söndag 3 april 2011

Biskopar avråder från att döpa asylsökande konvertiter « Politiskt Inkorrekt

Biskopar avråder från att döpa asylsökande konvertiter « Politiskt Inkorrekt: "Biskopar avråder från att döpa asylsökande konvertiter

FALSKA DOP Svenska kyrkans biskopar går snart ut i ett nytt gemensamt brev och avråder präster från att döpa asylsökande konvertiter eftersom det är svårt att försäkra sig om konvertitens motiv. En konvertering från islam till kristendom kan innebära livsfara om vederbörande skickas tillbaka till hemlandet. Ett annat skäl är att en del asylsökande försöker få uppehållstillstånd – i princip på falska grunder – genom att konvertera.

”Om en asylsökande åberopar dopet som grund för ett skyddsbehov kan man ta hänsyn till att den asylsökande blivit kristen. I alla skäl för skydd görs en värdering, där man kollar om uppgifterna är tillförlitliga utifrån en bevisprövning som personen lämnar, exempelvis ett dopbevis. Migrationsverket kollar också hur man manifesterat sin tro och om man varit delaktig i kyrkan.

Att döpa sig underlättar inte chanserna att få uppehållstillstånd i Sverige. Men behov av skydd kan utgöra grund för att uppehållstillstånd beviljas. Om det finns en konkret risk för förföljelse av den kristna konvertiten så är det lagligt sett ett hinder för utvisning.

Det finns ingen statistik över hur många fall Migrationsverket haft där asylsökande konvertiter åberopat dopet som orsak till att få stanna. Men det är inte ovanligt att personer från länder som Afghanistan och Iran åberopar detta i sin ansökan om uppehållstillstånd.”

Kyrkan Tidning
3 april, 2011 | Category: Inrikes
3 comments to Biskopar avråder från att döpa asylsökande konvertiter

*
Daniel D
3 april, 2011 at 15:55 · Reply

Kyrkan är inte precis snabb i vändningarna. Alla kryphål man kan hitta används och metoderna sprids blixtsnabbt över nätet. Dessutom är det ju ganska självklart att det saknas statistik över asylsökandes olika bluffmetoder. Vi är ju godtrogna svenskar.
*
SM811
3 april, 2011 at 15:40 · Reply

Frågan har kommit upp pga att det finns de som har missbrukat det?
Vad är det som säger att när väl PUT har utdelats konvertera tillbaka.
Det är tillåtet att ljuga enl. Koranen om det gynnar islam.
Skall alla muslimer som konverterar till kristendom ha skyddad identitet?
Konvertera från islam straffas med döden.
http://www.sanningenomislam.se/muhammed.asp
*
SM811
3 april, 2011 at 15:30 · Reply

EXTRA: SDU demonstrerar mot svenskfientlighet i Göteborg
http://sdu.nu/

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: