onsdag 30 mars 2011

Mediaeliten rasar mot Ulf Nilson - Fria Tider

Mediaeliten rasar mot Ulf Nilson - Fria Tider: "Mediaeliten rasar mot Ulf Nilson
Publicerat 15 december 2010 kl 20:37

Pursvensk vuxenmobbning. Igår skrev Expressens krönikör Ulf Nilson en artikel där han varnade för att svenskarna håller på att 'avskaffa sig' på grund av de högre födelsetalen bland muslimska invandrare. Idag har ett stort antal av hans journalistkollegor mobiliserats i en gigantisk gemensam attack mot hans person. Han har bland annat kallats för rasbiolog och nazist - och flera har krävt hans omedelbara avgång.


Ulf Nilson är något så osannolikt som en politiskt inkorrekt krönikör på Bonnierkontrollerade Expressen. Som en av tidningens äldsta och mest välkända medarbetare hålls Nilson i något lösare tyglar än andra skribenter, och han har till och med tillåtits lufta en viss kritik mot invandringspolitiken och mångkulturalismen.

När Nilson under gårdagen i sin spalt skrev om att ”pursvenskar” på grund av lägre födelsetal håller på att trängas undan av muslimer, aktualiserades hans ovilja att rätta sig i ledet. Den kompakta tystnad som hans tidigare krönikor mötts av från kollegorna övergick i ett ramaskri.

”Sverige avskaffar sig”
Som en parafras på bankmannen Thilo Sarrazins politiskt inkorrekta bok, som rörde upp en folkstorm i Tyskland, konstaterade Nilson att svenskarna håller på att ”avskaffa sig” – och att vi befinner oss i ett demografiskt krig mot muslimerna.

”Sverige har sen länge minskande befolkning, ja, om vi ser till pursvenskar. Varje par föder statistiskt sett färre än två barn, lika med minskning. Våra invandrare, numera omkring 20 procent, av vilka 400 000 muslimer (varav de allra flesta naturligtvis inte är islamister), föder betydligt fler. Det är oundvikligt att det muslimska inflytandet växer”, skrev Nilson.

Bland de hundratals arga Twitterinlägg som skrivits om Nilson sedan artikeln publicerades märks särskilt Isobel Hadley-Kamptz, den kulturmarxistiska ledarskribenten på Expressen. Isobel skapade uppmärksamhet när hon under valnatten skrev att hon ”ville döda någon” när det stod klart att Sverigedemokraterna röstats in i riksdagen. Hon har gjort sig känd för att vara en av de första som går till attack när minsta tendens till avvikande åsikter om invandringsfrågan kan spåras i mainstreammedia.

”Rasbiolog”, ”islamofob”, ”brun”…
Idag har Isobel ägnat en stor del av dagen åt att hånfullt twittra om sin Expressenkollega Nilson, som hon bland annat kallar för ”rasbiolog”. Andreas Gustavsson, redaktionschef för ETC förlag, bemöter heller inte i sak det Nilson skrivit, men kallar honom också för ”rasbiolog och islamofob”. Han menar att Nilson har ”bruna avlagringar under tofflorna” och att hans text består av ”rasfixerat, hatiskt svammel”.

Johan Wirfält, chefredaktör för Rodeo, går ännu längre och twittrar om att Nilsons krönika är ”bland det brunaste en svensk journalist tillåtits skriva sedan 30-talet”. Han får medhåll av Andreas Ekström på sydsvenskan som skriver: ”Det har länge varit obegripligt varför spaltutrymme ges åt Ulf Nilson. Kan han inte skriva på Politiskt inkorrekt, som sina meningsfränder?”

”Sinnessjuk nazist”
Otaliga andra angrepp mot Nilsons person har idag förekommit på Twitter – många av dem är skrivna av andra journalister. Här kallas han bland annat för idiot, sinnessjuk, ”reaktionär gubbtjyv”, högerextrem, nazist, rasist, eugenist, och ”ett rättshaveristiskt jävla cp” av sina kollegor. Många kräver dessutom att Nilson omedelbart ska sparkas från Expressen och ifrågasätter kraftigt chefredaktörens beslut att publicera texten.

Expressens biträdande chefredaktör och tillfälliga ansvariga utgivare Per-Anders Broberg försvarar dock publiceringen.

”Ulf Nilsons åsikter behöver inte vara Expressens – det är de inte. Men som utgivare kan jag ändå publicera Ulf Nilsons krönika – och det gjorde jag”, skriver Broberg på tidningens ”kvalitetsblogg”.

Ulf Nilson själv ger inte vika utan står fortfarande för innehållet i texten.

- I texten för jag ett statistiskt resonemang som utan tvekan är riktigt. Jag antar att man har rätt att föra fram fakta, säger han till dagensmedia.se.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: