lördag 9 april 2011

Hotade skjuta handläggare på Migrationsverket « Politiskt Inkorrekt

Hotade skjuta handläggare på Migrationsverket « Politiskt Inkorrekt: "Hotade skjuta handläggare på Migrationsverket

MORDHOT Det var en receptionist på Migrationsverket i Norrköping som larmade polisen efter att en man betett sig hotfullt mot henne och hennes kollegor den 28 mars.

Mannen vägrade att lämna lokalen om han inte fick se ett beslut i sin exfrus ärende. Handläggaren berättade att man arbetade med fallet och att något beslut ännu inte fattats bad mannen att få boka in ett möte med handläggaren som höll i ärendet. Receptionisten talade om för mannen att han själv var tvungen att boka mötet, att det inte var något hon hade möjlighet att göra från expeditionen. Mannen blev då väldigt arg, och innan han lämnade lokalen skrek han ”Om jag inte får beslutet kommer jag tillbaka i morgon och skjuter handläggaren”.

Migrationsverket i Norrköping beslutade myndigheten att förhöja säkerheten i lokalerna under två dygn. Monica Karum Bergvall, säkerhetschef för Migrationsverket, säger att man gjorde bedömningen att höja säkerheten, där vakter bevakade receptionen under de nästföljande två dagarna.

Enligt Monica Karum Bergvall är det inte ovanligt att handläggare på Migrationsverket hotas. Dock anser hon inte att hoten ökat de senaste åren.

- Förra året hade vi totalt 500 incidenter, en del allvarliga och en del mindre allvarliga. Sedan är det väldigt individuellt vad handläggarna väljer att anmäla beroende på hur de upplever situationen.
9 april, 2011 | Category: Inrikes
4 comments to Hotade skjuta handläggare på Migrationsverket

*
Morbus Croon
9 april, 2011 at 11:07 · Reply

Att ta lagen i egna händer i vissa stater utanför EU är nog ganska vanligt det får man ta med i beräkningen det är bara att vänja sig, när vi nu har tagit hit dessa människor. Så jag förstår inte varför de som arbetar med dem blir så förvånade?
*
Goja
9 april, 2011 at 10:26 · Reply

500 anmälningar, vilken annan yrkeskategori tvingas arbeta unde sådana förutsättningar. Förekommer det hot så utvisa dem direkt.
*
MaxPayne2
9 april, 2011 at 10:26 · Reply

Men varför denna förhöjda säkerhet, det var ju bara ytterligare ett spännande möte mellan människor från olika kulturer. Och vår kultur är ju så barbarisk, den behöver fräschas upp av dessa mer spännande kulturer, lite dödshot gör ju bara tillvaron mer spännande, eller hur?

Alltså, jag är så innerligt trött på dessa ständiga påhopp. Vi SD:are blir ständigt påhoppade och kallade för ”rasister” för att vi inte anser att det är ok att bli kallad för ”jevvla svenne”, ”jevvla hora”, att ständigt bli hotade till livet, de ska komma med sina bröder, kusiner, hela släkten och döda en bara för att man inte gör vad de vill. Detta enligt deras ”kultur” där ”heder” och ”respekt” är så otroligt viktigt. Minsta lilla och de är kränkta, men sen att de kränker alla andra är inte så viktigt. Inte om det är svenskar i alla fall. Vi är ju bara värdfolket, eller infödingar om man hellre vill se oss så.

Nej, jag hoppas folk börjar ta reson nu och inse att de inte bara är för många i vårt land, de är för vidriga helt enkelt i sina ständiga påhopp, ständiga krav, ständiga missnöje. De ska ha och ha, de kräver att det ska bli som i det hemland de ”flydde” ifrån, inget är bra nog och om de inte får som de vill är de kränkta. Om de inte får jobba i sina slöjor som tandläkare, frisörer och andra yrken som ställer krav på klädsel är de kränkta. Om de måste ta kvinnor ihand är de kränkta, om de blir tillsagda är de kränkta. Och varenda gång ska de ha skyhöga skadestånd. Verkar som det har blivit en inbördes tävling, vem kan få ut det högsta skadeståndet. Som om de skulle behöva de pengarna egentligen, de har ju redan feta bidrag. Fast det är väl klart, ju mer pengar de kan skicka till terrororganisationerna, desto större aktning hos allah eller något.
*
Jimmy Nilsson (SD)
9 april, 2011 at 10:24 · Reply

Går inte detta under olaga hot? Jag undrar om det anmälts. Eftersom ärendet handlar om en specifik person och personen som hotar handläggaren är gift med denne så kan det knappast vara svårt att få tag på personen.

Är det inte dags att vi tar och polisanmäler dessa händelser och visar att det inte är okej att göra på det här viset?

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: