torsdag 14 april 2011

Fällande dom för mordet på Elin - Fria Tider

Fällande dom för mordet på Elin - Fria Tider: "Fällande dom för mordet på Elin
Publicerat 13 april 2011 kl 23:58

Göteborg. Den 23-årige etiopiern Ephrem Tadele Yohannes, som åtalades för mordet på Elin Krantz i Göteborg är skyldig till mord. Det slog Göteborgs tingsrätt fast idag.

Sent på natten den 26 september klev 27-åriga Elin Krantz av spårvagnen vid Temperaturgatan på Hisingen i Göteborg, efter att hon utsatts för närmanden av den 23-årige etiopiern Ephrem Tadele Yohannes. På övervakningsbilder från spårvagnen syns hur Elin går av, och hur etopiern följer efter.

Två dagar senare hittar en hundpatrull Elins kropp, som är avklädd och illa tilltygad, nedgrävd under några stenblock i en skogsdunge på Länsmansgården.

Under hela förhandlingen i tingsrätten nekade etiopiern till brott och hävdade istället att han försökt hjälpa Elin undan två män som han sett överfalla henne. Men tingsrätten bedömde berättelsen som så osannolik att de ändå dömde honom för mordet.

Åklagaren Stina Lundqvist yrkade på livstids fängelse.

– Det finns inget utrymme för en annan rubricering än mord. Han har tagit livet av Elin, menar jag, för att dölja ett annat brott nämligen våldtäkten som ägt rum precis innan dödandet, sade hon i rätten enligt Aftonbladet.

Det starkaste tekniska beviset var DNA-spår från Elin som polisens tekniker hittat på etiopierns kalsonger, som man funnit i smutstvätten vid en husrannsakan.

Spårvagnsföraren vittnade om hur han sett etiopiern kliva av spårvagnen sekunden efter Elin och hur etiopiern sedan lugnt följde efter henne, skriver Aftonbladet.

År 2007, en tid innan etiopiern fick uppehållstillstånd i Sverige, hade han dömts för rattfylla i USA. Under rättegångsförhandlingen mot honom där gjorde han flera aggressiva utfall mot domaren och ålades därför en aggressionsbehandling och AA-möten. Men domen mot honom innebar inget hinder för honom när han senare valde att komma till Sverige och leva på bidrag.

I Sverige försörjde sig etiopiern på att kugga på SFI, vilket framgår av dokument i förundersökningen. I ett närvaroprotokoll från det skattefinansierade välfärdsbolaget som anordnade SFI-kurserna framgår att Ephrem Tadele Yohannes skolkade en stor del av tiden från utbildningen.

Nu riskerar Yohannes att dömas till livstid i svenskt fängelse, något som av allt att döma inte bekymrar den 23-årige etiopiern nämnvärt. Under rättegången beskriver Expressen hur den åtalade log och vinkade till sina afrikanska släktingar som radat upp sig på åhörarläktaren, samtidigt som Elins familj kunde ses sitta och gråta på målsägarplats.

Enligt en så kallad liten sinnesundersökning som genomförts innan rättgången lider den nu dömde etiopiern av en allvarlig psykisk störning, vilket talar för att han så småningom kommer att dömas till vård. I så fall kan han vara en fri man igen redan under detta år.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/etiopiern-domd-for-mordet-pa-elin Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

* Skicka som @setovis
*
Image
*
Dela på:
Twitter

Visar 16 kommentarer

*
Gustavk 1 comment collapsed Collapse Expand
Hade jag varit Elins far hade jag avrättat fanskapet i rättsalen inför hans släkt
o A Gilla
o Svara
o 2 timmar sedan
o 10 Likes
o F
*
*
rippen 1 comment collapsed Collapse Expand
Jag hade hoppat över mitt bord och sedan hans bord och dödat honom med mina bara händer om jag skulle varit förälder till ett barn som våldtagits och sedan mördadts. Och fansk..et satt och flina i rätten.
Ingen hade kunnat stoppa mig...
o A Gilla
o Svara
o 2 timmar sedan
o 9 Likes
o F
*
*
SM811 1 comment collapsed Collapse Expand
Problemet med MENA invandrarna är deras kvinnosyn. Vi skall aldrig tillåta att personer från länder som har kvinnoförtryckarreligionen islam komma in i Sverige innan de lär sig Svenska regler. Givetvis skall alla lämna DNA prov. De skall skriva på försäkran att de skall leva efter våra traditioner och PUT delas inte ut förrän efter minst 10 år med fläckfritt brottsregister. PUT skall kunna återkallas vid grova brott och utvisning automatisk gälla. Om de inte har lär sig Svenska och kan den Svenska historien efter en viss tid och våra regler blir det enkel biljett tillbaka.
Ytterst ansvariga för mordet på Elin är PK och 7klövern.
o A Gilla
o Svara
o 2 timmar sedan
o 6 Likes
o F
*
*
Dismembered 1 comment collapsed Collapse Expand
Kan man fuska sig till bidrag genom att kugga SFI så kan man nog fuska sig till att vara sinnesrubbad på en undersökning med. Fy fan va trött jag blir på Sverige.
o A Gilla
o Svara
o 5 timmar sedan
o 9 Likes
o F
*
*
Carl Lundström 1 comment collapsed Collapse Expand
En privatperson och ett företag, till och med en hund, lär av sina erfarenheter och ser efter att undvika att göra samma misstag två gånger. Det borde även moderater kunna göra.

Alla personer från sådana länder varifrån en stor andel av tidigare inresta har gjort mer skada än nytta skulle självklart underkastas den strängaste antagningsprocess för att få resa in i landet. Ungefär som när man skulle flytta till USA förr i världen, (det kanske fortfarande är så har inte vart där på ett tag)?

Däremot personer från sådana länder som vi har genomgående goda erfarenheter av skulle på enklaste sätt få både bo och vistas i Sverige utan minsta krångel, så länge som den goda trenden varar.

Det land som vars medborgare svinar i Sverige får skylla sig självt - det drabbar alla andra från det landet genom svårigheter att få flytta hit. Den här Ephrem Yohannes skulle exempelvis ha givit ett par ordentliga minuspoäng för USA, det var ju därifrån han kom. Hellre det, eller hur?

Den som dyker upp utan ID-handlingar skulle givetvis inte beaktas en enda sekund för att släppas in i Sverige. Bara den som samarbetar med Maria Wetterstrand kan komma på någonting så idiotiskt som att släppa in folk i landet, som inte visar sitt pass.

Med moderaternas 'ordnade' flyktingpolitik kommer alla som vill in, men bara på villkoret att de ljuger om sin härkomst och sin personliga historia och fuskar med (gömmer) sina identitetshandlingar. Det är denna politik som Elin Krantz och hennes familj (och många, många till) fått bära resultatet av. Samtidigt som moderaterna i Täby gör allt för att slippa ha en moské därvid...
o A Gilla
o Svara
o 1 timme sedan
o 3 Likes
o F
*
*
Sverige_Sverige_fosterland 1 comment collapsed Collapse Expand
Jaha, och svenskarna är tydligen mer positiva till flyktinginvandring?
Ephrem Tadele Yohannes och motsvarande 'klipp' är tydligen eftertraktade av det 'svenska folket'!
o A Gilla
o Svara
o 2 timmar sedan
o 4 Likes
o F
*
*
satermannen 1 comment collapsed Collapse Expand
Fint med vård, -eget rum, fläskfri mat, oövervakat internet och mobil, kravlös tillvaro och uppassning dygnet runt..
o A Gilla
o Svara
o 7 timmar sedan
o 6 Likes
o F
*
*
Kommissarie Bäckström 1 comment collapsed Collapse Expand
Det är skrämmande vilken reaktion denna man visar i tingsrätten...verkar vara en riktig psykopat...för djävligt, känner djupt deltagande med Elins anhöriga...
o A Gilla
o Svara
o 4 timmar sedan
o 4 Likes
o F
*
*
Varg i Veum 1 comment collapsed Collapse Expand
Jag har sett den läckta bilden från mordet. Det skulle vara intressant och läsa domen för att försöka förstå hur det gick till.
o A Gilla
o Svara
o 3 timmar sedan
o 2 Likes
o F
*
*
Tomas Omaely, Gammal man 1 comment collapsed Collapse Expand
Han kommer väl att sitta inne i ca: tio år, därefter utvisning. Någon månad efter utvisningen återkommer han under ett annat namn som ensamkommande flyktingbarn till batiktanternas förtjusning.
o A Gilla
o Svara
o 1 timme sedan
o 1 Gilla
o F
*
*
stressad_skattebetalare 1 comment collapsed Collapse Expand
Den som inte förordar dödsstraff efter att ha sett bilderna på offret saknar empati för brottsoffer. Det var det mest groteska sexmordet i mannaminne och Reinfeldtregeringen släppte in monstret trots att han redan var dömd för brott i utlandet. Mordbilderna är maskerade i filmen, men bilderna skriker HÄMND. Eller vad tycker ni?
http://www.youtube.com/watch?v...
o A Gilla
o Svara
o 13 minuter sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
niklasr 1 comment collapsed Collapse Expand
Hur fick hans släkt uppehållstillstånd i Sverige?!?

Han kom ju hit från USA.
o A Gilla
o Svara
o 27 minuter sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
tobiasj 1 comment collapsed Collapse Expand
benämner expressen och aftonbladet fortfarande ephrem som '23-åringen'? sen angående att han är fri om ett år. som jag förstått det är vård sämre än fängelse. i 'vården' håller dom kvar dig så länge dom vill
o A Gilla
o Svara
o 1 timme sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
Gabinius 1 comment collapsed Collapse Expand
Vi behöver fler av alliansens arbetskraftsinvandrare, särskilt välutrustade potenta afrikaner.
o A Gilla
o Svara
o 1 timme sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
Svenskastavalla 2 comments collapsed Collapse Expand
Det är ett samhälles skyldighet att skydda sina medborgare. Psykiatrin har allt för länge tillåtits att genom en sjuklighetsstämpel efter kort behandling släppa dem fria. Sjukdomen har i många fall varit självorsakad genom långvarigt missbruk. Vi måste få ändring på detta. Även om de är 'friska' enligt psykiatrikerna måste vi skyddas från dem i fortsättningen, om inte annat för att skydda offren och deras anhöriga. De har också rättigheter.
o A Gilla
o Svara
o 1 timme sedan
o 0 Gilla
o F
*
*
Magentan 1 comment collapsed Collapse Expand
Offren och deras anhöriga har väl inga rättigheter i Sverige? Det är bara brottslingarna som har rättigheter här.
o A Gilla
o Svara


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: