torsdag 13 januari 2011

Benaouda får fortsatt förtroende | Inrikes | SvD

Benaouda får fortsatt förtroende | Inrikes | SvD: "Benaouda får fortsatt förtroende

Publicerad: 10 januari 2011, 13.43. Senast ändrad: 10 januari 2011, 16.21
2011-01-10 13:43:51

På söndagseftermiddagen gav styrelsen för Sveriges muslimska råd Helena Benaouda fortsatt förtroende som organisationens ordförande. Enligt vice ordförande Mostafa Kharraki föregicks beslutet av en diskussion, men något tvivel på Benaoudas trovärdighet har inte framförts varken från styrelsen eller organisationens medlemmar.



Enligt Mostafa Kharraki är det media som diskuterat ifall Helena Benaouda, mormor till den terroristmisstänkte Munir Awads två barn, bör avgå som ordförande för Sveriges muslimska råd.

Internt är det ingen som har tagit upp frågan, menar han.

– Varken i styrelsen eller från medlemsorganisationerna har man förespråkat hennes avgång, det finns ingen anledning för oss att ifrågasätta hennes trovärdighet, säger han.

Den diskussion man förde i samband med beslutet om att ge Benaouda fortsatt förtroende behandlade den senaste tidens händelser, men med slutsatsen att Benaouda inte kan klandras för någon annans gärningar.

– Vi ansåg att hon inte har gjort någonting, även om det råkar vara en person i hennes närhet, hennes dotters man, säger Mostafa Kharraki.

– Personligen tycker jag det är orättvist om man skulle skylla på en person för något någon annan har gjort. Dessutom har hon den senaste tiden inte haft kontakt med den här mannen.

Efter gripandet av Munir Awad i Danmark gick Helena Benaouda under jorden. I en intervju med DN säger hon att hon bor hos vänner för att medierna inte ska kunna spåra hennes dotter. Att rådets ordförande gjorde sig oanträffbar i samband med händelsen är inte heller det något som kritiserats inom organisationen, enligt Mostafa Kharraki.

– Helena har tagit hand om sin dotter och sina barnbarn. Däremot har jag som vice ordförande varit anträffbar, säger han.

Mikaela Åkerman

mikaela.akerman@svd.se

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: