fredag 4 februari 2011

Säkerhetspolisen kartlägger somalier i Borås « Politiskt Inkorrekt

Säkerhetspolisen kartlägger somalier i Borås « Politiskt Inkorrekt: "Säkerhetspolisen kartlägger somalier i Borås

TERRORISTER Den svenska polisens verksamhetsgren Kriminalunderrättelsetjänsten (KUT) har låtit genomföra en hemlig kartläggning av somalier i bland annat stadsdelen Norrby i Borås. I den hemligstämplade rapporten finns uppgifter om religiös styrning och värvning till den militanta islamistiska rörelsen Al Shabaab. Rapporten beställdes för att polisen ville veta ifall uppgifterna om religiös styrning och värvning till Al Shabaab bland somalier i Borås var korrekta.

Borås-stadsdelen Norrby har ett eget avsnitt i rapporten, men uppdraget vidgades så att den hemligstämplade underrättelserapporten tar upp situationen för somalier i hela Västra Götaland. I rapporten påpekas att antalet somalier som flyttat till Norrby ökat dramatiskt och att man i framtiden ser risker att dessa kommer att tränga undan all annan befolkning i stadsdelen.

Rapporten har inte redovisats offentligt, men Borås Tidning erfar att bevis finns på att det förekommit och förekommer aktiva värvningsförsök av terrorister i hela västra Götaland. Det främsta skälet till att fler somalier söker sig till Norrby uppges vara moskén på Magasinsgatan. Om detta stämmer är enligt rapporten svårt att bedöma.

Dock uppges det att tydliga tecken på att de religiösa ledarna i moskén på flera sätt försöker skaffa sig ett stort inflytande över somalierna på Norrby. Detta ska märkas tydligast i skolan där de religiösa ledarna ska ha medverkat på föräldramöten och försökt ta över kontrollen av andra aktiviteter i skolan.

En som tycker polisen har använt fel sätt att ta fram denna information är Ahmed Mohamed, informationsansvarig i moskén på Magasinsgatan. Han tycker polisen istället skulle kommit till moskén och frågat där om man kände till några extremistmuslimers eventuella verksamhet i området.

Analytiker Maria Wallin vid polisen är den som sammanställt rapporten om somalierna på Norrby. Hon ser betydande problematik med den somaliska gruppen. Kommentarer om rapporten har hon dock inga, då den är hemligstämplad. Däremot anser hon att svenska myndigheter ska vara varsamma med vilka man låter representera somalierna.

Vilka låter vi representera folkgrupper? Vi lägger väldigt lätt makten i händerna på människor som inte är representativa och som folket kanske inte vill ha med att göra. På det sättet förstärker vi de här människornas makt.

Imamer företräder inte kvinnor och barn över huvud taget, utan bara patriarkatet. Och de företräder inte heller demokratiska system eller humanistiska människovärden. Det är inget märkligt, de står inte för det systemet, framför allt inte för det rättssystem vi har.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: