måndag 28 mars 2011

Lagligt för handikappade köpa sex av 15-åringar för assistentersättningen - Fria Tider

Lagligt för handikappade köpa sex av 15-åringar för assistentersättningen - Fria Tider: "Lagligt för handikappade köpa sex av 15-åringar för assistentersättningen
Publicerat 27 mars 2011 kl 21:22

Välfärd. Hovrätten friar en 51-årig handikappad man från Linköping som stod åtalad för att ha raggat upp en 15-årig flicka på MSN och förmått henne att onanera åt honom mot betalning. Mannens beteende utgör inte sexuellt utnyttjande av person i beroende­ställning, hävdar hovrätten i sin dom.
28
0
Retweet
0
Pusha

Sugen på att köpa sex av svenska tonårsflickor? Inga problem – så länge du är handikappad och kan betala med den skattefinansierade assistentersättningen så är det fullt lagligt i Sverige. Det är innebörden av ett nytt domslut där Göta hovrätt friar en 51-årig sexköpare från Linköping.

Det var under sommaren 2008 som brukaren Arne, 51, började chatta med Lisa, 15, på MSN. Arne förklarade att han inte kunde onanera själv och efter en tid erbjöd han Lisa att jobba åt honom som personlig assistent. Lisa tackade ja.

I september 2008, när Lisa fyllt 16 år, bad Arne att hon skulle onanera åt honom när han fick hjälp i duschen. Lisa gjorde som han sade och fick sedan tvätta bort utlösningen. Enligt hovrätten inträffade samma sak ett tiotal gånger. Arne lånade även ut pengar till Lisa och förklarade att de ”hjälpte varandra.”

Efter ett tag började Arne komma med förslag om att de skulle ha samlag. Lisa vägrade. Till sist hittade Lisas mamma en sparad MSN-konversation med Arne och gjorde en polisanmälan.

Arne åtalades för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning men friades i tingsrätten. Nu friar även Göta hovrätt Arne, med motiveringen att han inte uttryckligen hotade Lisa med att hon skulle få sparken om hon vägrade att onanera åt honom.

Domen innebär att det blir fritt fram för äldre män att använda den skattefinansierade assistentersättningen för att köpa sex av småflickor i framtiden. Hovrätten konstaterar särskilt att Arne heller inte skulle kunna dömas för sexuellt ofredande, om åklagaren hade valt att åtala honom för det brottet istället.

Fotnot: Arne och Lisa heter något annat i verkligheten.
Skribent

Widar Nord
08 559 24 558
widar@friatider.se
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Autistiska somaliska barn – en ny affärsidé16 timmar sedan Gotiska Klubben

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/lagligt-for-handikappade-kopa-sex-av-15-aringar-for-assistentersattningen Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
41 kommentarer

1.

Grälla kuvert till Beatrice Ask

http://www.youtube.com/watch?v=sGdb2r4849w

* Smarta kvinnor tar betalt!

* Varför skulle jag göra det gratis när jag kan få betalt för det?!

* En gentleman betalar för sig!
Kåta Gudrun den 28 mars 2011 kl 12:03 Svara
2.

na och polisen är snabba att ange signaliment om det kan ge sken av att det skulle vara vita gärningsmänn. men ännu en gång locket på:

http://na.se/nyheter/orebro/1.1150972-22-arig-kvinna-utsattes-for-gruppvaldtakt-i-natt
sofia@yahoo.se den 28 mars 2011 kl 11:20 Svara
*

lol, om du ska skriva så där kan du ju köra din text i ett rättstavningsprogram först, nolla.
Petter den 28 mars 2011 kl 11:59 Svara
3.

Så om jag har fattat majoriteten av er rätt – Om ni upptäckte att er 16 åriga dotter fick betalt för att på regelbunden basis runka av en 51 årig man så skulle det inte vara några som helst problem för er?
RudolfKjellén den 28 mars 2011 kl 10:22 Svara
*

Självklart skulle ingen vilja få reda på att ens dotter är en lössläppt hora, eller – för den delen – att hon har en sexualitet över huvud taget. Dotterns sexualitet drar skam över familjen, både i Musseland och i Sverige.
Muhammed den 28 mars 2011 kl 11:50 Svara
4.

Detta, mina damer och herrar, är inget annat än svensk hederskultur. När mamman upptäckte att hennes dotter horar hos en snuskgubbe, så skyndar hon sig att polisanmäla i syfte att upprätta sin dotters och familjs heder. Genom att göra sin pryda dotter till ett offer, upprättas på så sätt hennes heder.

Vi musselmaner skulle lägga skulden på dottern, men det är exakt samma hederstänk som ligger bakom agerandet. Enda skillnaden är att vi är öppna med det, medan svensken hycklar. ;-)
Muhammed den 28 mars 2011 kl 07:48 Svara
*

Skillnaden är att det är olagligt att våldta småtöser i Sverige medan det är fullt lagigt i musselmanländerna. Det är dessutom olagligt att inte anmäla brott i Sverige. Så du bör kanske läsa på lite bättre om vad som gäller i ditt nya hemland.

Sedan är ju rättens bedömning märklig. Det satt kanske en musselman bland nämdemännen.
Prällen den 28 mars 2011 kl 10:13 Svara
*

Nej, den stora skillnaden är att ytterst få svenskar är pedofiler medan det är tvärtom med er musslor. Nästan allah musslor är pedofiler. I er kultur är det fint att vara pedofil eftersom den ”perfekte mannen”, er pedofet mohammed var det. I vår kultur är det däremot äckligt med pedofiler. Vi låser in äcklen, ni dunkar deras ryggar. Förstår du skillnaden nu, musse?
Robin Shadowes den 28 mars 2011 kl 11:10 Svara
o

Nu var det ju knappast tal om vare sig våldtäkt eller pedofili, utan en lösaktig tonåring som runkade av en krympling (mot betalning?).

Sensmoralen är densamma, alldeles oavsett hur man väljer att formulera det hela; dottern drar skam över familjen, alltså måste man ägna sig åt damage control. Våldtäkts- och utnyttjandekortet brukar ju vara det mest praktiska.
Muhammed den 28 mars 2011 kl 11:46 Svara
5.

Fattar jag detta rätt då kan man om så önskar åka till närmaste horgata och fråga någon av de importerade glädjeförsäljerskorna om de kan tänka sig att jobba som privatchaufför för en halvtimma eller så.

Därefter överlämnar man ett anställningsbevis och, låt oss kalla det, ett ”kontant förskott på lönen” samt ratten till henne för att sedan bli körd till närmaste pakeringsficka där den nu anställda chauffören tillåts ta en liten ”lunchpaus”….

Fotnot: Arne heter något annat i verkligheten.
Får man gissa på Muhammed?
Kettil F. den 28 mars 2011 kl 01:25 Svara
6.

Var är Fi!
Lars-Ivar Carlsén den 28 mars 2011 kl 00:24 Svara
7.

Har vi några likande fall där den åtalade inte är handikappad för jämförelse, så vi kan se om dessa domstolsutslag är marxistiska eller inte?
uralensis den 27 mars 2011 kl 23:33 Svara
*

Kulturmarxistiska heter det.
Räkan den 27 mars 2011 kl 23:46 Svara
8.

En trevlig och söt ”personlig assistent” som kan runka och suga av en varje dag det vore nått det. Tyvärr är jag ju inte handikappad men det är ju inte uteslutet att jag kommer att bli det nån gång i framtiden-
GG den 27 mars 2011 kl 23:29 Svara
9.

Men hallå? Om man är handikappad, då gäller inte sexköpslagen?
Varg i Veum den 27 mars 2011 kl 23:06 Svara
*

Men försök att fatta det går ju inte att bevisa att han köpt någonting !
ribbträff den 27 mars 2011 kl 23:09 Svara
*

har du källa på det påståendet?
Kalle den 27 mars 2011 kl 23:46 Svara
o

Har du bevis på att du heter Kalle?
bombardina den 28 mars 2011 kl 05:39 Svara
10.

Jag tror nog att rätten bedömde att han inte hade köpt sex alls. Det var ju inte det han var åtalad för.
Tur att rätten skyddar oss från moral-sex-paniken som sprider sig över vårt land.

Jag tycker inte att mannen har gjort något fel, och inte tjejen heller. Det var ett frivilligt val som hon gjorde.
Människor äger sin sexuallitet och staten ska ge fan i varför och hur vi har sex.
ribbträff den 27 mars 2011 kl 23:05 Svara
*

helt rätt. :D
Victor G den 27 mars 2011 kl 23:31 Svara
*

Jag förutsätter i min enfald att du aldrig haft en dotter.
Sen vore det kul om du utvecklade lite vad du anser som moralsexpanik – all möjliga läggningar och avvikelser är skyddade i lagen, bara tidelag kan fösvinna, var det det du åsyftade?
bombardina den 28 mars 2011 kl 05:43 Svara
11.

jag missunnar inte arne en avrunkning av en 16-årig tjej.. jag klandrar honom inte heller för att försöka ha samlag med henne heller mot betalning. det som däremot är beklagligt är att lisas mamma hittade msn-konversationen.. arne får inte fitta, och lisa får inte tillfredsställelse genom att hjälpa arne.. inga pengar får lisa heller.

domen är riktig.. arne har inte tvingat sig till sex! det har varit lisas val att hjälpa honom.. jag tror inte heller lisa gjorde det endast för pengarna heller.. arne och lisa har inte gjort något fel IMO
goderian2 den 27 mars 2011 kl 22:34 Svara
*

Eh? En arbetsgivare tjatar sig till sex mot betalning från en 16-åring???

Nu är jag motståndare till sexköpslagen men jag kan inte se hur den INTE skulle gälla i det här fallet. Och snarast är lisa i en mycket större beroendeställning till arne än en protstituerad är till en torsk eftersom hon var anställd som personlig assistent.
MartinA den 27 mars 2011 kl 23:15 Svara
o

jag tror inte hon var anställd direkt. man anställer inte folk över msn. tror han betalade henne svart, och inte genom kommunen eller något företag. sen det här med beroendeställning.. man kan faktist säga nej tack, till att runka av en handikappad man mot betalning.. men eftersom hon gjorde det 10 gånger, så tror jag inte hon tyckte att det var alltför prekärt.. jag vet inte, behövs mer information om vad som hände
goderian2 den 28 mars 2011 kl 02:10 Svara
12.

Har Fria tider fått moralpanik? 16-åringar är inga småflickor.
Anonym den 27 mars 2011 kl 22:23 Svara
*

För små för att sälja sex.
Tramsnissen den 27 mars 2011 kl 22:33 Svara
o

till 51-åringar ska tilläggas
Tramsnissen den 27 mars 2011 kl 22:33 Svara
o

jag skulle inte definiera det som att sälja sex. hon har inte sålt sex ”per se”. mer hjälpt en handikappad bli avrunkad. tyvärr hann arne inte knulla
goderian2 den 27 mars 2011 kl 22:37 Svara
+

kan en man i arbetsför ålder ha sex och tänder på unga tjejer kan han snällt palla sig till jobbet och knulla ett nyckelhåll där, inte belasta samhället med sina ersättningar.
bombardina den 28 mars 2011 kl 05:49 Svara
o

Men det var ju inte det han var åtalad för heller.
Han har inte köpt sex av en 16 åring, han har fått ett handjobb av en sextonåring…. Fått ! Inte köpt !
ribbträff den 27 mars 2011 kl 23:07 Svara
*

Att lagen inte gäller lika för alla blir man galen på. Verkar finnas nån ”oskriven PK-lag” som domstolarna följer istället. WN har skrivit om den förr.
Fotografen den 27 mars 2011 kl 22:34 Svara
o

Marxist-liberal, anti-vit lagstiftning är raka motsatsen till likhet inför lagen. Man bestämmer i förväg att det finns ”svaga grupper” och ”starka grupper” varav vita heterosexuella normala män är den ”starka gruppen” och alla andra sorter är ”svaga.” Varje beslut, lag, åtgärd, dom eller vad som än händer sedan i samhället utförs i ett enda syfte, att skada de vita människorna (främst männen) och gynna alla andra. Vita män(niskor) får redan idag betala allt åt alla andra, dömas efter striktare lagstiftning, vara andra klassens medborgare osv. Den allra främsta orsaken att det ens pratas om ”sexköp” är för att man med all kraft vill hindra vita män från att få ha någon som helst sexuell kontakt med någon på någon sätt. Främmande folks sexköp bekämpar man ju inte i praktiken och ser milt på rent rättsligt även om det gäller rent sexualvåld, homofilerna får ha sina bastuklubbar, parader och andra påfund, kvinnor får gärna köpa sex t.ex i Afrika, de får också sälja sex så länge det inte är till någon vit man, och det har ju flera gånger varit uppe till seriös debatt om man ska ha någon sorts statlig sexhjälp till handikappade. Det framstår ett tydligt mönster, som vanligt, att det enbart handlar om hat/åtgärder mot vita män. Med vit man menar jag alltså fullt frisk, hetero, vit helt normal man.

För att klargöra, jag försvarar inte eller förespråkar prostitution alls, jag bara analyserar läget och konstaterar att denna debatt (sexköpsdebatten), likväl som de flesta andra, egentligen handlar om krigföringen mot vita människor mer än något annat. Därför gäller inte lagen lika för alla.
dofus den 27 mars 2011 kl 23:13 Svara
13.

Undrar om man inte kan införa runkavdrag, det finns ju både rut och rotavdrag?
Realisten. den 27 mars 2011 kl 22:20 Svara
14.

hade han inga händer?
Kalle den 27 mars 2011 kl 22:18 Svara
*

Inget samvete hade han i varje fall.
bombardina den 28 mars 2011 kl 05:51 Svara
15.

Det nya Sverige är helt absurdt.
Roland Pettersson den 27 mars 2011 kl 22:04 Svara
*

En av arkiteckterna som står bakom det nya sverige heter Barbara Spectre,något som roland inte visste
Lill-Leif den 27 mars 2011 kl 22:15 Svara
o

Arkitekt är den korrekta stavningen.
Henrik den 27 mars 2011 kl 22:53 Svara
16.

Man kan ha många åsikter om prostition i största allmänhet, och den lagstiftning vi har i synnerhet. Min åsikt är att det borde vara lika olagligt att sälja som köpa, om det nu ska vara olagligt. Så länge ingen tvingas till det så borde det vara fritt. Men då under premissen att det ÄR frivilligt och personerna som säljer och köper ÄR myndiga.

Här har vi istället någon som luras och sen mer eller mindre tvingas till det. Som dessutom inte ens är myndig. Det här borde enligt konstens alla regler vara olagligt. Här har Arne utnyttjat sin ställning och först lurat, sen tvingat ett i mina ögon barn till att tillfredsställa honom. Jag har full förståelse för att han har behov av att få sin lust tillfredsställd, men inte av ett omyndigt barn.

Så jag förstår inte hur han har lyckats komma undan med detta, det borde verkligen vara ett lagbrott här. Om det nu är olagligt att köpa sex, då borde han redan där ha dömts. Dessutom är det olagligt att ha sex med mindreåriga, med den åldersskillnaden faller han även där.

Så svensk lagstiftning är verkligen förunderlig.
MaxPayne2 den 27 mars 2011 kl 22:03 Svara
17.

Det var som fan, undrar om det finns även tvärt om där kvinnor köper av män =)
Johann Schumacher den 27 mars 2011 kl 21:59 Svara
18.

Den sexuella revolutionen startade ungefär 1965 och den gjorde att det har med sex blev mindre konstigt dessutom kom p pillret samtidigt.
Nu för tiden verkar det som allt med sex är konstigt förutom HBTQ SEX – det som myndigheterna anser att det inte får diskrimineras på något sätt ;;;;;;
R

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: