onsdag 16 februari 2011

Samtidigt som debatten om Romers kultur förtigs, far barnen illa. « SD Thomas

Samtidigt som debatten om Romers kultur förtigs, far barnen illa. « SD Thomas: "Se dokumentären om hur barn utnyttjas till att stjäla, samtidigt som europa blundar för problemet.
Rädslan för att skapa en ”rasist” debatt prioriteras högre än barnens människovärde.

http://www.documentariestv.net/social/gypsy-child-thieves-video_763dc6751.html

”FN,s Barnkonventionen är ett rättsligt bindande, internationellt instrument som innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn.

Konventionen fastslår att barn inte är föräldrars eller andra vuxnas ägodelar utan individer med egna rättigheter och ett människovärde, men också att barn har speciella behov av skydd och stöd. FN och UNICEF,s uppgift är att kämpa för att barnkonventionen efterlevs både internationellt och nationellt.”

En kort dokumentär från samma film som ovan länk.

I hela Europa barn tvingas ut på gatorna för att tigga och stjäla. De kommer från ett av de fattigaste samhällena i Europa.

I århundraden har romer levt i utkanten av samhället. Men under de senaste 20 åren har den organiserade brottsligheten tagit över.

Och sedan 2007, när Rumänien gick med i EU, har romska barn utsatts för människohandel och utnyttjas i mycket större skala.

I ett försök att förstå vad som händer med dessa barn, ger sig rumänska filmaren Liviu Tipurita ut på en resa genom Europa, som tar honom in i en sluten värld av Gypsy samhället, och talar med myndigheter och institutioner som skall handskas med detta oroande fenomen .

http://www.documentariestv.net/social/gypsy-child-thieves-video_763dc6751.html

————————————————————————————————————-
Sveriges historia gentemot de romska folket.

Sverige har en lång problematisk historia vad gäller hållningen gentemot romer. Redan 1453 stiftades en lag om att romer skulle utvisas ur Sverige på grund av deras brottsliga verksamhet.

På 1560-talet såg sig kung Gustav Vasa tvungen att driva ut de romer som tagit sig in i riket. Under 1600-talet fick drottning Kristina ta itu med samma problem. För att få ett slut på vad man uppfattade som romsk brottslighet mot det svenska folket gav hon order om att alla romska män skulle avrättas och att kvinnor och barn skulle drivas ut ur landet för alltid.

1637 stiftades ännu en lag om att romer skulle drivas ur riket och att de som inte lämnade Sverige frivilligt skulle avrättas utan rättegång. 1914 försökte man återigen lagstifta mot romer. De förbjöds att komma in i vårt land. Ett förbud som hävdes först 1954.
0.000000 0.000000

Filed under: Okategoriserade
« Aftenposten: Romsk kvinna fick 6 barn med sin egen ”bror”. Anledningen till att holländarna flyttar till sverige och andra länder är islamiseringen. »

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: