söndag 3 april 2011

Bussbolagets fackordförande borttvingad efter svenskkrav « Politiskt Inkorrekt

Bussbolagets fackordförande borttvingad efter svenskkrav « Politiskt Inkorrekt: "Bussbolagets fackordförande borttvingad efter svenskkrav

AVGÅNG PI skrev tidigare om bussföretaget Keoli i Jönköping. De tar över busstrafiken i Jönköping efter Arriva i sommar. Inget konstigt med det. Radio Jönköping hittade däremot ett anställningskontrakt där en av punkterna framhöll att alla chaufförer måste tala svenska med varandra i såväl bussarna som i lunchrummet. Keolis motiv var att alla ska kunna delta i gemenskapen och om några pratar på annat språk kan den tredje känna sig utanför och därmed diskriminerad.

Men efter den mediala uppmärksamheten tog det inte många timmar förrän Keolis centrala ledning bad om ursäkt och menade att det var ett lokalt påhitt som ledningen inte ställde sig bakom. Språkregeln drogs därför in med omedelbar verkan.

Men en som på lokal nivå tyckte språkregeln var helt rätt var Kommunals fackordförande för bussektionen, Thor Tärnbring. Han ansåg att bussförarna bara bör prata svenska med varandra eftersom det är ett stort problem när många språk blandas, speciellt i matsalen.

- Det blir ett kakafoni när fyra fem språk blandas och ingen får lugn och ro, det blir ett gytter av alltihop. Kommer man från utlandet kanske man är van vid lite yvigare svängar. Ta en italienare (eller högjudd arab, anm PI) till exempel, han pratar högt och vitt och brett och då blir det mer störande, saThor Tärnbring.

Nu har den politiskt korrekta eliten skördat ännu ett offer:

Thor Tärnbring lämnar sina fackliga uppdrag med omedelbar verkan. Han hävdar att det var ett eget beslut men menar samtidigt att Kommunal fick stora skälvan av hans uttalanden:

- Mina uttalanden blev för mycket. Kommunalarbetareförbundet ansåg att det var för magstarkt och vågar inte ställa upp på den inställningen jag har. Men det kan hålla med om, säger Thor Tärnbring.

Även om Tärnbring fortfarande står för sina åsikter uttryckte han sig klumpigt, berättar han nu.

- Jag har egentligen inga kommentarer mer än att jag blev tillrättavisad och sparkad, säger Thor Tärnbring.

På frågan om han ångrar sig?

- Alltså, Arriva har haft det här som praxis i flera år. Det står inskrivet i Arrivas policy och det har alla skrivit på. Nu när Keolis kommer med samma grej var det någon som hittade detta och skulle starta krig. Då blev jag förbannad. Jag tycker vi ska ställa upp som en kår och en familj. Men jag ondgjorde mig, det kan jag ångra. Jag sa saker i stridens hetta.

Jnytt


3 april, 2011 | Category: Inrikes
32 comments to Bussbolagets fackordförande borttvingad efter svenskkrav
« Older Comments 1 2

*
Nostradamus_i_norr
3 april, 2011 at 18:16 · Reply

De flesta fackförbund har i dag policydokument som fastslår att förtroendevalda, ja t o m medlemmar inte får uttrycka kritik mot det multikulturella experimentet. Vissa har gått så långt att förbundens centrala ledningar kan avsätta funktionärer om de exempelvis är aktiva i så kallade ”rasistiska” politiska partier. Detta, trots att funktionären är demokratiskt vald av den lokala fackliga organisationen och därmed har medlemmarnas stöd.

Det är helt uppenbart att det krävs ett oerhört stort mått av civilkurage för att stå emot när en pamp från Kommunal tar kontakt för att ”visa var skåpet skall stå”. Därför har sannolikt denne ordförande funnit det för gott att avsäga sig sitt fackliga uppdrag.

Svensk invandringspolitik har förgiftat hela samhället och alla skall skrämmas till tystnad. Det stinker DDR, stalinism och totalitär stat på långt håll.
*
Folket
3 april, 2011 at 18:08 · Reply

Varför lämnar inte alla facket helt enkelt? Denna politiskt korrekta mastodont som har som huvudsyfte att ge pamparna bra fallskärmar. Wanja Lundby-Wedin, finns det ett fulare ord i svenskan?
*
Alfa49
3 april, 2011 at 18:05 · Reply

Frågan är om Tärnbring också skulle kunna fällas för lagbrott. Medborgarna i landet har röstat fram en riksdag som antagit en ny grundlag som säger att Sverige numera är mångkulturellt. Vilket borde betyda att samtliga språk som förekommer i landet får och bör talas i alla tänkbara sammanhang utan krav på annat än tolkars närvaro.
*
michael
3 april, 2011 at 17:31 · Reply

även om det kanske var att överdriva lite
så vore det ju bra om folk kunde kommunicera med varandra
samtal över radion som jlt använder är ju ofta oförståliga
om de ens svarar
ingenting kommer ju bli bättre för keolis tar över
samma personal som kör på allt de ser kommer ju fortsätta köra
bussarna ser ju ut som de varit med om tredje världskriget
och det kommer inte dröjja länge innan varenda av keolis bussar kommer ha skador för hundratusentals kronor
det har ju blivit helt omöjligt att räkna på sådanhär uppdrag med
antagligen räknar man med en räjel skadebudget och ser någon annan optimist ta anbudet
eller så chansar man och hoppas på det bästa
keolis har fått mycket lik i lasten när det tog på sig denna trafik
fö kan jag se kommunalgubbarna skita knäck när thor uttalade sig……….
*
Tips
3 april, 2011 at 17:00 · Reply

Keolis
http://www.keolis.se/

för den som vill se vad det är för muppar.

Självklart använder de ordet BERIKAR i sitt försvarstal:
http://www.keolis.se/default.aspx?id=29332

varför anställer man folk som knappt kan köra buss? De kör som värsta idioterna många av deras chaufförer. Sänk Keolis.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: