måndag 28 mars 2011

Ensamkommande asylsökare tyngre börda för skattebetalare - Fria Tider

Ensamkommande asylsökare tyngre börda för skattebetalare - Fria Tider: "Ensamkommande asylsökare tyngre börda för skattebetalare
Publicerat 27 mars 2011 kl 17:17
Kommuner, som tar emot ensamkommande asylsökare, får genom staten stora summor pengar. Tingsryds kommun gick förra året över tre miljoner plus på sin mottagning.
28
0
Retweet
0
Pusha

De senaste åren har tusentals asylsökare utan resesällskap kommit Sverige.

I Kronobergs län har samtliga kommuner avtal med staten om att ta emot dessa asylsökare, eller är på väg att teckna avtal, uppger Sveriges Radio.

De kommuner som ordnar boende för asylsökarna får pengar från staten, pengar staten i sin tur krävt in från svenska skattebetalare. En av dessa kommuner är Tingsryd och där har man gått plus i mångmiljonklassen.

– Vad facit blir i slutändan, det vet vi inte, men det känns ändå bra att kommunen inte har en kostnad för detta, säger Arne Karlsson (M) kommunalråd i Tingsryds kommun.

På liknande sätt har Alvesta kommun gått 2,4 miljoner kronor plus, medan Lessebo inkasserade runt 900 000 kronor.

Trots att det är skattebetalare som står för notan vinklar Sveriges Radio det hela som att det är asylsökarna som genererar intäkterna: ”De ensamkommande flyktingbarnen genererade ett rejält tillskott i kassan för flera av länets kommuner förra året.”
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/ensamkommande-asylsokare-tyngre-borda-for-skattebetalare Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
15 kommentarer

1.

Det är ju våra gemensamma skattepengar som betalar detta vansinne. Pengar som kunde användas till bättre sjukvård en vettig försäkringskassa eller A-Kassa t ex. Gamla svaga dementa behandlas sämre än boskap då det juinte finns pengar och resurser men till att ta in bidragsturister i parti och minut finns det alltid pengar för. Det är för vidrigt att detta ska få pågå.
osborn den 27 mars 2011 kl 19:56 Svara
*

Sverige har starkt djurskydd, utom tidelag, förstås. De gamla skyddas inte av lagen, och varför skulle de det?
bombardina den 28 mars 2011 kl 08:43 Svara
2.

”Barnen” som kommer hit får sin resa finansierad av terrorister, dom är nästan alla i vapenför ålder!
BERGET den 27 mars 2011 kl 19:06 Svara
3.

Tror SR att folk är dumma?
Pengarna som kommunerna erhåller kommer någonstans ifrån och alla vet att de kommer via skattsedeln.
Det som ges i ena änden, tas i den andra.
Stefan K den 27 mars 2011 kl 19:03 Svara
4.

Jag är från Tingsryds kommun och min syster går på gymnasiet. Det är ett problem att alla ”ensamkommande flyktingbarnen” är skäggiga män från mellanöstern och Somalien samtidigt som Tingsryd liksom alla andra mindre orter avbefolkas på unga kvinnor som flyttar in till städerna. Alltså blir det ett stort underskott på kvinnor.

Det har också förekommit några våldtäktsförsök av skäggbarnen. Dock går det inte bortse ifrån att Gymnasieskolan troligen hade fått läggas ner om inte invandrarmännen kommit dit på grund av för få elever. De skäggiga männen står snart för 50% av eleverna.
Robban den 27 mars 2011 kl 18:14 Svara
*

Många ungdomar vill inte gå Gymnasieskolan, just därför att….. det är för många icke studiemotiverade (PI-korrekt)barn(män) som förekommer på skolan.
jeppe den 27 mars 2011 kl 21:36 Svara
*

De svenska barnen går mot en skrämmande framtid till mötes.
De offras av Reinfeldt för hans illusion.
Hur kan en ”svensk” statsminister bete sig så?
Keine multikulti den 27 mars 2011 kl 23:36 Svara
*

Vilken underlig logik där…
Å ena sidan några våldtäktsförsök, som är typ inget farligt i sig så länge det är inte jag som kan våldtas, å andra sidan – kul att skolan finns kvar. Vad blir nästa steg – mer skäggtrynen till kommunen så att man får bättre gatubelysning? För det kommer verkligen att behövas.
bombardina den 28 mars 2011 kl 08:49 Svara
5.

#nuvetvi 27 mars 2011 kl 17:52. Rättelse. ”Det ger ett underskott på män, som inte kan gifta sig.” Konstrat uttryckt. Menar en överbliven grupp.
nuvetvi den 27 mars 2011 kl 18:13 Svara
6.

Det är som ett pyramidspel. De måste hela tiden plocka in nya invällare för att finansiera försörjningen av de tidigare asylanterna. Men som alla pyramidspel tar det slut en dag och då är det många som förlorar stora belopp.
mudder den 27 mars 2011 kl 18:06 Svara
*

Jag tror de har redan börjat ana framtida förluster för Hästsvansen vill avvika från sin post nu efter nederlaget i riksdan ang.fortsatta utförsäljningar av statlig egendom.
bombardina den 28 mars 2011 kl 08:52 Svara
7.

Överskottet på män i Asien kommer till Sverige. Flickor aborteras för de anses inte kunna försörja en familj. De får inte gå i skola, inte ha arbete, inte äga eller ärva och gifts bort före 19 års ålder. Det gör att man väljer bort flickor innan födseln.

När den nye socialdemokratiske ledaren nämner i sitt första tal som partiledare, att ” 100 miljoner flickor saknas ” så är det dem han menar. Men han säger det inte rent ut och konsekvensen för Sverige. Inte heller att de saknade flickorna ökar i antal. Kulturerna ändras inte som har ansvaret för den nedvärderande synen på kvinnan.

Resultatet är ett överskott på pojkar och män. Mellan 105 till 170 pojkar på 100 flickor. Olika i olika länder och kulturer i Asien. Gäller kristna, hinduiska som kristna i de länder det gäller.

Det ger ett underskott på män, som inte kan gifta sig. De stöts ut och ses ner på när de inte kan bilda familj. De har funnit vägen hit. Deras förvrängda kulturer ska Sverige ta konsekvensen av. Inga krav ställs på. att det är deras länders ansvar.

Pengar har de. Bygger moskeér för miljarder i Europa och Sverige för dem, istället för att ta ansvar för sina egna.

Sverige stöder på detta sätt skamligt nog förtrycket av flickor och kvinnor i Asien och de länder där detta förekommer.
nuvetvi den 27 mars 2011 kl 17:52 Svara
*

Och så lovar han mer av våra pengar till barnfamiljer,och vilka barnfamiljer han talar om vet vi ju.
xbenedictx den 27 mars 2011 kl 18:31 Svara
o

Ja. Man leds lätt fel till man förstår rätt.
nuvetvi den 27 mars 2011 kl 18:39 Svara
*

Du tar upp en otroligt viktig omständighet där. Jorden är redan nu kraftigt överbefolkad, Kina försöker hejda befolkningstillväxt, men plussar ändå på en 130 000 000 varje år. I Indien nöjer man sig med att stå handfallna och befolkningen ökar lavinärt, dock ett stort bekymmer är att flickfostren aborteras bort på löpande band, bara förmögna familjer ser fram emot att behålla dem, de fattigaste vill ha söner som framtida försörjare. Ultraljudundersökningar av blivande mödrar har blivit ett gissel.
I hela regionen växer antal frustrerade män i yngre åldrar som söker sig bort, revolterar och gör uppror. Vi tar så gärna emot alla dessa – har vi överskottt på kvinnor?

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: