måndag 28 mars 2011

EU vill att dömda ska avtjäna straff i sina hemländer « Politiskt Inkorrekt

EU vill att dömda ska avtjäna straff i sina hemländer « Politiskt Inkorrekt: "DÖMDA UTLÄNNINGAR Av drygt 5000 dömda i svenska fängelser 28 procent utländska medborgare. Ett EU-direktiv vill nu att dessa avtjänar sina straff i hemländerna vilket innebär att regeringen ska utreda nuvarande lagstftning. Enligt SVT överfördes 55 dömda till annat EU-land förra året något regeringen räknar med blir en högre siffra framöver. Men samtidigt finns det länder som vägrar att ta emot sina medborgare och förhalar därför ärendet och överföringen.

Sossen Jan Emanuel skrev 2009 en motion om just detta. Han är för övrigt ”entreprenör i ensamkommande”. Han driver flera boenden och tjänar miljoner på det.
27 mars, 2011 | Category: Inrikes
46 comments to EU vill att dömda ska avtjäna straff i sina hemländer
« Older Comments 1 2

*
Olle H. Andersson
28 mars, 2011 at 11:16 · Reply

Utmärkt förslag. bara det nu inte tar 25 år innan detta effektueras.
*
LeffeF
28 mars, 2011 at 10:25 · Reply

Ett utmärkt förslag av EU, att de länder som producerat brottslingarna också ska ta hand om dem. Logiskt bör detta också leda till permanent utvisning ur landet, alltså PUL.
*
Knoll2
28 mars, 2011 at 10:11 · Reply

Det är väl självklart att den dömdes hemland ska stå för kostnaden. Varför ska svenskarna betala för dessa kriminella utlänningar som ofta vistas här och begår många tunga brott.

Igår var vi uppe hos sonen och firade barnbarnet. Där uppe i skogarna härjar polacker runt och gör inbrott. Två gånger har de besökt min son. Som tur var fick de fast den ena och förhoppningen är att den andra också åker dit. De kan då avtjäna straffen i sina fängelser i Polen.

Kanske det inte lockar lika mycket att begå brott i vårt land då de får reda på att de kommer att avtjäna straffen i sina egna hemländer. För jag har svårt att tro att det finns några fängelser i Östeuropa som skämmer bort sina fångar så som vi gör här i Sverige. När det finns människor som begår brott för att vintertid få sitta i svenska fängelser är det något som är fel. Här får de ju god mat och husrum över vintern och samtidigt kan de tjäna pengar i fängelset. Nej, skeppa ut dem ur Sverige fortast möjligt och alla utan undantag borde utvisas på livstid från att någonsin få sätta sin fot på svensk mark igen.
*
Magentan
28 mars, 2011 at 09:38 · Reply

I detta statistiksammanhang finns det anledning att hänvisa till Affes underbara satirserie om Jerzy Sarneckis senaste BRÅ-studie: ”Jimmie och Jerzy debatterar”:

http://affes.wordpress.com/2011/03/24/jimmie-och-jerzy-debatterar/
*
Sven
28 mars, 2011 at 01:53 · Reply

Då får deras hemländer bygga nya anstalter och utöka befintliga. Nu är det vi som betalar för deras kriminella. Det kommer hela tiden nya Svenskar så vi får utöka kriminalvården, med nya hotellsviter för kriminella från hela värden.
o
standigtundrande
28 mars, 2011 at 11:11 · Reply

Deras hemländer bygger inga flera anstalter, där får man dela broderligt på platsen som finns. Vi borde kanske ta efter den företeelsen.
*
Magentan
28 mars, 2011 at 01:39 · Reply

Om jag inte har räknat fel är 28 procent av 5000 = 1400. Av dessa 1400 utländska medborgare i våra fängelser överfördes alltså 55 st till sina hemländer förra året för att avtjäna straffet där. Detta motsvarar endast 4 procent! Det var verkligen inte många!

På grund av den nya EU-lagen skulle det nu bli ”några fler” än 55 st. Varför inte alla? Varför inte samtliga 1400 utländska medborgare?

Av obegripliga anledningar döms inte samtliga utländska medborgare till utvisning om de begått brott i Sverige. Till och med vid så grova brott, som t ex åldringsrån och våldtäkt, tycks det finnas obegränsat med ursäkter att åsidosätta den där lagen om ”utvisning vid grova brott” som Sverige påstås ha.

Den nya EU-lagen kommer förmodligen inte att gälla den stora majoritet av utländska medborgare som INTE dömts till utvisning (trots grova brott). Så det lär nog inte bli särskilt många fler än de där 4 procenten för Sveriges del.
o
Dalman
28 mars, 2011 at 11:12 · Reply

Tror tyvärr som du att undantagen kommer staplas på hög för att motverka utvisning. Det bör bli obligatorium vid dom för grova brott att bli hemsänd på enkel biljett.
*
Tttore
28 mars, 2011 at 01:27 · Reply

28% med utländskt medborgarskap…
De menar att det är 28% som har medborgarskap i ett annat EU-land.
Interner från övriga världens länder berörs ju inte av förslaget, så därför räknar de inte med dom. Om man räknar ALLA med utländskt medborgarskap så blir det väl kring 75-80%.
*
björn
28 mars, 2011 at 01:01 · Reply

28% Utländska medborgare!!!!!!!!!!!!!!
Ojojoj, nu är det inte roligt att mörka
statistik på BRÅ.
Detta bör betyda att brottslighet där etniska svenskar är misstänkta, eller dömda – samma storleksordning, är i klar minoritet, och diskuterar vi grov brottslighet kanske nånstans 30-70 etniska svenskar – div.
Och extrapolerar man (överfalls)våldtäkter så hamnar man kanske runt 10-90.
-
Detta resonemang förklarar Jersys senaste utspel om att det inte är invandraren som begår brott, utan den socialt utsatta fattiglappen i honom.
En hafsig metastudie som verkar rafsats ihop på ett veckoslut.
-
Jersy är kriminolog och har hjälpt BRÅ städa bort känsliga fakta ur tidigare undersökningar, han har säkert fått varningssignaler om att det inte längre går att dölja verkligheten bakom godtyckliga viktningar och urvalsmanipulation.
Så han förbereder oss, när statistiken kommer, så ska vi veta att egentligen säger den något annat, att bidragen är för låga och vi svenskar är dumma som diskriminerar dom stackars våldtäkstsmännen och rånarna.
Därför begår de brott, det måste dom göra eftersom de är sociaaalt utsatta.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: