onsdag 30 mars 2011

Finska politiker fördömde mordbrand med påstått rasistiskt motiv « Politiskt Inkorrekt

Finska kvinnopolitiker fördömde mordbrand påstod rasistiskt motiv « Politiskt Inkorrekt: "GROV MORDBRAND Den finländska politiska vurpan om en dödlig pizzeriabrand har nu fått sitt efterspel. När en pizzeria i Tammerfors brändes ner en natt i november, där tre människor miste livet och fem skadades i hyreshuset, antog både media och socialdemokratiska politiker att det rörde sig om ett hatbrott och fördömde rasisterna bakom dådet. Päivi Lipponen (S), gift med Finlands före detta statsminister Paavo Lipponen, var en av dem som reagerade kraftigast och fördömde dådet. Hon föreslog att en manifestation mot rasism skulle hållas där deltagarna kunde deklarera att finnarna fått nog av det rasistiska våldet.

Men mindre än tolv timmar efter dådet fick politikerna och vänstern ta på sig dumstrutarna. Polisen sa då att ett rasistiskt motiv till branden var högst osannolikt. Därefter greps de misstänkta gärningsmännen, samtliga irakier, eventuellt kurdiska diton, däribland den 22-årige pizzeriaägaren och dennes bror. Motivet var försäkringsbedrägeri och de materiella skadorna uppgick även till miljontals euro.

Nu har männen fått sina straff för grov mordbrand och anstiftan utdelade av den finska tingsrätten:

Ägarna
Araz Bibanin, 29 år, 10 års fängelse
Aram Bibani, 22 år, 11 års fängelse

De som tände på
Abbas Karim Muhammad, 26 år, 9 år 3 månaders fängelse
Zakhariya Hassan, 19 år, 10 års fängelse
30 mars, 2011 | Category: Inrikes
30 comments to Finska politiker fördömde mordbrand med påstått rasistiskt motiv
« Older Comments 1 2

*
Henrik C
30 mars, 2011 at 21:30 · Reply

Så låga straff… i Sverige hade de fått minst 30 år och miljonbelopp i böter. *blundar och drömmer sig bort*
*
Fredrik
30 mars, 2011 at 21:18 · Reply

Ha!
Dock så är det otroligt sorgligt att folk har mist livet pågrund utav att några invandrare ville ha ut försäkringspengar. Detta är mord på urinvånare av Europa, sådant skall straffas med livet.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: