fredag 29 april 2011

Invandrare dyr förlustaffär för Danmark « Politiskt Inkorrekt

Invandrare dyr förlustaffär för Danmark « Politiskt Inkorrekt: "DANMARK Den danska regeringen har efter ett avtal med Dansk Folkeparti räknat på omkostnaderna för landets invandring och kommit fram till att då det gäller människor från mindre utvecklade länder, inklusive deras ättlingar, får skattebetalarna årligen punga ut med 16 miljarder danska kronor. Invandrare från utvecklade länder bidrar dock till statskassan.

Siffrorna visar också att regeringens åtstramningar av invandringspolitiken 2001 har sparat statskassan fem miljarder kronor årligen.

Undersökningens slutsats överensstämmer bra med en liknande utförd av den liberala tankesmedjan Cepos nyligen, där man kom fram till att nettoutgiften för invandrare och deras ättlingar uppgår till 16 årliga miljarder kronor.

Ett annat resultat av Cepos undersökning var att invandrare från utvecklade länder däremot bidrar med ett plus på 4,7 miljarder.

Dansk Folkeparti har nu bett regeringen om en ny ekvation, där även merkostnader till landets fängelser i kölvattnet av invandrares överrepresentation i kriminalstatistiken också beaktas. Siffror som väntas tas fram någon gång framöver.

Politiken
Relaterat

PI: Indvandring från mindre utvecklade länder dyrt för Danmark
PI: Exklusivt för PI: Intervju med Nicolai Sennels
28 april, 2011 | Category: Asyl Migration, Utrikes
Gilla Dislike

*
*
*
*
*
* and 21 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
28 kommentarer 354 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 102 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

Professorn [Moderator] 1 timme sedan
Professorn i nationalekonomi vid Växjö Universitet
Jan Ekberg räknade ut att invandringen 2006 kostade
mellan svindlande 40 och 60 miljarder kronor.
Men då tog han inte med 'nya adelns' alla skattefria
pensioner (ÄFS).
Idag är naturligtvis totalkostaden mycket större.
Och svenska media bara ljuger och censurerar.

Men högljudda protester mot sjukförsäkringen går bra?
Vad är det för slags land vi lever i?
Jag är besviken på SD, som inte tar fram färska siffror.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

lasse1 [Moderator] 1 timme sedan
Eftersom Sverige tar emot uppemot 10 ggr mer invandrare från MENA-länderna än Danmark,
(c:a 4.500 asyl/flyktinginvandrare/år) så bör den svenska siffran röra sig om en 10 - faldig summa i danska kronor......
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

candyman112 [Moderator] 1 timme sedan
Tycker SD ska anlita Cepos för en undersökning vad invandringen kostar Sverige till nästa val. På så vis blir det svårare för övriga partier att kritisera undersökningen. Sådana fall trampar de Danskarna på tårna när de underminerar deras undersökning också
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

The Boogieman [Moderator] 1 timme sedan
Dom måste ha räknat galet, Reinfelt har sagt att alla MEND analfabeter är en stor tillgång för Sverige.
Kanske menar han att det blir fler arbeten i form av väktare, poliser, åklagare, fängelsevakter, osv
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Peacemaker999 [Moderator] 2 timmar sedan
Bra Danmark!
Eftersom att man räknar på vad allt annat kostar i Sverige så borde det vara praxis att göra det ang invandringen också. Tycker definitivt att man borde inrätta 'Most Stupid Country Award' ett pris som Sverige skulle kamma hem utan någon större konkurrens.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Erik Andeman [Moderator] 3 timmar sedan
Vad dagens invandring kostar Sverige kan man bara uppskatta grovt själv för det kommer aldrig att redovisas. Till skillnad från tidigare decenniers invandrare som tidvis hade lägre arbetslöshet än svenskarna så har t.ex. irakierna över 60% arbetslöshet även efter 10 år i landet. Somalier har ju alltid över 90% arbetslöshet. Utöver det så är ju 40% av somalierna frånskilda vilket är ett okänt begrepp i Somalia så man kan även uppskatta att bidragsbedrägerierna är utbredda.
Fast det är inte bara utlänningar som kostar pengar. T.ex. romerna kostar Sverige 12 miljarder per år och den skenande assistentersättningen till 17000 personer är nu uppe i 37 miljarder. Det jag räknat upp skrapar väl inte ens på ytan av vad det samhälle som Sveriges politiker skapat kostar.

Varför inte uppskatta inkomsterna också? Vad kostar det Sverige när industrin flyr landet? Ericsson har nu över 100000 anställda igen men endast 20000 i Sverige. Lågt räknat så har Ericsson säkert gjort sig av med 60000 svenska arbetstillfällen de senaste 20 åren. Man kan grovt uppskatta att det är kring 24 miljarder i uteblivna skatteintäkter. SAAB personbilar går inget vidare. Vad händer när det läggs ned? Vad händer med alla underleverantörer? Volvo personbilar anställer visserligen men finns det något intresse från Kina att behålla Volvo i Sverige i längden? Givetvis inte. När de väl har sina stora fabriker snurrandes i Kina så kommer allt i Sverige långsamt flyttas ut.

Sveriges politiker har ingen kontroll över dagens Sverige och inga visioner för Sveriges framtid.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

gusenica [Moderator] 3 timmar sedan
Även om vi i Sverige TOTALSTOPPAR invandringen de närmaste 20 åren (för att få bukt med de som är i landet) så kommer invandrarnas andel att öka markant om 20 år. Då tänker jag på andragenerationens invandrare. I kombination med stopp behövs också extremt hårda straff vid grova brott (helst utvisning) och betydligt HÖGRE krav på de som är i landet. Även då får vi en situation om 20 år som förmodligen är värre än idag. Om vi däremot forsätter i samma spår kommer vi år 2031 att årligen ta emot 60000 analfabeter istället för dagens 30000 (jag räknar bara analfabeterna, ej alla invandrare tillsammans). Vilket samhälle får vi då? Man behöver inte vara matematiker för att räkna ut det.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

The Boogieman [Moderator] 1 timme sedan som svar till gusenica
Man måste börja deportera snart.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Scheffe [Moderator] 4 timmar sedan
Om invandringen är en dyr förslustaffär för Danmark, som är känd för sina hårda invandringslagar, så är den stora frågan hur stor förlustaffären invandringen är för Sverige.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

RegnMakaren [Moderator] 4 timmar sedan
Heja Danmark.
MEN saknar liknande undersökningar i Sverige.
Som Svensk skattebetalare har jag rätt att få reda på detta.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

HA2010 [Moderator] 4 timmar sedan
Hurraaa! Leve Danmark! Danska politiker kan räkna. Till skillnad från de svenske pk-isterna!
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Testimonial [Moderator] 4 timmar sedan som svar till HA2010
Svenska politiker beter sig som grekiska staten när det gäller invandrarfrågor.

'Oj, som det ser ut, ska vi inte ta bort några nollor här och där?'
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Isilmaril [Moderator] 6 timmar sedan
Undrar hur det ser ut i Sverige som nästan enbart har invandrare från 'mindre utvecklade länder', dvs. Somalia, Irak, Iran, Pakistan och Afghanistan m.m.?
Var är rapporten SD bad om? Hur lång tid ska den ta att framställa egentligen? Är siffrorna för chockerande för att offentligt framföras?
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Niclas7 [Moderator] 4 timmar sedan som svar till Isilmaril
Ja, det skulle vara intressant att se siffrorna, inte bara på riksnivå, utan även på hur det ser ut i enskilda kommuner. Enligt första sidan i gårdgens Sydsvenskan är 87.600 av Malmös 300.000 invånare födda utomlands. Hur många av dessa som kommer från mindre utvecklade länder vet jag inte, men att döma av de som tillbringar sina dagar i Malmös olika köpcentra, så förefaller deras andel vara ganska betydande.

Finns det ingen utredningsavdelning i Malmö stad som kunde räkna på vad invandringen, och särskilt den som skett under senare år, kostar och har kostat staden?
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Niclas7 [Moderator] 7 timmar sedan
Tycker att RUT, dvs riksdagens utredningstjänst, ska räkna på vad invandringen till vårt land betyder i ekonomiska termer. Gärna uppdelat på vad invandrare från mer eller mindre utvecklade länder kostar eller eventuellt bidrar med.

Vidare var det intressant, men inte förvånande, att notera att de senare årens stramare invandringspolitik sparat åtskilliga miljarder till den danska statskassan.

Till sist kan jag inte låta bli att beklaga att vi lever i den 'politiska korrekthetens land' och inte i ett mer pragmatiskt och fördomsfritt land som t ex Danmark, där politikerna vågar ta tag i och åtgärda samhällsproblem, även i sådana fall där invandringen kan vara grogrunden till problemen.

Här i Sverige är det tyvärr så, att politikerna utmärks av en närmast patologisk iver efter att bli uppmärksammade som 'bäst i klassen'. Tyvärr har man i denna iver oftast förväxlat 'bäst' och 'flest'. Att ta emot 'flest' invandrare/flyktingar i Europa innebär inte med nödvändighet att vi är 'bäst', möjligen 'dummast', i Europa!
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Magica de Hex [Moderator] 7 timmar sedan
Vad lustigt det är egentligen. Alla verkar kunna räkna på det här. Utom vår egen Riksdagens utredningstjänst? Eller är det jag som har missat något? De skulle ju räkna ut ungefär detsamma åt SD? Jag har inte hört ett pip om det och nu har de väl haft en stund på sig. Börjar det inte kännas lite pinsamt för RUT snart? Kan inte SD ta in en oberoende utredare om man vill? Med lite fart och kompetens och oberoende.
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Ornsyn [Moderator] 8 timmar sedan
Undra om någon någon gång vågar räkna på det 'sociala priset' det vill säga det pris som betalas emotionellt av människor som utsatts för de brott som begås i kölvattnet av den okontrollerade invandringen.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

BortmedPKismen [Moderator] 8 timmar sedan
Ja, vem är förvånad..detta är våra sjuklöverspolitiker väl medvetna om..men de har en helt annan agenda med sin migrationspolitik, de säljer ut detta land för att några inflytelserika grupper tjänar på det, åtminstånde på kort sikt. Någonting säger mig att det danskarna kom fram till är INTE vad RUT kommer att komma fram till när den utredning som SD beställt om invandringens kostnader blir färdig..kanske skulle man ta hit danska ekonomer som får tillsammans med RUT öppet och ärligt redovisa punkt för punkt, både källor och hur de kommer fram till sina respektive siffror..
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bensin [Moderator] 8 timmar sedan
Personligen tror jag att den faktiska siffran är större, men även 16 miljarder skulle räcka bra för en del nya äldreboende, skolor, sjukhus osv.....

Kanske OT men nu flyr somalierna från Danmark...http://www.metroxpress.dk/nyhe...
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Paxmax [Moderator] 10 timmar sedan
JÄDRAS! ett underskott på 11+miljarder! Ojoj... dessa siffror översatt till Svenska situationen måste ju ge ett underskott av episkt mått. Tänk så mycket bättre det skulle vara om vi satsade hälften av pengarna på humanitär utlandshjälp och andra hälften på skolan och pensionärerna.... win + win + win. Skulle vara kul om Sveriges utbildningssystem kunde kämpa sig upp till, i alla fall, topp 10 igen...

Kanske skulle vara kul om sveriges pensionärer inte skall behöva jobba häcken av sig för att få lite sill å ägg på högtidrna samt påtår på morgonkaffet utan att behöva stå med mössan i hand...
show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

nollttan [Moderator] 10 timmar sedan
Varje logiskt tänkande människa måste ju inse att det som skulle motivera arbetskraftsinvandring är att det föreligger personalbrist inom vissa yrkeskategorier och att det är dessa luckor som skall fyllas och ingenting annat.

Om man skulle sätta ut en platsannons som motsvarade politikernas nuvarande syn på den bristande tillgången på arbetskraft så skulle den kunna formuleras som:

Utländsk arbetskraft sökes.
Vi ställer inget krav på giltiga identitetshandlingar.
Det medborgarskap som den sökande anger godtas utan att ifrågasättas.
Kriminell bakgrund är inget hinder för anställning.
Dokumenterad yrkeskunskap erfordras ej.
Analfabetism är inget hinder.
Den sökande kommer inte att genomgå en hälsoundersökning för att konstatera smittsamma sjukdomar.
Om den sökande på grund av sin tro är förhindrad att ta någon i hand så ser vi till att detta inte skall behöva ske.
Sökande från utomeuropeiska länder har förtur.
Ovilja att lära sig det svenska språket, svenska seder och bruk, eller att godta övriga förhållanden är inget hinder.
etc. etc.

Detta motsvarar att någon som vill starta ett företag startar rekryteringen med att gå runt på stan och anställa vem som helst utan urskiljning och detta är ju rena vansinnet. Varför bedriver politikerna den här politiken som inte är förankrad hos medborgarna?
show more show less
Anmäl
17 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

storskogen [Moderator] 11 timmar sedan
En ekvation med många obekanta är olösbar. Den Svenska migrationsekvationen har ca 100.000(per år) obekanta och kan aldrig lösas.
Svenska lågkvalificerade jobb flyttar utomlands, samtidigt som invandringen utgörs av spannet analfabeter - lågkvalificerade.
STV basunerade nyligen ut att 128 invandrade läkare ej fått svensk legitimation men glömda att samtidigt rapportera hur många hundratusen analfabeter/ lågkvalificerad arbetskraft som anlänt. Läkarna ska givetvis ha sin legitimation om de är kvalificerade, men detta kommer inte att på något sätt förändra obalansen mellan arten av tillgängliga jobb och sammansättningen av den invandrade kompetensen.
Som lök på laxen emigrerar ett stigande antal svenska högutbildade för bättre villkor utomlands.

Vi har nu i Sverige högkonjunktur och fantastiska siffror presenteras. Trots detta räcker inte resurserna till för vård-skola-omsorg, det som alla partier säger sig satsa på. Tänk Er hur det kommer att se ut den dag konjunkturen svänger.
Anders Borg vill sälja ut framgångsrika statliga företag, och det är förståeligt eftersom penningpungen snabbt töms. Frågan är bara vad han ska göra när det inte finns mer att sälja.
show more show less
Anmäl
13 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

OlmezKumas [Moderator] 11 timmar sedan
Det vi vetat länge kommer nu fram i ljuset för oss som läser PI men det här kommer nog inte att publiceras i våra stora svenska medier. Jag som kurd anser att alla siffror måste upp på bordet då det är intressant för oss som värnar det svenska samhället. Vi kan inte vara världens samvete och sedan gå i konkurs. Det gynnar varken svenskar eller oss invandrare som älskar och vill Sveriges bästa.

mvh Ölmez
show more show less
Anmäl
22 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

FranzJosefStrauss [Moderator] 12 timmar sedan
Mycket intressant. Forskaren Tino Sandadji citerade nyligen liknande resultat för en undersökning från USA. D.v.s. vältubildade invandrare utgör ett litet plus, lågutbildade ett minus. Men bara för att man är högutbildad så betyder det inte att man delar våra västerländska värderingar. Flera av 911-terroristerna var högutbildade med examina från universitet i Tyskland och USA.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Mats Rosenquist [Moderator] 13 timmar sedan
Kommer Sveriges politiker att ta lärdom av detta eller skall vi fortsätta att tvinga folk att ta pension senare i livet för att få ihop pengar till att föda med den hand som senare blir biten av de den föder! Eller kommer man som vanligt är att se åt andra hållet och fortsätta att punga ut pengar till de otacksamma flyktingarn?!
show more show less
Anmäl
15 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bengtfdmoderat [Moderator] 12 timmar sedan som svar till Mats Rosenquist
Drömma kostar inget men alla dessa flumrumpnissar som tror vi är guds repressentant på jorden kommer att fortsätta driva undergångspolitiken vidare och se till att våra barn hamnar i reservat uppe i norra norrland.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Mats Rosenquist [Moderator] 13 timmar sedan
Detta är ju ingen överaskning för oss folk med lite sunnt förnuft men våra politiker måste använda mijlonen kronor för att komma till denna slutsats som jag själv drog för 30 år sedan!

Sunnt förnuft säger att man kan ohämmat ta emot INVANDRARE som vill komma till Sverige och har något att erbjuda den svenska arbetsmarknaden.

Vad gäller flyktingar så har de inte mycket att erbjuda arbetsmarknaden utan bara ställer krav och om dessa krav inte uppfylls så känner de sig diskriminerade och får ersättning för det.

Flyktingar borde hjälpas i sin omedelbara närhet i länder med kultur som mera liknar deras egen och andra länder kan hjalpa till ekonmiskt!

Kommer Sverige att ta lärdom av den Danska?
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Valfritt [Moderator] 13 timmar sedan
Glöm inte den årliga räntan på dom 16 miljarderna ;)
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

argveteran [Moderator] 17 timmar sedan
E: pensionerna: 'Pengarna räcker inte, arbeta längre'. Om vi utgår från att inträdet i arbetslivet i dag är 30 år jämfört med 15 år 1965 vill jag påvisa följande; arbetat alltså i 45 år och pensionen räcker inte. om dagens börjar vid 30 + minst 45 års arbete ger en P-ålder av 75 år. Men, även för honom räcker inte P-pengarna. OCH ska 1965:an arbeta i 10 år till så framflyttar vi 2010:ans inträde med 10 år. så han slutar arbeta vid 85 års ålder ???? Och 2020:ans inträde med 15 år så han slutar arbeta vid 100 års ålder ???? Min pension skapas av sparade medel ur varje löning för 'mig'. Om jag dör så tillfaller dessa medel en P-fond för de som ej kunnat av något skäl arbeta fullt ut. 2010 i detta sverige finns 500.000-1.000.000 varav den stora delen aldrig kommer att dra sitt strå. DÄRFÖR, skall vi jobba längre, alltså, dö av ålder på jobbet.

F: BNP stiger!! ”summan av samtliga varor och tjänster”, blir bättre med invandring.
antalet anställda nykomlingsindustrin är stort; psykologer, lärare(SFI), Rätten till tolkar, websidor på 100-språk, vårdare, läkare, sjuksköterskor, bilskolor, anpassar-assistans, åldersboende för nykomlings föräldrar, dagis med tolkar, hemspråksundervisning för 3-e generation, ja, tänk själva, garanterat 50.000. Alla dessa jobb(tjänster) ger enligt BORG ökad BNP vilket bekostas av ökade avgifter, nedskärningar i systemen, skola, sjukvård; landstingens ta-bort-att-göra-lista omfattade 40000 hjälpinsatser.
Tänk er byggbranschen! Alla byggherrar och fastighetsägare som täljer guld för den goda saken.
Kom just att tänka på en Målarmäster och tillika Fastighetsägare (100 lägenheter) som vid fråga svarade: 'Nä, *** ****, vill inte, men, men jag tjänar ju pengar som ****'!!

Svenska fastighetsfonders utveckling är + 30% på ett år!! Talar väl sitt språk??
Tänk er friskolor med utländska ägare.
Tänk er vårdföretag med utländska ägare.
...
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Humanist_PI [Moderator] 17 timmar sedan
Jag tvivlar inte det minsta på att undersökningsresultaten stämmer. Däremot undrar jag om en liknande undersökning någonsin kommer att genomföras i Sverige.
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer
Reactions

*
SusanneLehmus 20 timmar sedan
From twitter
RT @ggtweetz: RT@PInyheter Invandrare dyr förlustaffär för #Danmark: http://bit.ly/kaW8X6 #massinvandring #svpol #ekonomi
*
ggtweetz 21 timmar sedan
From twitter
RT@PInyheter Invandrare dyr förlustaffär för #Danmark: http://bit.ly/kaW8X6 #massinvandring #svpol #ekonomi

Trackback-länk
blog comments powered by Disqus
Läsare på PI just nu
Kommentarsregler på PI

- Håll god ton mot varandra
- Var saklig och seriös
- Inga hot eller liknande
- Vårda språket
- Inga reklam-/extremlänkar
- Inga personuppgifter
- Skriv på svenska
- Capslock av
- Tipsa i 'KONTAKT / TIPS'
Senaste inläggen

* Zigenerska nekades bostad – DO ordnar 120 000 kr
* Ung muslimsk flicka tvångsomhändertogs p.g.a skamkulturen
* DO ifrågasätter uppsägning av muslim som bad hos åldring
* Nordiska polisförbundet vill stänga gränserna mot Baltikum
* Demonstration mot Sannfinländarna i Helsingfors
* Somalisk duo dömda för våldtäkt
* Skattebetalarna bekostar besök av palestinsk terrorist
* Invandrare dyr förlustaffär för Danmark
* Statslös arab fick fängelse – torterade sin familj
* Rasismen anfaller – en sosses syn på omvärlden
* Arbetslös somalier beklagar sig över uteblivet resebidrag
* Arkitekturen – roten till det onda?
* Carlas mördande exmake får sänkt straff
* Våldtäkt på Orrholmen i Karlstad
* England: Zigenare stjäl för 200 miljoner pund årligen

PI Arkiv
Twitter
Följ PI via
Topplistor m.m.
Creeper MediaCreeper
Flygblad

Här finns Cavatus material att ladda ner, skriva ut och sprida till allmänheten. Flygblad, flyers, visitkort m.m innehållandes information om ocensurerade nyheter på Internet.
Blogroll

* Affes statistik
* Allahu akbar
* Antiislamism
* Crimenews
* Efterlyst TV3
* Everykindapeople
* Exilen
* Feminix
* Gates of Vienna
* Humle och Dumle
* I mitt Sverige
* Isabellas Skrivkonst
* Islamofoben
* Jihad i Malmö
* Jihad Watch
* Jimmie Åkesson (SD) på Twitter
* Kent Ekeroth
* Klartexten
* Leffe45
* Mittenradikalen
* Muslimska friskolan
* MX Cartoons
* Pettersons
* Polisen
* Robsten
* SD Kvinnor
* SD Landskrona
* SIOE
* Som jag ser det-68
* Status Sverige – statistik
* Svenska mord
* Sverigedemokraterna
* Ted Ekeroth
* Therese Borg SD
* Thoralf Alfsson
* Varjager

Copyright © 2011 Politiskt Inkorrekt - All Rights Reserved
Powered by Wo

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: