onsdag 30 mars 2011

Stöldliga utvisad i tio års tid « Politiskt Inkorrekt

Stöldliga utvisad i tio års tid « Politiskt Inkorrekt: "STÖLDLIGA Kalmar län tillsammans med Kronobergs län har plågats av ett stort antal inbrott, försök till och grova stölder. Nu har en liga dömts. Det handlar om tre män från Serbien, 27, 28 och 41 år gamla, som misstänktes för 17 inbrott och inbrottsförsök i Kalmar län, samt två inbrott i Kronobergs län.

Åklagaren ansåg sig ha en omfattande bevisning under förhandlingen, där man fick ha hjälp av en tolk. Polisen hittade även fotspår i snön vid de allra flesta inbrotten, dessutom var det alltid samma två fotspår som återkom. Åklagaren ville knyta fotspåren till skor som männen använt. Genom positionering av männens mobiltelefoner ansåg man sig ha bevis för att männen varit i närheten av brottsplatserna vid de olika tillfällena. Männen förnekade samtliga brott. De menade att de befunnit sig i Stockholm från november och fram till att de greps i Oskarshamn. Då var de på väg till Malmö bland annat för att hälsa på släktingar. De hade kört vilse i Oskarshamn när de skulle tanka och köpa cigaretter. Men det gick inte tingsrätten på.
Kalmar tingsrätt dömde

* Goran Bulatovic, född 1969-10-73 och medborgare i Serbien, för grov stöld och försök till grov stöld till fängelse 3 år.
* Srecko Damnjanovic, född 1983-12-85 och medborgare i Serbien, för grov stöld och försök till grov stöld till fängelse 3 år.
* Andrija Paunovic, född 1983-01-82 och medborgare och medborgare i Serbien, för grov stöld och försök till grov stöld till fängelse 2 år 8 månader.

Trion ska efter avtjänat fängelsestraff utvisas ur riket och får inte komma tillbaka på tio år. De ska även solidariskt utge skadestånd med närmare 145 000 kronor i skadestånd till villaägare och försäkringsbolag.

Friande punkter

Goran Bulatovic och Srecko Damnjanovic friades från inblandning i tre inbrott i Kalmar, Mönsterås och Timmernabben. Andrija Paunovic friades från de tre ovanstående inbrotten, samt ytterligare två i Kalmar och ett inbrottsförsök.
29 mars, 2011 | Category: Inrikes
15 comments to Stöldliga utvisad i tio års tid

*
Buraksson
30 mars, 2011 at 10:50 · Reply

Så, de är välkomna till Sverige igen om tio år?
Oj då, vad trevligt det ska bli.
Det kommer att bli mer och mer spännande i vårt land.
Den som har bestämt detta måste vara mindre vetande.
*
Tomas Omaely
30 mars, 2011 at 08:56 · Reply

Välkomna tillbaka för mer stölder om sisådär tio år, om här finns så mycket kvar att stjäla då.
*
Hummlan
30 mars, 2011 at 08:03 · Reply

Visst och sen när du har ditt fullständiga samordningsnummer med de sista fyra också jag hallelulja då kan du köpa bil. Du kan köpa jättmånga bilar och hyra ut dem till andra och tjäna pengar. Andra bilarna får jättemånga böter men du har ju ingen inkomst eller arbetstillstånd så du kan inte betala ändå. Staten betalar.
Du kan ha 150 gamla skrothögar och hyra ut dem till mindre nogräknade som begår brott med dessa bilar om och om igen, men då kanske du inte finns kvar här i Sverige längre, då kanske du är i hemlandet igen och lever gott på de pengarna du får in på biluthyrningen……..tablå.
*
Seselj
30 mars, 2011 at 07:59 · Reply

Verkar som det anses lindrigare att våldta. Burundiern som fick drygt 2 år för våldtäckt slapp utvisning.
*
Patrioten
29 mars, 2011 at 22:40 · Reply

Till Pelle, Putte och Suss + alla andra.

Jo, personnumren är korrekt angivna. Det kallas ”samordningsnummer”, där en siffra i datumet byts ut mot en siffra så att det blir ett icke-existerande datum.

Detta är praxis, och det gör man för att vederbörande ännu inte fått svenskt personnummer. Ni behöver bara ringa skatteverket och fråga ifall ni vill veta mer om detta. Numret dit är 0771-567 567.
*
Putte
29 mars, 2011 at 18:46 · Reply

Utländska personummer ser inte ut så.
o
Suss
29 mars, 2011 at 20:28 · Reply

*Spelar det någon roll egentligen??? PI kan ha skrivit på ”vårt” sätt också för att det ska bli begripligt för oss här som är vana med personnummer på ett visst sätt?*
o
Lelle

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: