fredag 25 februari 2011

Läkare ifrågasatte patient som inte kunde svenska efter 15 år « Politiskt Inkorrekt

Läkare ifrågasatte patient som inte kunde svenska efter 15 år « Politiskt Inkorrekt: "Läkare ifrågasatte patient som inte kunde svenska efter 15 år

DO-STÄMNING Kvinnan sökte hjälp på sjukhuset för smärtor i knä och lår. När hon med tolken i sällskap kom in i mottagnings-rummet frågade läkaren varför hon inte lärt sig svenska, trots 15 år i Sverige. Han upprepade frågan flera gånger och ska även ha kommenterat hennes ansiktstatueringar. Kvinnan mådde så dåligt, hävdar hon, efter besöket att hon inte sökt vård igen, trots att besvären fortsatte.

DO stämde landstinget i Värmland för direkt diskriminering och trakasserier som har samband med etnicitet. DO krävde att landstinget skulle betala 60 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan. Nu har parterna i stället löst tvisten genom en förlikning, som ger kvinnan 30 000 kronor.

DO

Ovidkommande spörsmål eller ej, PI håller med läkaren om svenskkunskaperna. Hur är det möjligt att inte kunna svenska efter 15 års tid i landet tillika att man måste ha med sig en tolk?
24 februari, 2011 | Category: Inrikes

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: