fredag 1 april 2011

Feministisk snöröjning införd i Karlskoga - Fria Tider

Feministisk snöröjning införd i Karlskoga - Fria Tider: "Feministisk snöröjning införd i Karlskoga
Publicerat 1 april 2011 kl 00:50
Karlskoga kommun har kommit fram till att snöröjningen saknar genusperspektiv. Man har därför infört en ny sorts jämställd snöröjning.

Män använder vägar eftersom de åker bil, medan gång- och cykelbanor används av kvinnor och barn i högre utsträckning. Förut så plogades vägar först och gång- och cykelbanor senare. Karlskrona kommun menar att detta gör att snöröjningen hitintills varit otillräckligt jämställd .

Den nya jämställda snöröjningen går ut på att först prioritera gång- och cykelvägar, färdstråk som anses användas av kvinnor och barn, samt att man först plogar vägar till skolor och förskolor istället för gator som används av bilar.

”Vi har omprioriterat så vägarna till daghem och skolor snöröjs först”, berättar gatuchef Stig Rengman. Det var efter en ”genusutbildning” som Karlskogas gatuchef fick den snillrika idén att införa genusperspektiv på snöröjningen.

Projektet med jämställd snöröjning i Karlskoga har tilldelats 800 000 kronor, av Sveriges kommuner och landsting (SKL), för att ”tänka nytt” när det gäller snöröjningen.

Karlskoga kommun har för avsikt att fortsätta sitt lyckosamma jämställdhetsarbete även när snön har smält, bland annat genom att införa genusperspektiv på gräsklippning.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/feministisk-snorojing-inford-i-karlskoga Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
32 kommentarer

1.

DET ÄR INGET APRILSKÄMT! Se länk i kommentar nedan!
Anonym den 1 april 2011 kl 11:45 Svara
2.

Genusperpektiv är alltså kvinnor och barn först. Så mycket väsen för att omformulera redan existerande beteendekoder hos civiliserade människor.
uralensis den 1 april 2011 kl 11:36 Svara
3.

Hahahaha….. Kul Aprilskämt !
Klockrent.
Ribbträff den 1 april 2011 kl 11:29 Svara
*

Det är tyvärr inget aprilskämt. Sök efter artikeln, så får du se.

Däremot är det (ytterligare) ett sinnesrubbat sätt att sno åt sig skattepengar på. Vilken idioti!
Barbaren den 1 april 2011 kl 11:45 Svara
4.

Inför genusperspektiv på invandringen. Kvinnor drabbas hårdare än män av asylturismen då asylturismen innebär neddragningar på offentlig sektor och kvinnor i högre grad än män såväl arbetar i som nyttjar den offentliga sektorn. Barnen i skolan är även de beroende av en sund offentlig sektor och drabbas alltså även de av massinvandringen såväl avseende sämre resurser i skolan som av kulturberikning i skolan. Vidare drabbas kvinnor i högre grad än män av invällarnas stora hobby gruppvåldtäkter.
Stoppa invällningen, för kvinnornas och barnens skull.
Stoppa invällningen, det är en gärning för jämstälddheten.
En vän i kampen den 1 april 2011 kl 11:06 Svara
5.

När vi ändå pratar om genusperspektiv så undrar jag om någon vet ifall insatsen med JAS-plan (d.v.s. att skattebetalares pengar används för att störta en president i ett land som vi inte har att göra med – så att vi kan få hit fler låtsasflyktingar) har genuscertifierats.

Det måste väl vara högsta prioritet att eventuella raketer/bomber/kulor träffar sina mål med genusperspektivet i åtanke?

Hur har vi det förresten med kvotering av stridspiloter?

Det finns mycket kvar att göra innan vi är 100% jämlika…

m.v.h.
LenaSundström-Ofoben
(d.v.s. inte den riktiga sneögda sladderkärringen, utan en arg finnjävel som hyser obefogad rädsla för LS och hennes lögner)
LenaSundström-Ofoben den 1 april 2011 kl 09:59 Svara
6.

jaha, nästa steg blir väl mångkulturell snöröjning, att bara röja vägar där invandrare går, exempelvis mellan socialkontoret och moskén…
nisse den 1 april 2011 kl 09:46 Svara
*

haha, dagens bästa!
1776 den 1 april 2011 kl 11:11 Svara
7.

Först trodde jag att det var för få kvinnor som arbetade med snöröjning och att det var därför det inte var jämlikt. Men ack så dum jag var, slitsamma mansjobb behöver ju inte vara jämlika.

Sedan kom jag på att det säkert var ett aprilskämt men blev sedan osäker. Det mesta som rapporteras om här är ju så där halvtokigt så vad som helst skulle ju kunna vara ett aprilskämt.
Slasher den 1 april 2011 kl 09:37 Svara
8.

:D

Mycket skall man då läsa innan ögonen trillar ur.

Handskakning


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: