måndag 28 mars 2011

Ensamkommande asylsökare tyngre börda för skattebetalare - Fria Tider

Ensamkommande asylsökare tyngre börda för skattebetalare - Fria Tider: "Ensamkommande asylsökare tyngre börda för skattebetalare
Publicerat 27 mars 2011 kl 17:17
Kommuner, som tar emot ensamkommande asylsökare, får genom staten stora summor pengar. Tingsryds kommun gick förra året över tre miljoner plus på sin mottagning.
28
0
Retweet
0
Pusha

De senaste åren har tusentals asylsökare utan resesällskap kommit Sverige.

I Kronobergs län har samtliga kommuner avtal med staten om att ta emot dessa asylsökare, eller är på väg att teckna avtal, uppger Sveriges Radio.

De kommuner som ordnar boende för asylsökarna får pengar från staten, pengar staten i sin tur krävt in från svenska skattebetalare. En av dessa kommuner är Tingsryd och där har man gått plus i mångmiljonklassen.

– Vad facit blir i slutändan, det vet vi inte, men det känns ändå bra att kommunen inte har en kostnad för detta, säger Arne Karlsson (M) kommunalråd i Tingsryds kommun.

På liknande sätt har Alvesta kommun gått 2,4 miljoner kronor plus, medan Lessebo inkasserade runt 900 000 kronor.

Trots att det är skattebetalare som står för notan vinklar Sveriges Radio det hela som att det är asylsökarna som genererar intäkterna: ”De ensamkommande flyktingbarnen genererade ett rejält tillskott i kassan för flera av länets kommuner förra året.”
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för in

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: