fredag 18 februari 2011

Kommunalråd vill omförhandla flyktingmottagande « Politiskt Inkorrekt

Kommunalråd vill omförhandla flyktingmottagande « Politiskt Inkorrekt: "Kommunalråd vill omförhandla flyktingmottagande

VÄXJÖ Bo Frank (M), kommunalråd i Växjö, vill antingen säga upp eller omförhandla avtalet med Migrationsverket om att ta emot invandrare. Han befarar att kommunen inte klarar att utföra ett bra integrationsarbete om trycker ökar ytterligare.

Enligt avtalet ska Växjö ta emot 200 invandrare per år, i praktiken har dock denna kvot överskridits kraftigt under de senaste åren med resultatet att antalet utrikesfödda i kommunen ligger över riksgenomsnittet.

– Jag är rädd för att vi inte klarar ett bra integrationsarbete om vårt mycket stora flyktingmottagande ökar än mer. Regeringen har inte lyckats att få till stånd en vettig fördelning mellan Sveriges kommuner, säger han i en skriftlig kommentar.

Vidare säger Frank att det inte är rimligt att kommunens mottagande ligger på en väsentligt högre nivå än genomsnittet för Sveriges kommuner.

Man har efterlyst ett mer solidariskt mottagande mellan kommunerna och velat att staten står för kostnaderna för integrationen. I dag missgynnas dock kommuner med ett högt mottagande, säger Frank, och vill nu omförhandla avtalet för att ge kommunen rimliga förutsättningar för ett fortsatt mottagande. Alliansen står bakom kravet och Socialdemokraterna har informerats.

– Jag vill också att kommunchefen tillsammans med arbete och välfärd tar fram ett underlag för överläggning om nytt avtal.

SMP

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: