tisdag 18 januari 2011

”Sex fulla plan går varje vecka till Irak enbart från Malmö Airport” « Sverigedemokraterna i Partille

”Sex fulla plan går varje vecka till Irak enbart från Malmö Airport” « Sverigedemokraterna i Partille: "”Sex fulla plan går varje vecka till Irak enbart från Malmö Airport”
Postat den 15 januari, 2011 av sdpartille

GP rapporterar idag:

Aktion hindrar avvisning

Fem irakier som sitter på Migrationsverkets förvar i Kållered ska avvisas på onsdag. Aktivister försöker nu hindra polisen från att flytta dem.
Femton intagna på Migrationsverkets förvar i Kållered inledde i onsdags en hungerstrejk som en protest mot den planerade avvisningen till Irak. Fem av dem har själva fått besked om att de ska med planet till Bagdad som ska avgå från Arlanda nu på onsdag.
Inför avvisningen ska de fem irakierna flyttas från Sagåsen till Stockholm och enligt planen ska detta ske under lördagen.
Aktivister försöker nu stoppa avvisningen.
- Vi är nu ett 50-tal personer som spärrat av vägen för att stoppa polistransporten, säger Kristofer Lundberg från Aktion mot deportation.

Att det är helt uppenbart att inte irakier talar sanning om sina stora skyddsbehov följer av detta reportage:
Irakier som angett skyddsbehov åker tillbaka till Irak

Irakier är en av de största flyktinggrupperna i Sverige under senare år. Ungefär var fjärde får uppehållstillstånd för att de riskerar sitt liv i hemlandet.(vilket får en att undra vad de andra 75% gör i Sverige) Trots det åker många regelbundet tillbaka. Enligt Migrationsverket finns det ofta godtagbara skäl till det, men med genom tips från gränspolisen kan de här resorna komma att granskas i högre grad, och kan leda till indragna uppehållstillstånd.

6 fulla plan går varje vecka till Irak enbart från Malmö Airport. Man åker i vissa fall tillbaka två månader efter man fått uppehållstillstånd.
Se detta klippet:
TV4 Play om Irakier som reser hem på turistresor

GP GP2 GP 3

Uppdatering:
Läs mer på Politiskt Inkorrekt om de som tar lagen i egna händer och stoppar avvisningarna.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: