onsdag 30 mars 2011

Nicolai Sennels: Varför mångkultur alltid kommer att misslyckas « Politiskt Inkorrekt

Nicolai Sennels: Varför mångkultur alltid kommer att misslyckas « Politiskt Inkorrekt: "Nicolai Sennels: Varför mångkultur alltid kommer att misslyckas

MÅNGKULTUR Flera ledande europeiska politiker har nu förklarat det mångkulturella projektet som dött och omöjligt att genomföra. Tysklands förbundskansler Angela Merkel har dragit slutsatsen att det så kallade ”Multikulti konceptet – där människor skulle leva lyckliga sida vid sida – inte fungerade” (BBC, 17 oktober 2010.). Merkel sa rakt ut att försöket att bygga ett mångkulturellt samhälle har ”fullständigt misslyckats”. Storbritanniens premiärminister David Cameron (BBC, 5 Feb 2011) och Frankrikes president Nicolas Sarkozy (The Telegraph, 11 Feb 2011) följde snabbt efter och förklarade mångkultur en ”misslyckad” ansträngning. Cameron tillade att ”UK behöver en starkare nationell identitet” och Sarkozy hävdade att ”Vi har varit alltför bekymrade över identiteten på den person som anlände, men inte nog om identiteten i det land som tog emot honom.”

Som psykolog som har haft hundratals invandrare som klienter, är min slutsats att det mångkulturella samhället kommer alltid att misslyckas eftersom det strider mot den grundläggande psykologiska principen, som behövs för att bygga sunda samhällen. Denna grundläggande psykologiska princip gäller identitet – den nationella identiteten. Som nämns ovan har Cameron och Sarkozy nått samma slutsats.
Nationell identitet

För att ett samhälle ska bli framgångsrikt måste medborgarna kunna enas kring gemensamma kärnvärden. De mest grundläggande värderingarna är nationell identitet och en önskan om gemenskap med sina landsmän. Nationell identitet innebär att du känner dig som en dansk om du bor i Danmark. Kamratskap innebär att likheter – först och främst det faktum att du bor i samma land – betyder mer än skillnader, till exempel religion, hudfärg eller ursprungsland.

Nationell identitet och känslan av gemenskap ökar arbetsmoralen, skattebetalande moral, moral i förhållande till sociala tjänster och respekt för landets lagar i allmänhet. Människor som upplever sig själva som en del av samhället ska känna att de skadar sig själva om de skadar samhället. Nationell identitet är också viktigt för respekt mot landets myndigheter.

Känslan av gemenskap är avgörande för livskvaliteten för oss ”flockdjur”, och gemensamma kärnvärden är grunden för ömsesidigt förtroende och ömsesidig hjälpsamhet, öppenhet, förståelse och respekt bland befolkningen. Människor som är djupt oeniga om grundläggande värderingar och som vill att samhället utvecklas i helt olika riktningar, känner helt enkelt mindre gemenskap med varandra.

När människor identifierar sig med en kultur vars värden inte är förankrade i landets inhemska kultur, då sker en identifiering på bekostnad av identifikationen med den större gemenskapen. Steget mot identifikation, som agerar i strid med gemenskapens intresse är därför kortare, vilket är en av orsakerna till den dramatiska överrepresentationen av vissa invandrargrupper i brottslighet och arbetslöshetsstatistiken.

Mångkulturalisering av ett samhälle, leder därför till ett ökat behov av kontroll, förbud, poliser och hårdare straff för att förhindra interna fraktioner från fusk eller begå brott mot samhället. Multikulturella samhällen är därför ett steg närmare mot ett mindre demokratiskt och mer fascistisk statsskick. Den tidigare tyske förbundskanslern Helmut Schmidt konstaterar i efterhand: ”Begreppet mångkultur är faktiskt oförenligt med ett demokratiskt samhälle… Om någon frågar, var i världen som mångkulturella samhällen fungerar, kommer han snabbt till slutsatsen, att mångkultur endast kan existera i fred och inom starkt auktoritära stater.”(Hamburger Abendblatt, 24 Nov 2004).
Antikultur

Lyckligtvis har invandrare från nästan hela världen kunnat acceptera och identifiera sig med våra grundläggande västerländska värderingar. Det finns några problem med organiserad brottslighet och demografiska ihopklumpningar bland invandrare från Asien och Östeuropa men de har aldrig blivit ett hot mot samhället.

Trots vissa framgångar och förebilder, har en kultur visat sig omöjlig att integrera, nämligen den islamiska. Den muslimska kulturen och religionen har visat några inneboende egna skyddsmekanismer, som gör muslimska invandrare resistenta mot yttre påverkan från den mottagande kulturen.

Vad vi har att göra med här är en kultur som i de viktigaste områdena – såsom äkta demokrati, yttrandefrihet, jämställdhet mellan könen och tolerans mot andra religioner – har förändrats mycket lite eller inte alls sedan det medeltida klansamhället, 1 400 år sedan. Det är nästan otroligt, med tanke på hur mycket övriga världen har förändrats under den tiden. Den olyckliga kombinationen av överdriven västerländsk tolerans och brist på flexibilitet från den muslimska kulturens sida, har resulterat i en slags kulturell osmos, där västerländska värderingar inte ännu, kunnat tränga in i den islamiska världen medan islamiseringen diffunderar från det muslimska samfundet till icke-muslimska samhällen.

I multikulturen, som även omfattar muslimska kulturen, är de problem som främst uppstår, brist på nationell identitet och känsla av gemenskap, därför proportionellt större. Därför är begreppet ”mångkultur” lika med samhällen där både muslimska och icke-muslimska kulturer finns. En mer exakt term skulle därför vara ”bi-kultur”. Istället för att integreras i det gemensamma samhället, dyker parallella samhällen upp, där bidragsfusk och skatteflykt är mycket vanliga och där laglöshet och fientlighet mot icke-islamiska auktoriteter är extremt stor och ofta våldsam.

Enligt polisen har Danmark 25 till 30 ”känsliga områden” med många invandrare, där polis och brandkår inte kan arbeta utan att riskera att bli attackerad (Midtjyllands Avis, 7 augusti 2010). Ett bland många exempel är Facebook-sidan ”Ishoj Ghetto”, som uppmuntrar sina 650 medlemmar med följande stridsrop: ”Mina bröder. Vi skall förstöra alla polisbilar som närmar sig Ishoj. Det är vår stad. ”(Ekstrabladet, 3 augusti 2010). Holland, Frankrike, Storbritannien, Belgien, Tyskland och de flesta andra västeuropeiska länder har städer och getton med liknande problem. En studie i Taastrup (stad i Danmark) visar att invandrare och deras ättlingar ligger bakom 75 procent av allt bidragsfusk – även om andelen invandrare är endast 21 procent (Jyllands-Posten, 31 augusti, 2010).

Över hela Västeuropa finns det parallella muslimska samhällen som har nått ett stadium som är så avancerade att de har byggt sina egna politiska, ekonomiska och rättsliga infrastrukturer. Den verkställande, lagstiftande och dömande makten ligger hos imamer, polisliknande muslimsk patriarkaliska grupper, hemmagjorda sharia domstolar och islamiska medlingar. Ekonomin kännetecknas av det faktum att muslimer föredrar att köpa varor och tjänster från andra muslimer, och islamsk Havala bank (ett system med privata penningöverföringar utanför myndigheter och banker) har till stor del ersatt de normala sätt, att bedriva finansiella transaktioner på. Det är en kort väg från denna väl utvecklade islamiska infrastruktur och aggressiva attityd mot icke-islamiska miljöer till kraven på självständighet och utbrytning. Sådana krav har ställts av muslimer i hela islamisk historia, och i dagens Kina, Ryssland, Thailand, Afrika och Balkan, använder muslimer gerillakrigföring, terrorism, kidnappningar och hot för att uppnå detta syfte.

Sunt förnuft och mogen livserfarenhet kunde ha hindrat oss från att göra misstaget från första början. Ett par decennier för sent – och alltid som den sista att erkänna ett misstag – skulle våra politiker äntligen erkänna det uppenbara problemet (men först efter att opinionsundersökningar visat, att en majoritet av väljarna inte vill ha mångkultur). Men vad kommer de att göra åt det?
Tre uppenbara lösningar

Den första och mest grundläggande lösningen är att stoppa invandringen från länder som inte är västerländskt orienterade, främst gäller det den muslimska världen. Som amerikanerna säger: ”Om du befinner dig i ett hål, sluta gräva.”

För det andra måste vi göra som Angela Merkel, David Cameron, och Nicolas Sarkozy rekommenderar: Vi måste stärka den nationella identiteten både bland invandrare och den inhemska befolkningen. Detta sker främst genom att göra våra utbildningsinstitutioner och offentliga medietjänster mer fokuserade på våra länders historia, kultur och värderingar. Dessutom måste vi tvinga invandrare att integreras genom att språkkunskaper, kunskap om vår kultur och historia, respekt för lagen och skattebetalning etc. 10 år i landet är en förutsättning för att få sociala förmåner. Problematiska demografiska utvecklingen kan delvis lösas genom att begränsa statens ekonomiska stöd barn till landets genomsnittliga antal barn per mor (2 barn). Det gör vi i Danmark och det hindrar invandrare från att flytta till Danmark, med/få en massa barn och lever på de pengar som familjen får från staten för varje barn.

För det tredje måste vi sluta upp med utspädning och utmana vår egen kultur samt nationella identitet, genom islamisering och parallella samhällen. Det är inflytelserika moskéer och islamiska kulturcentra som gör att muslimer som bor i en mycket strikt version av sin ursprungliga kultur. Dominerande symboler som minareter, halal-mat på offentliga institutioner, nedläggning av offentlig skattefinansierade idrottsanläggningar så att muslimska kvinnor kan använda dem, statsstödda koranskolor, bönerum på offentliga arbetsplatser, sjukhus, etc. är också skadliga för utvecklingen av nationell identitet både bland invandrare och resten av befolkningen. Islamisering och parallella samhällen gör det möjligt att leva från vaggan till graven i icke-muslimska länder utan att behöva lämna den krets av muslimska kulturen. Det är motsägelsefullt och kontraproduktivt att ha nationell identitet bland invandrare när regeringen samtidigt tillåter och till och med stöder islamisering.

Muslimska parallella samhällen i väst producerar tiotusentals alienerade medborgare med mycket låg eller ingen nationell identitet och lojalitet – varje år. Dessa parallella samhällen måste lösas upp med alla tillgängliga medel. Detta inkluderar nolltolerans mot överträdelser av lagen. Skattemyndigheterna, socialtjänsten och polisen spelar en avgörande roll i detta sammanhang.

Jag skulle vilja tillägga att efter att ha arbetat som fängelsepsykolog i flera år, är min slutsats att det enda straffet invandrare verkligen fruktar är att utvisas. Vi måste också göra som den danska kommunen Aarhus gör: Skicka kvinnliga socialarbetare eller barnmorskor in icke-västliga invandrare att träffa kvinnor (utan medverkan av manliga familjemedlemmar) att se till att de och deras döttrar är säkra, fria och medvetna om sina rättigheter till skilsmässa, och om familjeplanering, preventivmedel, kvinnojourer och repatriering (statligt betald utvandringen till familjens ursprungsland).

För att stoppa mångkultur och utmana det stela traditionalistiska, ojämställda och utbredningen av muslimsk kultur, måste kvinnorna frigöras för att kunna välja sin sexuella partner, antal barn, klädstil, och religion.

Som den danska muslimska aktivisten Kristina Khader, initiativtagare till kvinnors rådgivande centrum Projekt Nytt Hymen, berättade i en intervju: ”Den sociala kontrollen av kvinnor syftar till att bevara kärnan i den muslimska kulturen. En stor del av den muslimska kulturens kärna är om kvinnlig sexualitet.” (JP-blogg, Kulturklöften, den 2 november, 2009).

I allmänhet måste mångkultur bekämpas, eftersom oförmågan eller oviljan att integreras blir processen så svår och ekonomiskt olönsam, att repatriering är det enda lockande alternativet.

Detta är en lång lista med nödvändiga krav och konsekvenser, men moroten är lika stor: Deltagandet på lika villkor i världens friaste, rikaste och bäst fungerande kultur – västvärlden.

Nicolai Sennels

Gates of Vienna
30 mars, 2011 | Category: Mångkultur
21 comments to Nicolai Sennels: Varför mångkultur alltid kommer att misslyckas

*
Sverigedemokraterna i Svedala » Varför mångkultur alltid kommer att misslyckas
30 mars, 2011 at 20:36 · Reply

[...] Läs mera här. [...]
*
Nisse på Manpower
30 mars, 2011 at 20:14 · Reply

Nicolai Sennels for president!
*
La
30 mars, 2011 at 19:33 · Reply

För alla som har någon erfarenhet av livet utanför en skokartong är detta en självklarhet.
*
Blarren
30 mars, 2011 at 19:23 · Reply

Vill inte PI skilja på mångkultur vs. mångkulturalism?

Europa är i sig en mångkultur. Men den har inte uppstått via politiska direktiv till följd av ideologin mångkulturalism, utan via andra mekanismer.

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiculturalism
*
P
30 mars, 2011 at 19:00 · Reply

Självklarheter som varje person med minsta förstånd fattat för länge sedan. Bra att det skrivs om och om igen dock, de flesta fattar inte fortfarande.
*
Tomas F
30 mars, 2011 at 18:24 · Reply

Nicolai Sennels gör en självklar analys av läget.
Det är just dessa moraliska förutsättningar för ett värdigt liv som måste diskuteras. Tyvärr går den blinda pk-mobben åt rakt motsatt håll när man undergräver dessa moraliska förutsättningar. Senast med uppgörelsen om att belöna brottsligt beteende med förmåner som vi som arbetat och betalat skatt ett helt liv knappt kvalificerar oss till. Omoralen att vissa uppehåller sig i landet illegalt men ändå får skola, vård och omsorg betald av oss andra undergräver allt förtroende och är förkastligt.
Islamkryperiet är dock än mer allvarligt. Detta kommer i förlängningen att utradera vårt fria och demokratiska samhälle.
Det som kan förändra attityderna hos den självgoda pk-eliten är att integrationshaveriets ekonomiska, sociala och rättsliga konsekvenserna blir så pass omfattande att ingen ur denna välgödda grupp längre med hedern i behåll kan blunda för vansinnet. De blir således själva fysiska offer för sin egen mångfaldspsykos. Vi är nästan där nu.
Fortgår orättvisorna och vår frihet blir allt mer kringskuren av Intoleransens religiösa hantlangare är folklig resning den enda utvägen. Tyvärr verkar det scenariot det mest troliga.
Att människors kunskaper om verkligheten visar sig i Riksdagens sammansättning innan det är för sent är kanske att hoppas på för mycket.
*
Kadamus
30 mars, 2011 at 18:17 · Reply

Det är sant att det mångkulturella experimentet är dömt att misslyckas, men problemet är att Sennels fokuserar alltför mycket på islam. Han tycks tro att om vi stänger dörren för muslimska invandrare så löser vi problemet. Men då är det ju bara för asylsökanden att säga att han är kristen. Dessutom kan folk konvertera till islam ändå. Vad gör vi åt det problemet? Vad jag känner störst motvilja mot är inte islam utan det faktum att vi är på väg att skänka bort våra länder till andra folkslag. Alla andra biologiska varelser här på jordklotet försäkrar sig om överlevnaden av sin egen genetiska särart. Dom är oerhört noga med detta. Det är just detta som skapar förutsättningen för evolutionen av både kulturella och genetiska faktorer. Man utvecklar sin särart. Sennels tycks tro att det bara kommer an på kulturen, själva inställningen som man anammar. Men det finns helt olika psykologiska förutsättningar bland de etniska grupperna, som är genetiskt grundade. Om det nu enkom är islam som är problemet, hur kommer det sig då att Södertälje, där det bor kristna invandrare, dras med sådana problem inom gangsterbrottslighet så att polisen just nu tvingas storsatsa där?
-Kadamus
o
Rodry
30 mars, 2011 at 19:12 · Reply

Det har du rätt i. Det handlar mycket om kultur men visserligen är religionen islam den största boven.
*
KäntAgent
30 mars, 2011 at 17:51 · Reply

En text som ALLA skygglappar i regeringen borde läsa,
men som någon annan skrev kommer detta dömas ut som
högst rasistiskt utan någon som helst eftertanke.
*
Vikingen
30 mars, 2011 at 17:44 · Reply

Det var ju tur att man skyndade sig att skriva in mångkulturen i vår grundlag så fort SD kom in i riksdagen. Nu får vi se på medans vårt land förfaller till lägsta europeiska klass till nivåer med andra U-länder som Grekland och Portugal.
*
Nationalist
30 mars, 2011 at 17:32 · Reply

Det finns bara en verkningsfull lösning som är etisk: Repatriering. Nästa lösning är oetisk och är inbördeskrig. En än mindre etisk lösning är folkmord. Vi kommer att ha detta över två decennier långa misstag som historiens största, och jag tror i ärlighetens namn att det ALDRIG kommer att vara guld och gröna skogar för de värst drabbade länderna igen.

Jag har många gånger med djup sentimentalitet begrundat det faktum att vi reser oss aldrig mer som en lyckad nation igen. Aldrig. Det är dags att flytta nu innan alltför många gör det. Socialism har ännu en gång förstört för miljontals människor, och visst vet vi att detta folk är bland oss för att förstöra för oss. Många har arbetat flitigt för att driva Sverige ner i avgrunden, och en betydande del av dessa heter Batikhäxor. Över 40 års arbete och här har vi resultatet. Sverige hänger just nu vid avgrundens kant, och det kommer glida ner.
*
Fredrix
30 mars, 2011 at 17:28 · Reply

Bra artikel som lyfter fram en del ämnen jag försökt diskutera med professorer som undervisat i ämnen som innefattar kulturell identitet på svenska universitet. Med stöd i forskning och litteratur från andra länder har jag haft starka belägg för teser men dessa har avfärdats som flosker i Sverige. Inte förvånande heller är att mycket av den kurslitteratur som använts i kurser jag läst som handlar om just identitet, kultur och andra sociala närrelaterade områden har varit gravt vänstervriden, dvs litteraturen som valts innehåller i princip bara vänsterpropaganda.

Vidare, denna artikel avslutar med det viktigaste av allt, nämligen islamska kvinnors rätt till sina kroppar, sin sexualitet och sitt medvetetande. Vi måste börja kämpa för deras sak.
*
Lasse-Maja
30 mars, 2011 at 17:24 · Reply

Skulle gissa på att 94% av svenska befolkningen skriver under på innehållet i artikeln. Problemet är att 94% av politikerna i riksdagen tycker något annat. Hur kunde Sverige hamna i den här situationen?
o
Aptomten
30 mars, 2011 at 20:08 · Reply

Dikt och förbannad lögn är anledningarna.
Vilka partier förutom SD har inte redan svikit sina väljare trots att det bara är ett halvår sedan valet? Och hur mycket har detta svek uppmärksammats i media? Som sagt med dikt och förbannad lögn håller man effektivt massorna i schack.
*
SveaLydig
30 mars, 2011 at 17:22 · Reply

Allt kan sammanfattas i ett enda ord, stamkänsla, man bryr sig om sig själv, sin familj ,släkt och övriga som tillhör stammen.
*
ThinksTwice
30 mars, 2011 at 17:17 · Reply

Amen!
*
Boxern
30 mars, 2011 at 17:10 · Reply

Liten språklig kommentar : Med ”packdjur” avses förmodligen ”flockdjur”. Det verkar vara en anglicism ”pack animals”, om inte så avses tydligen vår förmåga att bära tungt… :-)
*
Niklas R.
30 mars, 2011 at 17:04 · Reply

Så sant som Sennel säger, det enda straff en invandrare egentligen fruktar är utvisning. Då fängelsestraff är en betald semester för dem.

Därför bör utvisning vara obligatorisk för utländska medborgare vid grova brott.
Dessutom så bör vi inte tillåta dubbla medborgarskap för myndiga personer.
*
Farliga Tankar
30 mars, 2011 at 16:49 · Reply

Jag skriver under på det mesta. Men jag har en reservation: vi har ett ansvar att se till att alla världens folk och kulturer får existera och finnas kvar. Därmed är det vår skyldighet att vi låter så många som möjligt återförenas med sina folk i sina hemländer.

Då kommer vi ha en värld av etnisk och kulturell mångfald där vi är lika värda i förhållande till varandra och alltså åtnjuter ömsesidig respekt, folk emellan. Att tvinga människor att bli något dom inte är tror jag inte på eftersom det skapar nya incitament för problem.

Återvandring så långt det är möjligt – först och främst. På ett respektfullt vis.
*
NotGonnaGetUs

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: