torsdag 9 december 2010

En miljon skattekronor till somalisk “eventhelg” « Politiskt Inkorrekt

En miljon skattekronor till somalisk “eventhelg” « Politiskt Inkorrekt: "En miljon skattekronor till somalisk “eventhelg”

VANSINNE De två senaste åren har har kultur- och fritidsförvaltningen i Alingsås tillsammans med andra aktörer deltagit i arrangerandet av Ramadan-fester i samband med den årliga muslimska hycklarhögtiden där man låtsas “fasta” samtidigt som man kvällar och nätter äter mer mat och godsaker än man normalt gör på dagtid.

Men nu vill man spendera ytterligare skattepengar på muslimerna, och denna gång är det den berikande somaliska folkgruppen som skall lyckliggöras. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott vill att förvaltningen fortsätter arbetet att länka ihop det svenska kulturlivet med “nya svenskars kulturella nätverk” genom en somalisk “eventhelg” som arrangeras i samarbete med bland andra kulturnämnden i Borås Stad och Västra Götalandsregionens mångkulturkonsulent.

Tanken är att låta unga Alingsås- och Boråsbor med “dubbelkulturell bakgrund”, tillsammans med kommunernas personal, utveckla en ny arena för kulturformer som unga med annan kulturell bakgrund gillar. Hela kalaset beräknas kosta skattebetalarna drygt en miljon kronor, fördelat på drygt 900 000 kronor från Västra Götalandsregionen och drygt 70 000 kronor var från Alingsås respektive Borås kommuner.

GP

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: