fredag 4 februari 2011

Hessen första tyska förbundsstaten att förbjuda burka « Politiskt Inkorrekt

Hessen första tyska förbundsstaten att förbjuda burka « Politiskt Inkorrekt: "Hessen första tyska förbundsstaten att förbjuda burka

TYSKLAND Hessen blir den första tyska förbundsstaten att förbjuda heltäckande muslimsk klädsel för anställda i den offentliga sektorn. Förbud mot slöja finns redan för lärare och tjänstemän sedan 2004. Den nya lagen har sin bakgrund i ett fall med en muslimsk kvinna som jobbade för staten i Frankfurt och förkunnade att hon inte hade för avsikt att visa sitt ansikte efter att hon återgått till jobbet efter mammaledighet. Ett liknande förbud övervägs även i Niedersachsen.

Kvinnan bar endast slöja innan hon tog ut mammaledighet.

- Statstjänstemän och dom som kommer i kontakt med medborgare borde inte vara täckta, säger Boris Rhein, inrikesminister i Hessen och kristdemokrat.

Vidare sa Rhein till parlamentet i Wiesbaden att inte kunna se personen som sitter framför dig påverkar relationen mellan medborgarna och staten.

En representant för Hessens muslimska befolkning sa till tysk media att bära en burka inte är ett religiöst krav och att slöja var tillräckligt.

Parlamentsledamöter i både Frankrike och Belgien har klubbat igenom förbud mot bärande av burka. I Tyskland har dock inga sådana restriktioner kommit till stånd förrän nu.

Socialminister Aygül Özkan, själv med turkiska rötter och kristdemokrat, sa till en tidning att hon är för förbudet.

BBC

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: