fredag 8 april 2011

Invandrartrio åtalade för åldringsbrott och rån mot barn « Politiskt Inkorrekt

Invandrartrio åtalade för åldringsbrott och rån mot barn « Politiskt Inkorrekt: "Invandrartrio åtalade för åldringsbrott och rån mot barn

ÅTAL Tre utländska ynglingar för en serie grova grott som begåtts i Eslöv med omnejd. Två av brotten sticker ut särskilt.
Åtalade

Rån, rånförsök, grov stöld, försökt till grov stöld, olaga hot, olaga tvång, ofredande och ringa misshandel.

Abid Al Rahman Mohamed Shaalan, född 1995-01-31 (Keps)
Bobby Junior Lärlund, född 1994-11-16 (S/V äldre bild enligt uppgift)
Stefan El Tahan, född 1992-05-31

Samtliga mantalsskrivna i Eslöv.
Åldringsbrottet

Stefan El Tahan och Abid Al Rahman Mohamed Shalaan försökte i september 2010 att ta sig in till en över 90-årig pensionär på pensionärshemmet Bergagården i Eslöv för att stjäla. De hävde sig upp på balkongerna, 1.70 centimeter ovanför marken, och gick sedan in genom balkongdörren. Mannen var hemma och blev förnedrad genom att bli målad i pannan med hjälp av en spritpenna. Vad de ritade har inte framkommit. Ej heller om de stal något. Hans boende var dock rejält genomsökt.

Det var andra gången på en knapp vecka som åldriga boende hade inbrott. Vid förra tillfället var ingen hemma. Då låste tjuvarna dörren ut mot avdelningen, och försvann med den boendes platt-tv. Även på boendet Solhällan stals en storbilds-tv som stod i ett allrum.

Om de två åtalade även ligger bakom ovan stölder är oklart. Åtalet avser bara brotten mot den gamle mannen. Efter den händelsen låstes kommunens alla äldreboenden för besökare dygnet runt.
Datorrånet mot barnen

Lunds kommun har sedan tidigare bestämt att samtliga elever på högstadiet och gymnasiet inom två år ska få bärbara datorer. Sjundeklassarna i Södra Sandby var bland de första att fått tillgång till den nya utrustningen med hög prestanda.

På morgonen den 20 oktober 2010 skedde råndramat i närheten av Killebäckskolan i Södra Sandby. Trion stod maskerade på lurpass 300 meter från skolan och valde ut sina rånoffer med omsorg. Runt 30 elever stoppades varav elva sjundeklassare avtvingades sina bärbara datorer. Dödshot och upprepade örfilar användes för att eleverna skulle göra som de blev tillsagda. Övriga elever tvingades stå kvar i ledet och fick inte lämna platsen förrän rånarna hade gett sitt godkännande. En rånare agerade vakt och höll ordning i ledet, medan de andra uttalade hot och la beslag på datorerna. De har inte återfunnits. Polisen säger att trion visste exakt vad de var ute efter.

Barnen kräver genom sina ombud skadestånd på totalt 205 000 kronor. De som utsattes för olaga tvång begär det lägsta beloppet och de som blev rånade det högsta. Lunds försäkringsbolag begär 86 762 kronor i ersättning av de tre åtalade.

Två av dem har erkänt i förhör men nekar numera.
Övriga åtal

Grov stöld

Lärlund åtalas för en grov stöld (inbrott) i Genarp.

Rån i hem

El Tahan åtalas för ett rån på Bergaområdet i Eslöv där en person blev avtvingad föremål för ca 12 000 kr. Han och en okänd kompis knackade på hos en yngling som spelade TV-spel med sina två kompisar. Ynglingen öppnade i tron om att det var en kompis till. Istället trängde sig El Tahan med kollega in och stal bland annat en dator, Ipod och en guldring. Samtidigt avkrävde de ett löfte från tv-spelstrion om att inte berätta om det inträffade för någon.

Rån

El Tahan är misstänkt för ett rån av några yngre ungdomar vid Bergakiosken den 17 januari 2011. Där krävde han tillsammans med en annan person att få titta på de förbipasserandes mobiltelefoner och hotade med att knäcka nacken på dem om de inte lydde.
Domstol

Lunds tingsrätt, mål nr B 6066-10. Rättegången inleddes under torsdagen.
7 april, 2011 | Category: Inrikes
28 comments to Invandrartrio åtalade för åldringsbrott och rån mot barn
« Older Comments 1 2

*
Johan Magnusson
8 april, 2011 at 08:22 · Reply

Riktigt företagssamma unga män. Kanske detta som Maud menar med att invandrare är driftigare än tråkiga svenskar?
*
Resande
8 april, 2011 at 08:21 · Reply

Pappan till en av gossarna sitter med i referensgruppen till Regeringens delegation för romska frågor.

http://www.sweden.gov.se/content/1/c6/15/00/25/66e467ad.pdf

Delegationen publicerade 2010 ett betänkande om hur illa Romer behandlas i Sverige. Betänkandet bygger på allmänt snömos, tex ”500 år av utanförskap” och ett stort kapitel om s.k ”anitziganism”.

Pappan, vore det inte en poäng i att uppfostra sin son till en god samhällsmedborgare först – som ser skillnad på mitt och ditt – innan du lägger skulden på samhällets ”intolerans”?

Snacka går ju, men ingen rök utan eld…
o
jimmy
8 april, 2011 at 11:23 · Reply

Bra jobbat,detta borde lyftas fram av PI
*
ThinksTwice
8 april, 2011 at 08:17 · Reply

Samhället förfaller :(
*
andreasm
8 april, 2011 at 07:42 · Reply

Det mest skrämmande är ju att ett gäng småungar kan hålla Eslöv i ett sånt järngrepp. Var är civilkuraget? Jag bor i en liknande byhåla, och hade någon gett sig på åldringar eller skolbarn här så hade det hänt saker, det vill jag lova.

« Older Comments 1 2

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: