onsdag 30 mars 2011

Mångkulturskola stängs efter bråk - Fria Tider

Mångkulturskola stängs efter bråk - Fria Tider: "Invandrarskola stängs efter bråk
Publicerat 30 mars 2011 kl 18:37

Göteborg. Hot mot elever och personal har förekommit på Lövgärdesskolan under lång tid. Nu har problemen blivit så allvarliga att skolan stängs ner av skolledningen.

Nyheter om problem i mångkulturella skolor har duggat tätt den senaste veckan. Fria Tider har redan kunnat berätta om att politiker i Malmö funderar på att stänga ned Rosengårdsskolan och i Borås har politikerna där realiserat nedläggningen av Norrbyskolan.

Lövgärdesskolan i Göteborg var i veckan fylld av äggrester och krossade äggskal.

GP.se ger bakgrunden till händelserna som fick skolan att stänga: en tjej i åttan fyllde femton och skulle därför äggas. Det går ut på att trakasserande elever knäcker ägg på henne. Springer offret sin väg, slänger de andra eleverna ägg efter henne.

På den mångkulturella Lövgärdesskolan är äggning, inte undantag, utan regel.

I måndags kulminerade äggkastningen, då ägg kastades i en korridor och på hela entréplanet. Skolledningen beslutade därför att stänga skolan på tisdagen på grund av ”oacceptabla beteenden hos eleverna under en längre period”.

– Det är inget nytt att vi haft en jobbigt år. Det har varit stökigt för all personal och eleverna. Måndagen blev droppen, säger Peter Granfeldt, från skolledningen.

Om inte skolledningen hade stängt skolan hade facket klivit in och gjort det. Christer Wrangsten, huvudskyddsombud vid Lärarförbundets Göteborgsavdelning, anser att problemen på skolan trappats upp mer och mer.

- Problemet är att elever på skolan tappat förtroende för vuxenvärlden. De litar inte på lärarna och provocerar bland annat genom att kasta saker, hota folk och sjunga i kör på lektioner, säger Christer Wrangsten.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/mangkulturell-skola-i-goteborg-tvangsstangs-efter-aggrora Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
6 kommentarer

1.

Flytten till Danmark närmar sig med stormsteg. Nu spelar även valutan mig i händerna. Det är bara alla polare i Malmö som gör att jag tvekar. Obs, då bor jag i ett mkt bra område i Malmö (ja, de finns fortfarande i västra Malmö. Det är här nästan alla politiker och journalister bor. Så långt ifrån multikulti som möjligt).
ThinksTwice den 30 mars 2011 kl 19:19 Svara
2.

Totalt jävla ansvarslöst att sprida ut de mångkulturella elementen. Vad tror de skall hända? Att de svenska ungarna skall verka som stötdämpare eller va?
fulmedia den 30 mars 2011 kl 19:11 Svara
3.

Det är det inte. Skolan består av uteslutande invandrare och ser ut ungefär som de övriga skolorna i biskopsgården med likartade eller värre problem….
Peter Nilsson den 30 mars 2011 kl 19:00 Svara
4.

Spännande mångkulturella möten?
Försvarskåren den 30 mars 2011 kl 18:58 Svara
5.

helt övertygad om detta är endast ”svenska” elever…..
Dementia den 30 mars 2011 kl 18:54 Svara
*

klart det är svenska elever. De kan ju inte kasta på en invandrabrud, då kommer hennes bröder och tar hand om de som kastat. Vi Svenskar har blivit ett skämt i vårat eget land!


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: