fredag 18 februari 2011

Sverigedemokrat utesluten ur fackförbund - Ekot | Sveriges Radio

Sverigedemokrat utesluten ur fackförbund - Ekot | Sveriges Radio: "Sverigedemokrat utesluten ur fackförbund
Publicerat: kl 02:11 , Dela

* Facebook
* Twitter
* Digg
* Delicious

Ännu en aktiv Sverigedemokrat har uteslutits ur Transportarbetarförbundet. Efter en begäran från det lokala facket har Transports förbundsstyrelse beslutat att utesluta Sverigedemokraten Björn Fälth, som är invald i Vetlanda kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

Fälth utesluts ur Transport eftersom han enligt facket 'stöder verksamhet som är oförenlig med organisationens ändamål eller på annat sätt uppträder illojalt'.

Det skriver Vetlanda-Posten.

Transportarbetareförbundet hör till de fackförbund som agerar hårt mot medlemmar som är aktiva i Sverigedemokraterna. Sedan 2005 har en handfull uteslutits.

Martin Viredius, tredje ordförande och politisk ansvarig i Transport, förklarar att det framför allt handlar om SD:s rötter i den högerextrema rörelsen, och om att partiet står för en politik som anses strida mot Transports grundläggande värderingar.

Men samtidigt förklarar han att det finns en rädsla för att SD:s främlingsfientliga retorik ska slå rot hos medlemmarna, eftersom många känner oro över att jobb går till östeuropeiska förare eller bemanningsföretag som använder utländsk arbetskraft.

– SD:s förenklingar av orsakssambanden kan locka fram främlingsfientlighet i facken, säger Martin Viredius.

Men SD hävdar att Transport gör fel.

--Vi slåss också för lika rättigheter, bara du har uppehållstillstånd i Sverige eller är svensk medborgare, säger Eric Myrin, pressekreterare hos SD.
Nyckelord

* Inrikes

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: