torsdag 7 april 2011

Bränder lönar sig – storslagna planer för Lindängen « Politiskt Inkorrekt

Bränder lönar sig – storslagna planer för Lindängen « Politiskt Inkorrekt: "Bränder lönar sig – storslagna planer för Lindängen

UTPRESSNING Stenarna har knappt slutat hagla över polisen och elden har inte falnat i Malmöstadsdelen Lindängen, förrän man på stadsbyggnadskontoret i Malmö nu presenterar “storslagna planer” och visioner för invandrarghettot Lindängen. Enligt Stellan Westerberg, arkitekt på stadsbyggnadskontoret i Malmö planerar man bland annat byggandet av en botanisk trädgård, en gigantisk damm och ett upprustat centrum med mysiga stadsgator. Om den botaniska trädgården är en hängande trädgård framgår dock inte av planerna.

Enligt Westerberg planeras även byggandet av ett kulturhus/allaktiviteteshus i anslutning till Lindängeskolan samt en massiv utbyggnad av biblioteket. Målsättningen är att biblioteket ska bli tre-fyra gånger så stort och fyllas med ett rikt innehåll. Det är samma bibliotek som nyligen utsattes för bränder samt skadegörelse och där bibliotekets glasrutor krossades till ett värde av ett par 100 000 kronor.

PI ifrågasätter i sammanhanget vilka signaler detta sänder till invandrarungdomar i andra delar av landet – att bränder och stenkastning kanske rentav är en legitim, effektiv och lönsam sommaraktivitet?

Skånskan
7 april, 2011 | Category: Inrikes
4 comments to Bränder lönar sig – storslagna planer för Lindängen

*
kalle008
7 april, 2011 at 11:39 · Reply

När hunden pinkar på mattan, skaffa en ny och mjukare!
*
Aguierre
7 april, 2011 at 11:37 · Reply

Skulle detta vara ngt nytt? I stadsdelen jag växte upp i Trollhättan fanns NADA att göra vid sidan om skolan och fotbollsklubben. Vi hängde utanför Konsum med mopparna, rökade och snattade lite inemellan. Eller var hemma hos varandra och lyssnade på hårdrock! Inga bilbränder. Ingen stenkastning på blåljus, ingen förstörelse, inget klotter, ingen bötning, inga knivrån. Kort sagt: Vi uppträdde som folk. Ännu idag är samma stadsdel oerhört styvmoderligt behandlad vad gäller investeringar/kommunala initiativ/aktiviteter för ungdomar/yngre. Förutom skolväsendet som blivit utbyggt och den lokala bollklubben som fortfarande verkar. Kan fylla på med att det bor 95-99% ”Pursvenskar” eller Gammelinvandrare från de nordiska länderna där.
I Stadsdelen Kronogården däremot är förhållandet det totalt omvända: 95-98% berikare. Bilbränder. Knivöverfall. Personrån. Stenkastning på Brandkåren. Allmän förstörelse. etc. Och ett nybyggt kulturhus med bibliotek etc för 80MSEK (Tror jag det var). Vad nu man skall med ett bibliotek till: Över 50% är lokala analfabeter så man kan ju hoppas på ett enormt utbud av ljudböcker på somaliska/persiska.
Kontentan blir: Jävlas så mycket som möjligt så kommer batikhäxorna och deras manliga motsvarigheter, Naivnissarna, och vräkr skattepengar över er. Så får ni ännu mer att klottra ner, förstöra och sabotera.
*
Maria Magdalena
7 april, 2011 at 11:37 · Reply

Hrm…påminner starkt om när man skulle göra likandant i Rosengård med något sorts storslaget och dyrt vattenspel för en del år sedan.
Det hann knappt bli klart och invigt innan ungarna slog isönder det, och sedan blev det en evig cirkus med ständiga reperationer, medan ungarna stod i trappan och flinade och bara väntade på att de skulle bli klara, så de kunde gå ut och slå sönder det igen.
Och ingen kan förneka ihärdigheten hos ligisterna.
De vann naturligtvis, och det kommer de att göra på Lindängen också.
*
ThinksTwice
7 april, 2011 at 11:22 · Reply

Hjälp!

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: