onsdag 9 februari 2011

Småstökigt under och efter möte om moskébygge « Politiskt Inkorrekt

Småstökigt under och efter möte om moskébygge « Politiskt Inkorrekt: "Småstökigt under och efter möte om moskébygge

MOSKÉBYGGE PI skrev om muslimerna och moskébygget i en längre post där vi även redovisade tvivelaktiga uttalanden och kopplingar. Sunnitiska ”Islamiska Förbundet” i Borlänge vill bygga ett islamiskt center ned tillhörande moské som är två våningar hög, har elva meter hög minaret, totalt ca 2100 kvadratmeter stort. Till det krävs 200 parkeringsplatser. Men man vet inte var den ska ligga ännu och allmänheten bjöds in till ett stormöte där man skulle presentera tre olika markförslag. Under måndagen den 7 februari höll man mötet i den fullsatta dansrestaurangen Stora Björn på Quality Hotel Galaxen.

Stadsarkitekt Arne Ludvigsson berättade om alternativen och Ibrahim Hamad från islamska föreningen försökte smörja publiken om varför man behöver en ny moské.

-Vi har funnits i Borlänge sedan 90-talet och har haft samma verksamhet hela tiden. Men våra platser räcker inte till. Vi vill ha en fin byggnad som är anpassad till svensk miljö, sa Hamad.

Kommunalrådet Nils Persson och ordförande för näringslivs-och planutskottet Peter Hultqvist påpekade att kommunen inte går in med några pengar i bygget. Sedan släpptes publiken in med frågor – som blev allt annat än om markförslagen.

Marie Edenhager (SD) krävde svar om moskén kommer att finansieras med pengar från Saudiarabien. Ibrahim Hamad hävdar att inga pengar kommer från Saudi. Däremot har han tidigare sagt sig vilja söka ekonomiskt stöd från Sveriges Muslimska Förbund. Ordföranden där är ökände islamisten Mahmoud Aldebe. Han är pro-sharia.

I övrigt fick man frågor islam, sharialagar, demokrati och om ett islamskt center verkligen behövs i Borlänge. Mötesordföranden tålde inte alla frågor som inte rörde markplanen och uppmanade flera gånger att hålla sig till ämnet. Publiken kände sig censurerade och pressade Peter Hultqvist och Nils Persson om en folkomröstning om moskébygget.

– Jag anser att svensk lagstiftning är viktigare än folkomröstning. Vi ska lösa det här enligt svensk lag med planprogram och religionsfrihet. Det handlar om allas lika värde, säger Hultqvist.

Ibrahim menade att det är ingen skillnad på en ny moské och den nuvarande, en gammal pingstlokal. Där har de bett i 15 års tid och är inte extrema på något sätt. Titta då på bilden som togs på en av muslimerna när hon reste sig upp för att kritisera alla kritiker. Kan det bli mer extremt (wahabism) än så? Det är en svensk kvinna och extrem konverit i niqab och handskar.

Bråkigt

Efter mötet uppstod det bråk utanför. Fyra polisbilar larmades till platsen och området spärrades av. En ska ha misshandlats lätt men ingen greps för det. En lokal vänsterpartist påstår på sin blogg att det var Sverigedemokrater samt Nationaldemokrater) som bråkade/slogs med opponenter. Någon gjorde sig också redo med järnrör, oklart från vilket läger.
DT

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: