fredag 4 februari 2011

Fyra misshandlades under fotbollscup - Sport - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt

Fyra misshandlades under fotbollscup - Sport - Sydsvenskan - Nyheter dygnet runt: "Fyra seniorspelare i Perstorps SK blev på torsdagskvällen misshandlade efter en match i inomhusturneringen EMEK i Eslöv.

Polis och ambulans fick kallas till Bergahallen i Eslöv under torsdagskvällen sedan det blivit bråk under inomhuscupen EMEK i fotboll. Matchen mellan Perstorps SK och landskronalaget FK Besa var grining och full av utvisningar. Bråket började redan på planen när lagen skulle tacka varandra för matchen.

– I samband med avtackningen har en spelare i FK Besa skallat en Perstorpsspelare i ansiktet, säger Stefan Söderholm, poliskommisarie i Lund.

Men bråket slutade inte där. Tre timmar senare när Perstorps SK skulle byta om och åka hem stod enligt polisen ett 15-tal personer från FK Besa och publik till laget och väntade på dem utanför omklädningsrummet. Tre av Perstorps spelare fick ta emot upprepade knytnävsslag varav en av spelarna fick en tand utslagen.

Polisen höll under kvällen förhör med den spelare som utdelat skallen men han fördes dock aldrig in till polisstationen.

– Vi har en person misstänkt i nuläget men det kan bli flera, säger Joakim Nyberg vid Eslövspolisen som kommer att hålla ett flertal kompletterande förhör med målsägare och vittnen.

Sydsvenskan har under fredagen talat med FK Besas tränare Pleurat Nushi som dock själv inte var på plats i Eslöv på torsdagskvällen.

– Vad jag har fått veta är att mina spelare inte har varit inblandade i slagsmålet men vi har ofta en stor publik med oss. Det är jättetråkigt det som har hänt.

Idag på förmiddagen höll Skåneboll ett krismöte som ska mynna ut i en rapport till förbundet.

– Det här är ytterst beklagligt, både för de drabbade i Perstorps SK men även för oss som arrangör, säger Kjell Nilsson, tävlingsarrangör i Eslövs BK.

Perstorps SK som vann matchen är vidare i cupen men laget kommer troligen att dra sig ur.

– De är rädda helt enkelt för att komma hit, säger Kjell Nilsson.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: