onsdag 2 februari 2011

Mer skattepengar till ensamkommande « Politiskt Inkorrekt

Mer skattepengar till ensamkommande « Politiskt Inkorrekt: "Mer skattepengar till ensamkommande

HOFORS Att ständigt kasta mer pengar på diverse projekt och åtgärder för att säkerställa de så kallade ensamkommande flyktingbarnens framtid i Sverige är en känd prioritet sedan tidigare, och den magiska skattkistan för dessa ändamål verkar till synes vara bottenlös. Ytterligare ett kapitel i denna historia utspelas nu i Hofors, där Migrationsverket ska skjuta till mer skattepengar för att anställa personal som ska stötta och stödja de nyanlända under deras väg in i vuxenlivet i det svenska samhället efter att de slussas ut i egna lägenheter.

Hofors kommun har i dag ansvaret för 30 ensamkommande som är utplacerade på HVB-hem i Hofors och intilliggande Torsåker. Den dag dessa fyller 18 är det fritt fram att flytta dit de önskar och har möjlighet. De flesta kommer dock att stanna kvar i Hofors där kommunen även har ett fortsatt ansvar för dem.

Kommunstyrelsen har nu beslutat att socialnämnden ska tilldelas ett anslag på 1 600 000 kronor från Migraionsverket för att starta ett mobilt team som ska serva de som väljer att bo kvar i kommunen och där skaffa sig en egen lägenhet.

Pengar som sammanlagt kommer att generera fem nya heltidsanställda som ska stötta, aktivera och integrera ungdomarna in i det svenska samhället fram till 21-årsdagen. Teamet kommer dessutom att utökas allt eftersom antalet som väljer att stanna kvar ökar.

Den 21 februari tas det officiella beslutet i kommunfullmäktige.

Arbetarbladet
PrintFriendlyShare
1 februari, 2011 | Category: Asyl Migration, Ensamkommande, Inrikes
Gilla Dislike

* 5 people liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page ...

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
Rolf Dahl
87 kommentarer 459 gillar received
Dela på
Skicka som Rolf Dahl
Visar 40 av 75 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

Undertaker73 [Moderator] 19 minuter sedan
Är det på allvar detta? Ska de utrustas med en egen skattebetald god man som ska göra det de borde kunna själva? Min mor kom hit från Danmark på 50-talet, och hon fick då ingen följeslagare som skulle visa henne hur man anpassar sig i samhället...hon fick se till att arbeta för att överleva. 3 Jobb hade hon som 20-åring, utan det hade hon ingenting.
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

mr_hajk [Moderator] 3 timmar sedan
Tack för det Migrationsverket. Åtalad för förskingring av skattemedel: Dan Eliasson, generaldirektör med blod upp till armbågarna
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Rusen [Moderator] 11 timmar sedan
Hjälp kan ingen frisk nation invadera oss???
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Elis Jansson [Moderator] 12 timmar sedan
Dom har ju egna pengar ?? Se nedan....saxat ur länstyrelsens stiftelser/fonder Dalarna/Örebro

...............................................................................................................................................
Här är Du: Sök/Stiftelseinformation
Information om vald stiftelse
Stiftelsenamn: Al-Risalah skandinaviska stiftelse
Organisationsnummer: 875003-7080
c/o Adress:
Adress: Box 14012
Postnummer: 700 14
Ort: ÖREBRO
Telefonnummer: 019-123146, 070-7768906
Fax: 019-123146
E-post: rss@risalah.se, aldaoudi@risalah.se
Webbsida: www.risalah.se
Kontaktperson:
Stiftelsetyp: Näringsdrivande stiftelse
Registreringsmyndighet: Dalarnas län
Län: Örebro län
Säte: Örebro
Ändamål: Stiftelsens ändamål är:- att bevara den islamiska identiteten hos muslimer enligt Quran och sunnah.- att uppmuntra och skydda de muslimska barnen och stärka deras muslimska identitet.- att aktivera medlemmarna till arbetsförande medborgare.-att ordna sociala aktiviteter som kan skapa bättre inställning för muslimer i samhället.- att undervisa i det svenska språket som ett medel till att kunna integreras i samhället.- att bevara och undervisa i det arabiska språket, som det främsta medlet för att vårda och bevara muslimernas religiösa, kulturella och sociala enhet.- att skapa kunskap och förståelse bland medlemmar om de regler och seder som finns i samhället.- att ge medlemmarna grundläggande kunskaper om rättigheter och skyldigheter i samhället.- att samarbeta med lokala organisationer i fritidsverksamhet för barn och ungdomar.- att ge eleverna användbara och värdefulla kunskaper under sin skoltid.- att ha ett brett samarbete och informationsutbyte med den kommunala skolan för att utveckla och höja våra barns kunskaper och lärandet så att de kan nå goda studieresultat och ha förutsättningar på högre nivå.- att samarbeta med ansvariga i kommunen för informationsutbyte och för att erbjuda våra tjänster.- att ordna seminarier och konferenser i demokrati, mänskliga rättigheter, kvinnojämlikhet och diverse ämnen.- att stödja föräldrarna i uppfostran av barnen och att ordna träffar och utbildningsdagar av erfarna pedagoger i detta ändamål.- att visa respekt och att alla är lika värda i samhället.- att visa respekt och människovärde och att alla är jämlika i samhället.- att vara aktiva i skolorna och i samhället för allas nytta.- att lära eleverna att ta ansvar och att ge dem självförtroende.- att delta i det politiska livet och medverka till medlemmarnas och samhällets bästa.- att aktivt medverka i det kommunala valet och ge råd och stöd för de ansvariga.- att skapa arbetstillfälle genom att starta olika näringsverksamheter.- att motverka all slags brottslighet och rasism.- att skydda ungdomarna från droger och kriminalitet genom information, kunskap, studiecirklar och konferenser.- att arbeta för att främja miljön och att upplysa medlemmarna om miljöpåverkan och samarbete med miljöorganisationer.
År: 2009
Förmögenhet: 17.628.524 kr
Anmäl


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: