måndag 6 december 2010

Somalisk tonårstjej konverterade till kristendomen – mördades « Politiskt Inkorrekt

Somalisk tonårstjej konverterade till kristendomen – mördades « Politiskt Inkorrekt: "Somalisk tonårstjej konverterade till kristendomen – mördades

SOMALIA 17-åriga Nurta Mohamed Farah hade flytt ifrån sina föräldrar som misshandlade henne för att hon lämnat islam och konverterat till kristendomen. Trots att hon tagit sig till släktingar letades hon upp av andra familjemedlemmar, eller personer på familjens uppdrag, och sköts till döds.

När föräldrarna i maj fick vetskap om att flickan lämnat islam och konverterat till kristendomen misshandlade och fjättrade de henne regelbundet vid ett träd. De tog även med henne till en doktor som skrev ut medicin för psykisk sjukdom varpå fadern och modern tvingade henne att att ta den, övertygade om att dottern blivit galen. Medicinen hade dock ingen effekt på hennes nyfunna tro.

Många somalier tror att koranen botar sjuka, i synnerhet psykiskt sjuka, så koranen reciterades för flickan två gånger i veckan. Hon avböjde familjens erbjudande om förlåtande i utbyte mot att förkasta kristendomen varpå hon blev inlåst. Hon lyckas dock fly och ta sig till en annan region där släktingar fanns.

Den 25 november sköts hon i bröstet och huvudet av två oidentifierade män som tros vara släktingar eller arbeta på uppdrag av dessa.

Compass Direct News

Inga kommentarer: