tisdag 5 april 2011

april « 2011 « Politiskt Inkorrekt

april « 2011 « Politiskt Inkorrekt: "Vakter sätts in mot gäng på universitet och högskola

SÄKERHET Ordningsvakter har nu satts in på Teaterhögskolan i gangsterstaden Malmö och på Universitetsbiblioteket i Lund. Enligt Henrik Dagnegård, säkerhetsansvarig på Teaterhögskolan i Malmö, anser personal och studenter nu att situationen blivit ohållbar med ungdomgsgäng som beter sig aggressivt och stjäler värdesaker.

Det har även uppstått problem med hotfulla gäng på Juridicum och språk och litteraturcentrum [...]
5 april, 2011 | Category: Inrikes | Leave a comment
Ny stenkastning mot brandkåren och mordbrand på bibliotek

STENKASTNING/MORDBRÄNDER För några dagar sedan gick invandrargängen lös med stenkastning mot brandkåren i stadsdelen Lindängen i Malmö. Under sena gårdagskvällen var det dags igen. Först satte man eld på stolar som stod på en cykelväg. När brandkåren kom dit stod man beredda och kastade stenar på brandmännen. De drog sig snabbt tillbaka och inväntade polisen. [...]
5 april, 2011 | Category: Inrikes | Leave a comment
Arabiska flyktingar går bärsärk i Italien

På ön Lampedusa har araber gått bärsärk för att de inte får bo bättre. Som hämnd kastar de stenar på polisen och brände ner en välgörenhetslokal.

ITALIEN Sedan i januari har 19.000 flyktingar, tunisier, libyer, somalier, mfl, tagit sig från Nordafrika till Italien, närmare bestämt till den lilla ön Lampedus med sina 2000 invånare. Där har situationen [...]
5 april, 2011 | Category: Inrikes | One comment
Väktare rånad och polis attackerad med stenar

GÖTEBORG På måndagskvällen rånades en väktare under pistolhot och en polispatrull blev attackerad med stenar.

Väktaren var ute på sin runda och hade precis bommat igen Hemköpsbutiken på Selma Lagerlöfs tog i Hisings Backa då tre gärningsmän dök upp och tvingade ner honom på marken under pistolhot, tog hans nycklar och satte eld på hans bil.

Larmet nådde [...]
5 april, 2011 | Category: Anlagd brand, Inrikes, Rån, Våldsamt upplopp | 32 comments
Terrormisstänkt ställer villkor vid utlämning till Danmark

UTLÄMNING Sahbi Ben Mohamed Zalouti, född 1973 och tunisier med svenskt medborgarskap, ska utlämnas till Danmark, misstänkt som en av fyra män för förberedelse till terroristbrott mot danska Jyllandsposten. I mars inkom en begäran om utlämning från den danska åklagaren. Idag biföll Attunda tingsrätt begäran att han ska utlämnas om tio dagar. Zalouti går med på att bli utlämnad men bara på ett villkor – att han får avtjäna straffet i Sverige vid en fällande dom. Danskarna lär ha en annan inställning till det. Kammaråklagare Ronnie Jakobsson vid Internationella åklagarkammaren meddelar samtidigt att den svenska förundersökningen därmed läggs ner och danskarna tar över.

Zalouti greps i augusti 2009 i Pakistan och satt fängslad där en tid. Gudmundsson skrev om det då. Därefter grät Sahbi ut i media om hur oskyldig han var. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes | 38 comments
Människohandeln i Sverige utbredd

MÄNNISKOHANDEL Varje år träffar Migrationsverket på 250 människor som de misstänker är utsatta för människohandel, visar en intern undersökning som SVT Västnytt tagit del av. Trots det polisanmäler [...]
4 april, 2011 | Category: Asyl Migration, Inrikes | 10 comments
Politiker gillar lika

HYCKLERI En granskning som tidningen Riksdag & Departement gjort visar att avståndet mellan politiker och folket de säger sig företräda växer. En majoritet av riksdagsledamöterna från Stockholm, Göteborg och Malmö bor i innerstäderna och välmående villaområden. Miljonprogrammets förorter, där all denna berikande och exotiska mångkultur frodas, är dock paria då politikerna väljer bostad.

– Frågan är om de utsatta grupperna i Sverige har en god representation i vårt system. Historiskt har Sverige kännetecknats av en hyfsat folklig elit. Risken är att avståndet mellan väljare och valda håller på att öka, säger Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

När det gäller kön är den svenska riksdagen väldigt representativ för medborgarna – men då det gäller bostadsmiljö ser det helt annorlunda ut. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes, Politik | 18 comments
Arbetskraftsinvandringen till Sverige ökar

ARBETSKRAFTSINVANDRING Samtidigt som fler ungdomar än någonsin står utan jobb och får söka sig utomlands och äldre dumpas i jobb- och utvecklingsgarantins ökända fas 3 fortsätter arbetskrafts-invandringen att öka. Under första kvartalet i år ökade antalet uppehållstillstånd för arbete med 20 procent jämfört med samma period 2010.

Totalt fick 3 159 personer uppehållstillstånd för att arbeta i Sverige under årets första kvartal, vilket är en rejäl ökning och trenden är fortsatt stark, säger Jonas Lindgren, tillståndsschef på Migrationsverket. Allt i linje med regeringens överenskommelse med Miljöpartiet 2008 om att öppna gränserna för arbetskraft. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes | 40 comments
Somaliska flyktingar fick fakturor – medger ej TV-innehav

TV-INNEHAV Invandrartäta Tjärna Ängar i Borlänge, där mängder med insvepta somalier bor, har haft besök av Radiotjänst kontrollanter för att se efter eventuellt TV-innehav. Därefter har Radiotjänst skickat ut en hel del krav på licensavgifter. Men de tjugotalet som fått kraven påstår att de inte äger TV och tänker därför inte betala. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes | 68 comments
Danska integrationsministern kritiserar imamer

KRITIK Den danska integrationsministern Søren Pind (V) kritiserar, imamer på koranskolor som avvisar jämställdhet mellan män och kvinnor till fördel för shari’alagar efter koranen.

- Det är mycket bekymrande, att några lärare på koranskolor uttrycker hållningar, som strider mot grundläggande kulturella normer, som det danska samhället bygger på. Det är oacceptabelt, säger Søren Pind i ett pressmeddelande. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes | 11 comments
Politiken bakom Malmös badhus

INSÄNDARE Ett klassiskt argument från mångkulturivrare brukar låta ungefär såhär: ”Tror du verkligen att invandringen gör att den svenska kulturen försvinner?”. Se er omkring – det händer redan! Bit för bit nedmonteras den sekularism och jämställdhet som gjort Sverige så framgångsrikt. Vem hade kunnat drömma om könssegregation i Sverige för bara tio år sedan? Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes, Insändare, Mångkultur | 18 comments
SDU anordnar demonstration mot svenskfientlighet

SDU Med anledning av utbredningen av rasistiskt våld mot etniska svenskar, diskrimineringen av svenskar på arbetsmarknaden samt förnekandet av den svenska kulturen och det svenska folkets existens anordnar Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) en stor demonstration mot svenskfientlighet.

Under parollen ”Vi är också ett folk – stoppa svenskfientligheten!” går demonstrationen av stapeln 14.00 den 10 april i Göteborg. [...]
4 april, 2011 | Category: Inrikes | 43 comments
Vänsterpartiet vill att Sigtuna stödjer Ship to Gaza

SHIP TO GAZA Vänsterpartiet kommer att lägga en motion om att Sigtuna kommun ska stödja ett Ship to Gaza-fartyg. Sigtuna som kommun får inte bedriva utrikespolitik men Vänsterpartiets Petri Peräla tycker att Sigtuna ska inventera vilka möjligheter det finns att skänka material som inte längre används av kommunen. I maj kommer nästa skepp mot Gaza att [...]
4 april, 2011 | Category: Inrikes | 17 comments
Integrationsprojekt slutade med massflykt

BORÅS Flytten av eleverna på invandrardominerade Norrbyskolan till svenskdominerade Hestra Midgårdsskolan, för att underlätta och påskynda integrationen, har visat sig bli ett totalt misslyckande. Samtliga barn – utom ett – på Hestra Midgårdsskolan har flyttats till friskolor då situationen för de svenska barnen blev allt annat än gynnsam.

Familjen Sjögren såg det hela som positivt från början och tyckte att tanken var god. Inför fjärde klass skulle integrationsprojektet dra igång och den lilla klassen på Hestra Midgårdsskolan med 13 barn skulle få en ny grupp klasskamrater då Norrbyskolans mellanstadium lades ned. Syftet sades vara bättre resultat och integration mellan svenska och utländska barn. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Inrikes, Mångkultur, Skolan | 46 comments
Dansk Folkeparti vill upprätta DNA-register över utlänningar

DANMARK Dansk Folkeparti vill införa ett landstäckande DNA-register över utlänningar. Tidigare har justitieminister Lars Barfoed avvisat förslaget på att bokföra alla danskars DNA i ett polisregister. DF föreslår nu därför en kompromiss.

- Det är kalla fakta, att de är ansvariga för de flesta brotten, DF:s Peter Skaarup. Läs mer »
4 april, 2011 | Category: Brott, Utrikes | 14 comments
« Äldre inlägg


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: