måndag 28 mars 2011

Radiodebatt om förbud mot heltäckande slöja i Frankrike « Politiskt Inkorrekt

Radiodebatt om förbud mot heltäckande slöja i Frankrike « Politiskt Inkorrekt: "Radiodebatt om förbud mot heltäckande slöja i Frankrike

ISLAM I fredags debatterades Frankrikes nya lag som förbjuder bärandet av heltäckande muslimsk klädsel på offentlig plats från och med den 11 april i P1:s Människor och tro.

Ett beslut som som ska skicka tydliga signaler om att heltäckande slöjan inte hör hemma i Frankrike. Opinionsundersökningar visar att långt över hälften av Frankrikes befolkning stödjer förbudet och redan idag har kvinnor börjat bötfällas för att de kört bil med niqab. Men hur upplever slöjbärande kvinnor stämningarna i Frankrike och hur förbereder sig de kvinnor som bär niqab och som från den elfte april räknas som kriminella? Hör bland andra Kenza Drider som burit sin heltäckande slöja i elva år i reportaget av frilansjournalisten Johanna Rudbeck.

Lyssna här
28 mars, 2011 | Category: Islam, Utrikes
14 comments to Radiodebatt om förbud mot heltäckande slöja i Frankrike

*
Mickemannen
28 mars, 2011 at 11:24 · Reply

Heltäckande kläder hör inte hemma i ett civiliserat samhälle. Det är klara tecken på förtryck och ställningstagande för ett segregerat samhälle.
*
SD 4 life
28 mars, 2011 at 11:06 · Reply

Jag tycker att det är helt rätt att förbjuda heltäckande sjalar/slöjor.

Dels eftersom man har skyldighet att stå till arbetsmarknadens förfogande (om man inte är pensionär) vid myndig ålder i Sverige, vilket man ju inte gör om man klär sig i exempelvis niqab.

Dels eftersom man faktiskt endast förmedlar 20% av det talade språket via rösten. Resterande är ansiktsuttryck och kroppsspråk m.m.

Sen det här:
Jag jobbade med att bygga lite innerväggar på ett bankkontor i Angered, och fick då se att det kom in ett par stycken niqab-klädda kunder varje dag där. Jag började då fundera på hur dom identifierar sig, vilket man ju måste göra på banken. Givetvis så blev jag tvungen att fråga personalen hur detta gick till. Dom berättade då att om det var en av dom manliga biträdena som stod i den kassan som den niqab-beklädda personen hamnade i, så blev han tvungen att lämna sin plats och be en kvinlig medarbetare lämna sin arbetsplats för att då få titta under ”duken” och identifiera personen där bakom. Jag hade aldrig gått med på det om jag var bankbiträde. Passar det inte att visa vem man är, så får man vara utan pengar helt enkelt. Det är bara att välja.

Sen väntar jag bara på den dagen då några listiga kriminella skall utnyttja flatheten i Sverige och begå ett rejält jä…la rån, iklädda niqab. Dom kan ju gå lugnt och sansat in på banken med k-pistar och allt möjligt under kläderna utan att det syns, och utan att någon reagerar nämnvärt, förrän det verkligen ”smäller”. Det finns inga signalement över huvud taget, eftersom man döljer precis allt om hur man ser ut, hudfärg, ögon, hår och kroppsform. Längden är det enda som går att få fram skapligt.
Först efter det kanske man kan ha en halv-civilicerad debatt om niqabens vara eller icke vara.

Det som förvånar mig också är ju att Feministiskt Initativ och andra kvinnosaks-grupper inte står upp mot detta kvinnoförtryck som det ju faktiskt är. Personligen tycker jag att det är förnedrande mot oss män också. Skulle vi inte klara av att se en kvinnas ansikte och hår utan att ”gå igång” så hårt att vi inte skulle kunna hejda oss då eller?

Det är så sjukt, så att det är sjukt en gång till ;o)
*
Ordnung muss sein
28 mars, 2011 at 10:39 · Reply

I en debatt i tysk tv påstod en annars stor ”muslimvän” att beträffande heltäckande slöja, höll han med Frankrike. Han brukade, när han uppehåll sig i muslimska länder, fråga varför inte alla män hade slöja. Svaret brukade vara detta:

”- Eftersom män brukade göra affärer med varandra var det viktigt att kunna se den andre i ögonen, att kunna se om han talade sanning.”
*
Affe
28 mars, 2011 at 10:33 · Reply

Såg en Dam med niqab körandes en VW transporter buss vid Rinkeby för inte så länge sedan…verkar vara ok här… med handskar och allt….klart så länge man slår i folk att det inte finns så många i landet som går klädda i niqab så kanske det funkar…..Polisen tror kanske det är en synvilla

Affe
*
Mårten
28 mars, 2011 at 10:18 · Reply

med tanke på hur dom här människorna ser ut vill jag hellre att dom behåller den heltäckande slöjan och fixar en för männen också.
*
Jan-Stefan
28 mars, 2011 at 09:54 · Reply

Detta är start skottet för att återsända horderna av muslimer dit de hör hemma.

Nu ska resten av Europa ta denna staffet pinne.
*
Robban
28 mars, 2011 at 09:19 · Reply

Det är ingen som vill förbjuda heltäckande slöja.

Kvinnor kan bära dom hur mycket dom vill, i hemmet. Men i ett civiliserat land uppträdar man civiliserat och klär sig civiliserat!

Finns säkert folk som gillar att att gå i naziuniform men eftersom det uppfattas stötande så är det olagligt. Exakt samma sak med burqa, niqab etc. Jag mår illa när jag ser vandrande tält gå på gatorna. Och barnen blir rädda.

Att tillåta burqa är samma som att tillåta kvinnoförtryck! och även barnmisshandel när dom sätter heltäckande på 9-åringar
*
MaxPayne2
28 mars, 2011 at 09:16 · Reply

När jag hör och ser detta tänker jag på det gamla ordstävet ”gapa över mycket, förlora hela stycket”. Den här debatten hade aldrig funnits om muslimerna hade varit förnuftiga och sansade. Men nej, de kommer med det ena orimliga kravet efter det andra. De ska dömas efter sharia-lagar, för våra lagar är för ”barbariska”, de måste ha halal-mat, för vårt är ”orent”, de måste ha moskéer med minareter för ”allah ska höra dem”. De ska fortsätta att tvinga sina kvinnor vara invirade och de ska ha särskilda ”kvinnotider” på gym, badhallar osv.

så istället för att visa tacksamhet för att de har blivit väl emottagna av värdlandet förolämpar de oss, de kommer med orimliga krav och de är allmänt missnöjda med i princip allt. skulle någon sen göra något som misshagar dem är de kränkta. Minsta lilla och de är kränkta. Då ska de ha stora skadestånd, de bränner flaggor, bilar, skolor, allt de kan få fyr på. Och vi infödda får tåla allt detta. Vi kan inte bli kränkta, vi FÅR INTE bli kränkta, de är ju ”våra gäster”.

Men tack o lov har nu övriga Europa tröttnat på dessa ständiga oförskämda påhopp och krav. Nu har övriga Europa insett att mångkultur är ett icke fungerande begrepp och istället börjat ställa krav på alla dessa otacksamma varelser som kommer för att parasitera på oss. Det är bara i lilla Sverige som det är ”business as usual”. Än så länge…
Tack o lov har folk börjat vakna till och de blir förbannade över vad de ser. Nu ska de bara rösta på rätt parti med, så vi får ordning på vårt land igen och vi än en gång stolta kan blicka ut över Europa. Som det är nu så skäms jag för att vara svensk, och det tack vare politikerna i 7-klövern.
*
Nisse på Manpower
28 mars, 2011 at 09:00 · Reply

Vive La France!
*
Berit
28 mars, 2011 at 08:58 · Reply

En likadan lag hoppas jag införs i Sverige för heltäckande slöja hör inte hemma varken i Sverige eller någonstans i Europa heller!
Ni som önskar bära heltäckande slöja varför har ni invaderat Europa om
ni inte tänker ta seden dit ni kommer det får alla andra göra så det gäller för er muslimer!

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: