söndag 3 april 2011

Krönika: Varför afghaner attackerar FN « Politiskt Inkorrekt

Krönika: Varför afghaner attackerar FN « Politiskt Inkorrekt: "Krönika: Varför afghaner attackerar FN

KRÖNIKA Se denna som ett försök till att förklara attackerna i Afghanistan, och vad man bör göra från västmakternas sida i framtiden för att förhindra den växande islamismen i området.

Den som tror att det enda bakomliggande orsaken för attackerna mot FN kontoret var koranbränningen i USA, förenklar problematiken. I länder som Afghanistan där samhället under det senaste årtiondet har genomgått enorma förändringar är händelser så som den i Mazar-I-Sharif, ett sätt för mullorna att behålla makten över en fattig och okunnig befolkning.

I Irak och Afghanistan pågår idag en ideologisk kamp mellan öst och väst. Samtidigt som förhållandena inte har förbättrats nämnvärt för den vanliga människan, så har influenser kommit in från väst som skrämmer de islamiska mullorna till den milda grad att de fruktar för sina positioner i samhället. Positioner som de har åtnjutit i hundratals år.

Den moderna tekniken med TV och sociala medier spelar en stor roll i detta. Att med egna ögon kunna se och ibland ha kontakt med friheten som invånarna i andra länder och då speciellt kvinnor åtnjuter, skrämmer mullorna att deras enda räddning ligger i en typ av organiserat kaos där de kan styra den okunniga massan till åtlydnad.

Pöbelmentaliteten blir då den enda lösningen. Dessa mullor vet mycket väl att FN inte har någonting med koranbränningar att göra, men genom att hetsa upp massorna genom rena lögner och osanna påståenden om övergrepp från FN-arbetarnas kan de få inrikespolitiska fördelar.

Resultatet har varit blivit allt mer synligt under senare tid. Presidenten Karzai har under senaste åren blivit allt mer konservativ och börjat fördöma väst i allt större ordalag. Han har börjat samarbeta med islamister och talibaner. Allt för att kunna behålla makten i en svag demokrati.

Det var också han som upplyste den stora afghanska massan om koranbränningen och krävde att USA skulle gripa personen som var ansvarig för det väl medveten om att USA inte har någon blasfemi lag. Han passade på att positionera sig så att när och om koranbränningen kom till den stora massans kännedom, skulle han ha ryggen fri.

I länder som Afghanistan är det inte ovanligt att mullor vid fredagsbönen kommer med påståenden, exempelvis om man hittar ett hårstrå på en viss sida i Koranen då är det profetens hår och ett tecken på att man ska kriga mot de otrogna. Bland de många som befinner sig i moskén har säkerligen någon hittat ett eget hårstrå på den aktuella sidan och då är lätt för en obildad afghan att övertygas om mullans direkta kontakt med gud.

Visst kan det vara svårt för oss att förstå dessa afghaners tankesätt och handlingar, men man måste vara införstådd med att majoriteten av den afghanska befolkningen befinner sig mentalt i medeltiden.

Ett tankeexperiment vore att tänka efter hur reaktionerna på prästerskapet i Europa hade sett ut under medeltiden om någon hade bränt en bibel eller för den delen kunnat visa det moderna samhällets synder för befolkningen. Det hade garanterat slutat med ännu mera förföljelse av kvinnor och oliktänkande.

Vad är då svaret? Det finns, enligt mig, endast ett sätt att bekämpa Islamismen i dessa länder. I Sverige och västvärlden vill man inte ens tänka tanken, men det här är ingen popularitetstävling. För mycket står på spel för att man ska tänka på vad som anses politisk korrekt. Mullornas hunger för makt är oändlig. Det ser vi i länder som Iran och Saudiarabien.

Om man ska lära sig av historien är Turkiets exempel det bästa. Genom att med makt tvinga kvinnor att ta av sig slöjan, männen ur sina traditionella kläder, ungdomar att utbilda sig och garantera dessa reformer genom en stark militär, tog Atatürk Turkiet på en sekellång resa under endast några få årtionden. Från ett feodalt muslimsk bondesamhälle till en modern demokrati. Visserligen fortfarande med vissa brister, men ändå en aktad och respekterad demokrati. Garanten för ett sekulärt Turkiet idag är ett starkt militär som om nödvändigt återtar makten och säkerställer sekulära mål.

Att utbilda befolkningen så att dem själva kan ta sig ur mullornas grepp kommer att ta lång tid, är tveksamt genomförbart och kommer att kosta många fler liv på vägen.

Man bör en viss tidsbestämd period införa och stödja ett militärt styre i Afghanistan som inte är känslig för opinionen och driver igenom förändringar utan tanke på nästa val. Man bör satsa biståndspengar på att stärka militären genom garanterade löner och förmåner och skapa en administration som är fri från korruption. Bara genom att göra det kan man stoppa hoten mot afghanska befolkningen och västvärlden.

Daniel
3 april, 2011 | Tags: Afghanistan | Category: Terrorism, Utrikes
23 comments to Krönika: Varför afghaner attackerar FN

*
Fredrix
3 april, 2011 at 19:20 · Reply

Denna artikel belyser också frågeställningar kring varför 7-klövern islamiserar Sverige. Det är lättare att kontrollera och styra människor i en stat som bygger på koranen.
*
flumnisse
3 april, 2011 at 18:56 · Reply

”afghanska befolkningen befinner sig mentalt i medeltiden” precis just därför skall vi inte ha hit dessa, lider dom så ge dom hjälp på plats. dom klarar ej övergången till ett modernt samhälle, utan håller ihop klanen bäst dom kan det är inget konstigt i detta, men det får följder i vårt samhälle utanförskap osv osv.. och mullorna kan lätt fånga upp dessa erbjuda dom en trygghet i sin identitet, ett liv liknande det dom hade.. men det blir så fel.. tanken att militären tar över och tvingar dom till ett sekulärt system är inte fel, frågan är hur vi gör med alla dom islamister som redan är i väst dessa kommer ju att fortsätta sin kamp? det bästa vore att skicka hem samtliga muslimer och ge dom sitt fredens hus och lämna oss ifred..
*
Tornuggleman
3 april, 2011 at 18:48 · Reply

En bra artikel . Och som vanligt är P I o de flesta av oss läsare klarsynta.
Men om det finns någon snabb eller förenklad lösning på problemen med fanatiker och islam-propaganda i Afghanistan, ser jag personligen ingen lösning på.
Muslimer är muslimer.
Vad anbelanger Turkiet, är det säkert bara ”tillfälligt”.

Själv tror jag inte på några större attitydförändringar hos afghanerna.

Lika lite som att jag tror på att muslimer vill ”anpassa” sig eller leva tillsammans med ”otrogna”.

Bara packa ihop och lämna Afghanistan ! De har krigat o bråkat i 100-tals år för olika tolkningar av islam.
Det finns klara och uppenbara skäl till att dessa ”människor” utvecklades där de hör hemma, såsom historian o evolutionen.

Jag är numera misstänksam o ifrågasätter allt vad muslimer heter.
Tack o lov är inte muslim en ras, vilket friar mig från att kallas ”rasist”.

Vi ska bara lämna dessa fanatiker o obildade ”kusiner” åt sitt eget öde.
Och under inga omständigheter importera dem !

Afghanistan har ingen demokrati på evigheter. Inte så länge befolkningen är muslimer.
Bara packa ihop o ta hem alla soldater.
*
MartinA
3 april, 2011 at 18:32 · Reply

Eller så skulle vi kunna skicka tillbaka alla afghaner som kommit till sverige och väst och de skulle kunna fungera som folkbildare i sina hemländer?
*
'Svenne'
3 april, 2011 at 18:19 · Reply

Utbildning i demokrati fungerar inte för de mest religiösa muslimerna, de följer endast sina imamer och koranen. Det är ännu värre i länder där imamer och koranen är den enda utbildningen som ges. Du, Daniel, är inne lite på det enda medel som hjälpt tidigare. Det som krigsherrar och erövrare stått för i alla tider. Finns det en opposition att frukta – ta bort den. Finns det något som konkurrera med det du vill införa – ta bort det. Otäkt, men fungerar!
*
Observanten.
3 april, 2011 at 18:16 · Reply

Exakt, kan inte bättre sägas!Undrar hur många svenska politiker håller med?
*
dd
3 april, 2011 at 18:05 · Reply

apropå attacker från MENA.. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/boxning/article12825269.ab

Hon skulle boxas om WIBF-titeln i lättvikt.

Men bara minuter före matchen sköts Rola el-Halabi – av sin styvfar.

– Skotten var ämnade att förstöra hennes karriär och det är nästan säkert att det blir så, säger promotorn Malte Müller-Michaelis.
*
M Capensis
3 april, 2011 at 17:53 · Reply

Bra skrivet. En tanke i sammanhanget, är att en spegelvänd process händer här. När man via stenkastning, bränder och upplopp tvingar bort polisen från ett område, när man får bort bankomater, kontor, och kommunikationer, skapar man förutsättningarna för samma klanstyre som i hemländerna. Alla blir beroende av de lokala bossarna och imamerna, och den mer svårbegripliga västvärlden hålls på avstånd.
*
G Qvist
3 april, 2011 at 17:29 · Reply

Intressant!
*
Evert
3 april, 2011 at 17:26 · Reply

Du har helt rätt i det du skriver, Daniel. Betänk dock att mullornas inflytande över folket är stort och människor utsätts för ett starkt grupptryck. Därför tror jag att framtiden i dessa länder är dyster. Folk kommer också att få se en likartad utveckling i Sverige när inflytandet från imamer och andra religiösa ledare utifrån blir tillräckligt stort. Får de inte som de vill ligger våldet redo under ytan.

Det är tungt att se våra barn i ögonen med vetskapen om att vi låtit våra politiker omvandla vårt fria land till ett jungfruligt islamiskt nybyggarland där allt tycks vara tillåtet i Allahs namn. Sverige blir ett lätt byte med ett godtroget folk och en stat som vi naivt tror skyddar oss mot allt ont. Så ta tillvara på dagen, för med denna utveckling kan vårt folk och land snart vara ett minne blott…
o
Nisse på Manpower
3 april, 2011 at 17:59 · Reply

Instämer, framtiden för Afganistan och liknande länder är mycket mörk. Allmäna val är bara ett spel för gallerierna, men visserligen en aning åt rätt håll.

Jag tror lösningen är utbildning, utbildning, utbildning och sjukvård och arbete som kräver mental ansträngning. 90% av afhganerna är inte mottagliga för detta. Sats på de yngre, som inte lider av BRAIN-pollution ännu(!!)
*
Tips
3 april, 2011 at 17:09 · Reply

Du förstår inte att du måste förinta Koranens irrläror för att vinna, innan du gör det så kan du inte vinna den här kampen för idioter kommer fortsätta följa koranen, er ateism och sekulraism kan inte vinna mot koranen.

Att visa upp att Mohammed är en falsk profet och genrellt ett svin.

Men go ahead fortsätt leka runt (de har redan testat din metod den fallerade, bara titta på Turkiet de är ju återigen radikala muslimer och sekularismen har förlorat där), ni kan inte vinna mot de här så länge ni låter de bibehålla sin irrlära, USA krossade Japan genom att förgöra shintoismen under WW2. De visade att kejsaren inte var någon gud.
På samma sätt måste ni visa att Muhammad inte är någon profet.
Förintar du Muhammad så förintar du islam.

Det här är ett ideologiskt krig, som sekularismen inte kan vinna för ni har inget substitut för Gud. Ersätt islam med Kristendomen och ni vinner.
*
Jan Sunner
3 april, 2011 at 17:01 · Reply

Daniel har nog precis rätt. Trossystem tenderar att undermineras långsamt; en informations-bit och en individ i taget. Propagandan stämmer inte med verkligheten! Konvertering sker i det tysta och ofta omedvetet. Ledarskapet känner dock förändringen; ofta som en avsaknad. Inte vad folk säger och gör, men vad de inte säger och inte gör. Ledarskapet svarar med aggressivitet och ”indoktrinerings-kampanjer” i den rätta läran. Det hela kan tyckas svårt att förstå; den stora majoriteten svenskar bekänner sig ju fortfarande till mångkulturens välsignelser.
*
Draup
3 april, 2011 at 16:47 · Reply

Väl skrivet och jag instämmer. Det är inget fobiskt med att vilja bekämpa denna skeva människosyn som många muslimska ledare predikar för sina anhängare.
En sak ska vara klar, här i väst har varken wahhabism eller annan militant tolkning av islam någonting att göra.
*
walborg
3 april, 2011 at 16:46 · Reply

Tyvärr har ” semesterfolket ” inom regeringen ( de som bara åkt på semetsre till ”exotiska länder”)inte fatta den hela makten av ISLAM de tror att det är som Svenska Kyrkan!
*
Viveka Alm
3 april, 2011 at 16:36 · Reply

De ensamkommande afganmännen borde kunna användas i det här arbete.

Ge dem tillfälligt uppehållstillstånd, en lämplig kortare utbildning och skicka hem dem så att de kan bygga upp sitt land.
o
bilbo bagger
3 april, 2011 at 19:05 · Reply

Svar till Viveka Alm.
Du har så rätt, detta var en lysande ide`.
*
Lasse
3 april, 2011 at 16:27 · Reply

Suverän artikel!
*
Lasse
3 april, 2011 at 16:24 · Reply

Det förtäckta hotet hänger i luften.

Läser att FN-kontorets ryske chef i Mazar-i-Sharif räddade livet på sig själv genom att låtsas vara muslim.

Det är så vi otrogna och kättare ska tvingas till underkastelse. Konvertera till islam eller dö.
*
SM811
3 april, 2011 at 16:17 · Reply

”afghanska befolkningen befinner sig mentalt i medeltiden”
”Genom att med makt tvinga kvinnor att ta av sig slöjan, männen ur sina traditionella kläder, ungdomar att utbilda sig”
Helt rätt. Men hur skall detta någonsin kunna inträffa i PK7klöverns förljugna Sverige. Vi har ingen tradition att göra uppror och som verkar vara den endaste lösningen. Moder Svea sjunker allt längre ned i islamdyngan.
*
One1
3 april, 2011 at 16:11 · Reply

Mycket bra analyserat och skrivet, det förstår man ju att mullornas makt är total och de har en stark makt över deras folk, skrämmande stark.
*
Patrik
3 april, 2011 at 16:10 · Reply

Någon som vet när PI kommer att få igång Disqus igen? Det verkar ta en evighet även med den nya webbleverantören.

Jag anser att kunskap och informatione är nyckeln till framgång för afghanerna, men hur man ska kunna hjälpa dom med detta när både talibaner och mullor har detta folk i sitt grepp vete tusan. Varje afghan som vill något som dessa militanta islamister motsätter sig riskerar sitt liv.

//

Disqus kommer. Först ska vår uppgradering bli klar vilket dröjer minst en vecka till. Parallellt ska vår nya teknikhjälp sätta tänderna i diverse bekymmer bland annat Disqus.

Red.
o
SM811
3 april, 2011 at 16:19 · Reply

Till ”RED”. Hur var det med att man kunde sätta in lite pengar till er.
Vad tog det vägen?

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: