torsdag 9 december 2010

En miljon satsas på somalisk eventhelg - Lerum/Alingsås - www.gp.se

En miljon satsas på somalisk eventhelg - Lerum/Alingsås - www.gp.se: "En miljon satsas på somalisk eventhelg

Diaspora är namnet på en somalisk eventhelg och nu vill kultur och fritid i Alingsås arrangera en i samarbete med Borås. Syftet är att motverka segregationen.
Relaterat

De två senaste åren har kultur- och fritidsförvaltningen i Alingsås med flera arrangerat en Ramadan-fest.

Arrangemangen uppges ha varit lyckade och nu vill kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott att förvaltningen fortsätter arbetet att länka ihop det svenska kulturlivet med nya svenskars kulturella nätverk.

Enligt ett förslag bör detta ske genom en somalisk eventhelg som arrangeras i samarbete med bland andra kulturnämnden i Borås Stad och Västra Götalandsregionens mångkulturkonsulent.

Det är inte bestämt när festen ska hållas eller vilken lokal som är aktuell i Alingsås. Men tanken är att låta unga Alingsås- och Boråsbor med dubbelkulturell bakgrund, tillsammans med kommunernas personal, utveckla en ny arena för kulturformer som unga med annan kulturell bakgrund gillar.

Projektets slutgiltiga resultat kommer alltså att avgöras av ungdomarnas val av aktiviteter, förklarar Alingsås kultur- och fritidschef Olle Andersson.

Budgeten för hela projektet ligger på drygt en miljon kronor och man hoppas att Västra Götalandsregionen bidrar med drygt 900 000 kronor och att Alingsås respektive Borås kommuner bidrar med drygt 70 000 kronor var.

Politikerna som sitter i arbetsutskottet för Alingsås kultur- och fritidsnämnd är positiva till förslaget.

– De föreslår att nämnden beviljar ett projektbidrag på 70 000 kronor under förutsättning att övriga parter också bidrar med medel, berättar förvaltningschefen Olle Andersson.
Christina Carmbrant 031-62 45 26 christina.carmbrant@gp.se

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: