söndag 10 april 2011

DO ska främja zigenares rättigheter « Politiskt Inkorrekt

DO ska främja zigenares rättigheter « Politiskt Inkorrekt: "DO ska främja zigenares rättigheter

DO Sveriges mest onödiga och utskällda myndighet ska nu arbeta för främjandet av zigenares rättigheter och mot den upplevda diskriminering som uppges vara en del av många zigenares vardag.

Majoritetssamhällets regler och normer har genom historien på olika sätt begränsat, kontrollerat och utestängt romer. Romers historia i Sverige och övriga Europa präglas av rasism, förföljelse, marginalisering, tvångsassimilering och osynliggörande. Det är en bidragande orsak till att många romer inte har förtroende för statliga myndigheter och att romer sällan anmäler diskriminering.

DO:s strategiska arbete för att motverka och förebygga diskriminering av zigenare hävdar de har bidragit till att gruppen i en ökad utsträckning anmäler diskriminering och hävdar sina rättigheter.

Enligt DO visar en stor del av de anmälningar som kommer in från zigenare på en öppen ”antiziganism”. Detta ska bland annat bestå av zigenska kvinnor som upplever sig diskriminerade i vardagliga situationer som exempelvis då de ska handla mat, besöka en restaurang eller då det gäller bostadsmarknaden.

DO och den före detta Ombudsmannen mot etnisk diskriminering tagit ställning i 25 anmälningar rörande diskriminering av zigenare, varav sju har avgjorts med en fällande dom, och i 18 fall har man ingått i förlikning. I näst intill samtliga fall har zigenarna fått rätt.

Medan processerna gett individer upprättelse visar fallen också på diskriminerande strukturer, menar DO, och ser domarna som en viktig markering från samhället som kan driva på en samhällsförändring där zigenares rättigheter inte kränks.

DO kommer inom kort att presentera en rapport där myndighetens erfarenheter av främjandet av zigenares rättigheter läggs fram. Syftet är att se hur långt det hittills bedrivna arbetet sträckts sig och vilka vidare insatser som krävs.

DO
10 april, 2011 | Category: Diskriminering, Inrikes
Gilla Dislike

*

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
13 kommentarer 259 gillar received
Image
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 20 av 28 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

argatanten [Moderator] 11 minuter sedan
Ullenhag mal på om vår kollektiva skuld gentemot romerna i en artikel på SVT debatt. Han uppmanar oss att fira romernas nationaldag, då romerna har bidragit till svensk kultur och ekonomi, genom att resa runt som handelsmän, hantverkare och artister. Det känns nästan meningslöst att kommentera artikeln, men samtidigt måste vi visa att motståndet lever.

argatanten [Moderator] 5 timmar sedan
Jag rekommenderar Ullenhag att se en dokumentär som sändes i SVT, om romer i Europa. I England, valde romerna självmant att leva utanför samhället, då dom ville bevara sin kultur och skydda sina barn.

Ullehag och Leissner, hävdade...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

RageQuit [Moderator] 25 minuter sedan
Jag vet till 100% att inte alla zigenare är 'dåliga'.
Kanske 1-5% av dom men jag vill gärna tro att det är fler.
Dock kan jag säga, jag jobbar nattetid på hotell och då är ALLA zigenare 'dåliga' zigenare.
Dom kommer in, oftast i grupper på 2-4 pers och stjäl.
En kommer och försöker störa mig, fråga efter rum, vad klocken är, vad rummet kostar vid speciella datum medans resten försöker ta sig runt i fastigheten.
Det är dom här 'nattliga' zigenarna som förstör ryktet för stora mängden.

För inte så länge sen så smet en romsk herre in men...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Vendela [Moderator] 34 minuter sedan
Tre gånger i mitt liv som hyresgäst hos Allmännyttan har jag haft zigenare som grannar.
Tutande bilkaravaner dygnet runt, högljudda fester, stölder, knivhot, avföring i trapphuset,
och ett oväsen som saknar motstycke. Lägerliv helt enkelt.
Jag kan gå med på att zigenarna ska få rätt till lägenheter, men då hos de som skriver dessa tårdrypande
rapporter. Hos politiker och journalister och proffstyckare i de segregerade fina vita reservaten.
De som ömmar så för denna i hela världen diskriminerade kulturgrupp kan få chansen att visa upp sin
solidaritet.
Det skulle vara klädsamt om de någon gång ställde frågan varför zigenarna...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

RageQuit [Moderator] 10 minuter sedan som svar till Vendela
Bilkaravaner, knivhot, stölder, haschrökning och urin i trapphuset förkommer även det här...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

kuittsa [Moderator] 34 minuter sedan
Här i Finland hymlar vi inte. Enligt en gallup vill 75 % procent av finnarna slänga ut de tiggande rumänska romerna.

http://svenska.yle.fi/nyheter/...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

nitro2k01 [Moderator] 40 minuter sedan
Att någon som jobbar på en bensinmack 'kränker' en zigenarkvinna i stor kjol, genom att hålla ett extra öga på henne, måste ju helt klart ha att göra med 'majoritetssamhällets regler och normer'. Bara en rasist skulle påstå att det skulle kunna ha något att göra med att det går att gömma (t ex) ett par dunkar bensin eller en skinnjacka och andra kläder i kjolen.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Huginn [Moderator] 56 minuter sedan
'Majoritetssamhällets regler och normer har genom historien på olika sätt begränsat, kontrollerat och utestängt romer.'

Absolut! Instämmer helt! Att kriminalisera stöld begränsar och utestänger romer...
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

skoha [Moderator] 56 minuter sedan
Det är märkligt att DO får föra statistik över vad en viss etnisk grupp anser sig utsatta för, när man å andra sidan inte får ange etnisk tillhörighet i samband med brottslighet. Då skulle man nämligen kunna bemöta DO:s påståenden med att en viss etnisk grupps historia i Sverige även präglas av bedrägerier, snatterier, stölder och våldsbrott mot äldre försvarslösa människor.
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Lasse-Maja [Moderator] 1 timme sedan
På vilket sätt kommer det här förbättra Romernas situation i långa loppet. Ingen kommer vilja anställa eller handla med dem eftersom det finns risk för DO-anmälningar. Det kommer uppmuntra till fortsatt utanförskap och kostnader för samhället. Den enda lösningen är att hitta mekanismer för assimilering till det svenska samhället. Börja med att se till att barnen går ut godkända betyg.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

tigerone11 [Moderator] 35 minuter sedan som svar till Lasse-Maja
Ja rätt. Om en svensk familj håller sina barn borta från skolan griper genast myndigheterna in.
Men Zigarna kan utan vidare låta sina barn vara borta från skolan helt utan någon reaktion ifrån samhället
här måste det till en riktig skärpning.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Jonas Markusson [Moderator] 1 timme sedan
När en grupp i hög utsträckning använder sin traditionella klädsel för att utföra stöld och snatteri blir det lätt så att man tänker att det hör till traditionen att stjäla och snatta. Diskriminering är ju bara felaktig om den är oskällig, om man diskriminerar en grupp personer för att de rutinmässigt bryter mot allehanda regler så måste man ju ställa frågan om det är ett rationellt svar på hur företrädare för gruppen har agerat.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Gammelsosse [Moderator] 1 timme sedan
· Det finns ingen grupp i det svenska samhället som bidragit med så lite och krävt så mycket som just zigenarna. Ända sedan de år 1513 steg iland i Stockholm och presenterade sig som prinsar och prinsessor från Egyptien har deras närvaro inneburit skrik och skrän, tiggeri, bedrägeri och stölder. Jag har haft dom på samma gata där jag med familj bodde och det var tre år av oupphörlig zigenarkultur där kärringarna ringde på dörrarna och ville in för att få ett glas vatten, där deras ungar uträttade sina behov i källaren, brännvinskalas nätterna igenom, rallykörning med bil i garaget och...
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Svenskastavalla [Moderator] 1 timme sedan
Självklart är zigge diskriminerad. PI lade ut en film med ziggeskådisar som visar hur man kan stjäla genom att gömma stöldgodset i kjolen. Klar diskriminering alltså! Några poliser beslagtog kjolar som de tyckte var specialpreparerade för att stjäla i butiker, klarade till och med larm. Att de var bra visade det sig när det fanns varor för 9000 kr i dem. Det var också diskriminering, eller var det sexuella trakasserier? DO själv kommer också att anmälas av zigge när de inte får stjärnadvokat A. efter att de orättmätigt anhållits för påhittade knivskärningar av gamla åldringar som inte kunde öppna dörren...
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Yvonne 1 [Moderator] 1 timme sedan
Hallå DO! Har ni inte glömt skriva in skyldigheter? Eller är det bara rättigheter denna grupp skall ha i samhället? Skyldighet att bidraga till sin egen försörjn t.ex ! När nu cancersjuka slängs ut i arbete är det väl dags efter 500 år att även slänga ut denna gruppen i arbete ?
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

salkcin [Moderator] 1 timme sedan
DO skall inte kalla påstå att Zigenarna är utsatta för tvångsassimilering. Fråga gamla samer så kan de tala om vad det ordet betyder.
Allt som DO radar upp i rapporten är helt självvalda företeelser.

Rasism: Ett ord som tappat betydelse för länge sedan och används numera när det inte finns några vettiga argument. Exempel: - Jorden är platt, - nej jorden är rund och här har du beviset på att du har fel, - rasist!

Förföljelse: Lurar de på folk fejkat guld, lurar av tanter sina pengar, låtsas vara hemtjänsten osv. ja då skall de förföljas hela vägen in i...
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Arizonaguy [Moderator] 1 timme sedan
Som man bäddar får man ligga, jag har i hela mitt liv aldrig hört någon tala gott om zigenare. Ingen rök utan eld. Vill de bli behandlade som vanligt folk får de uppföra sig som vanligt folk också, det går inte att hålla på och stjäla istället för att jobba och sen lägga skulden på samhället. Det verkar som om en del människor har kriminaliteten i blodet. Min farfar blev bestulen på 300000 av dessa så jag förstår.............................................
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Patrik [Moderator] 1 timme sedan
Glömde säga i förbifarten att jag hoppas att DO under denna mandatperiod eller allra senaste under nästa läggs ner i sin nuvarande form.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

skripper [Moderator] 1 timme sedan
Zigenarna får först lära sig tillämpa vanlig normal svensk hederlighet. De får hålla efter varann att det blir så. Varje svensk som blir lurad sprider det till sina vänner. Man kan bli väldigt lurad när man minst vill tro det. Har själv varit med om det. Det kostade mig många tiotusentals kronor men jag valde att tiga och lida för att inte utsättas för hämnd. Så jag håller mig väldigt långt ifrån ziggar i fortsättningen.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

MagicThunder [Moderator] 1 timme sedan
DO främjar rasismen mot oss det svenska folket
DO främjar dumhet och lögner
DO främjar berikarna
DO är endast till för berikarna
DOs vansinne känner inga gränser
DO är något av det mest misslyckade någonsin
DO är ett enda stort skämt
DO är sjukt


Hur vore det att ta tillvara på alla svenskars rättigheter
Hur vore det om vi svenskar kunde anmäla rasismen mot oss som flödar
Hur vore det om det svenska folkets rättigheter kunde tillvaratas
Hur vore det om man kunde kartlägga hatet mot oss svenskar
Hur vore det om DO kunde jobba för svenskar....
show more show less
Anmäl
15 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Patrik [Moderator] 1 timme sedan
Detta främjande kommer säkert att innebära att fler zigenare kommer att få feta skadestånd genom ren brottsprovokation av dom själva. Att som näringsidkare vid en rättslig process inför skranket stå anklagad för att ha diskriminerat zigenare är som att få rätt mot en felande polis vid en rättegång d v s i 9 fall av 10 faller domslutet till motpartens favör.

I framtiden kommer man att få se ännu fler zigenarhövdingar byta upp sina gamla mercor mot en nyare genom kränkthetsindustrins försorg.
show more show less
Anmäl


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: