onsdag 6 april 2011

Lunds universitet tvingas sätta in vakter - Fria Tider

Lunds universitet tvingas sätta in vakter - Fria Tider: "Lunds universitet tvingas sätta in vakter
Publicerat 5 april 2011 kl 20:07
Anställda och studenter vid flera institutioner på Lunds universitet känner inte någon glädje eller studiero, eftersom de numera hotas av ungdomsgäng som uppehåller sig bland dem. Särskilt drabbad är Teaterhögskolan i Malmö.

De som hotar anställda och studenter är inte mer än 15-16 år gamla. Trots det har samhället inte lyckats att upprätthålla ordningen på campus.

Enligt Sydsvenskan är de värst drabbade områdena Teaterhögskolan i Malmö, Språk- och litteraturcentrum, Universitetsbiblioteketet, Juridicum och Universitetshuset. Där kommer ordningsvakter att sättas in för att stävja oroligheterna.

Tonåringarna beskrivs som väldigt hotfulla och aggressiva.

Sveriges Radio rapporterar om situationen vid universitetet.

Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/teaterhogskolan-tvingas-satta-in-vakter Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
24 kommentarer

1.

vanligtvis ganska vänstervridna studenter, kanske rent av miljötalibaner. Nu får dom njuta av multikulturella strömmningar som skall utveckla Sverige och Svenskarna….
Nils A den 6 april 2011 kl 09:58 Svara
2.

Måååååååånnnggkuuuuultuuurrrrrr!!!

Annars så är väl folk som går på teaterlinjer ofta ”avvikande” och lite ”udda” människor (och mångkultur förespråkare). Invandrarna kan så klart inte respektera massa emos och finkänsliga människor som istället används som lätta offer av invandrarna. Toleranta människors tolerans mot människor som inte tolerera dem är ett ödets ironi.

Det verkar vara dags för Sveriges akademiker att känna på verkligheten som de försvarar med sina verklighetsfrånvända teorier.
Stormtrooper den 5 april 2011 kl 23:13 Svara
*

På vilka grunder vet du och de andra att det är invandrare det handlar om? Jag har läst Sydsvenskan och lyssnat på radion men inte hört ett ord om det.
Det går kanske att ana eller att tro, men VET ni – har ni varit där och tittat eller hur vet ni?

Det går väl inte att helt automatiskt beskylla invandrare för allt som händer och sker i samhället.
josefina den 6 april 2011 kl 00:00 Svara
o

Klart det går. Titta bara hur jag gör så kan du lära dig :P

Men visst, det behöver inte vara invandrare. Magkänslan och tidigare erfarenheter gör dock att händelsen fullständigt skriker ”INVANDRARE!!!”
Stormtrooper den 6 april 2011 kl 00:41 Svara
o

När 95% av svenskarna och 100% av media utgår från ditt perspektiv (”inte se, inte höra, inte tala”) så spelar det väl knappast någon roll om enskilda personer på den här sajten ger uttryck för åsikter snarare än vidimerade efterforskningar.
Curator den 6 april 2011 kl 04:38 Svara
+

Med andra ord har du inte den blekaste aning om vilka killar som står och hänger vid teaterhögskolan, men du tycker det är helt rätt att invandrare görs till syndabockar. Om de är skyldiga eller ej har ingen betydelse.

Det gör ju att man till slut inte tror på ett ord vad ni säger.
josefina den 6 april 2011 kl 10:05 Svara
o

Jag går till och med längre än ett svepande uttalande att ”det är invandrare”. Jag kan precisera vilken del i världen de är från. Det är troligtvis ett gäng som består främst av unga muslimska gossar från mellanöstern, f.d. Jugoslavien samt östra Afrika.

Kan du peka på NÅGOT känt fall där ett helsvenskt gäng ungdomar sysslat med dylikt beteende?
Svenska ungdomar brukar supa och göra aningen mer självdestruktiva saker. Det är sällan som svenska ungdomar aktivt förstör för andra.

För den som föraktar det svenska samhället och inte känner sig som en del av det är det i det närmaste en njutelse att trakassera de dumma ”svennarna”.
Gaijin den 6 april 2011 kl 08:45 Svara
+

Det ser konstigt ut med troligtvis och precisera i samma veva.

Men ”troligtvis” har du ingen aning vad du pratar om även om du önsketänker.
Vad menar du med dylikt beteende, ungdomarna uppehåller sig väl mest där och känns irriterande för personalen på stället.
Och om de inte super så är det alltså inte svenska ungdomar… vilket kännetecken!
(nu blir du kanske beskylld för att vara svenskfientlig). Men jag har läst något om upphittade kanyler och droger, men något sådant har väl en svensk ungdomar aldrig befattat sig med.
josefina den 6 april 2011 kl 10:24 Svara
3.

Ja, det är väl bra att verkligheten kommer ikapp politikerna till slut, liksom bombdårens lyckade självmord på Drottninggatan i Stockholm var en perfekt väckarklocka för debatten över huvud taget. Det var det bästa som kunde hända i rådande läge. Vi bugar och tackar bombdåren för hjälpen!
Anonym den 5 april 2011 kl 22:25 Svara
4.

Så…. Kulturmarxisterna får sig en dos mångkultur och gillar det inte? Konstigt? Trodde alla inom universitet och högskolor gillade olika?
Lars-Ivar Carlsén den 5 april 2011 kl 22:24 Svara
5.

Jag riktigt myser vid tanken på att de högskoleelever vid Teaterhögskolan i Lund, nu blir konfronterade av verkligheten. Tänk efter vilka politiska strömningar det är som florerar vid sådana högskolor traditionellt.

Besök gärna min återstartade blogg – Den Heliga Dåren.

http://johanbjornsson.blogspot.com
Johan Björnsson den 5 april 2011 kl 21:59 Svara
6.

Så nu har berikningen kommit till det fordom vackra lugna fina Lund. Var där nån timme förra veckan men det var på dagtid och jag såg bara ett par vanliga hucklen (inga burkor) och några torghandlare. Men när man läser sånt här så förstår man att musslorna nu även lyckats bita sig fast i Lund. Så framtiden går i islams tecken och inte den akademiska. Undrar när universitet kommer brinna ner till grunden? Under sommarens ramadamadingdong kanske?
Robin Shadowes den 5 april 2011 kl 21:10 Svara
7.

Vakter, jo. Det är väl otänkbart att polisen skulle göra något, och om de skulle göra något så går det inte att lagföra dräggen ändå. Inför fängelse från 13 år utan hänsyn till någons låga ålder. Det borde ju vara tvärtom – låg ålder: extra allvarligt.
As den 5 april 2011 kl 21:09 Svara
8.

”Ungdomsgäng” = Invandrargäng, det vet alla.
I Fredrik Reinfeldts Nya Sverige så finns det även ett nytt svenskt språk.
Roland Pettersson den 5 april 2011 kl 21:06 Svara
9.

Lunds Universitet skapades väl för att fördriva skånskan och skånsk kultur ur Skåne. Att de nu fått hjälp av 08:as nya milis, tja vad ska man säga om det. Det är väl normalt.

Lunds Universitet kan ju be Gotalands och Skånelands fiende Nr 1, Dick Harrison, att hålla ställningarna.
Goten den 5 april 2011 kl 21:04 Svara
10.

Ta förresten en titt på denna till anarkistisk uteliggare förklädde – det patenterade flumvänsterskägget icke att förglömma! – (Sydnytt-)reporter (licensbetald förstås)
intervjuandes (snällt formulerat) farbor Blå ang rånet mot Western Union härförledes. Tre yngre män på mopeder är signalementet, ja vilka kan det vara?
http://svtplay.se/v/2382882/sydnytt/ran_mot_western_union?sb,k103352,2,f,-1

Sedan kan vi ta ett kliv över sundet och hur ett reportage i den litet högre skolan utföres
http://nyhederne.tv2.dk/video/index/id/38746185/
”Najat Aoussar har mistet sin søn i bandekonflikten, og hun står derfor frem med en appel til politikerne”
Ett dylikt inslag skulle säkert högeligen chockera de stackars människor som fortfarande följer Sydnytt, Rapplort et al…

Jfr
Sjuklöveristen den 5 april 2011 kl 20:49 Svara
11.

Kan ingen bussa dessa företagsamma ynglingar till Journalisthögskolan , jag ställer gärna upp med en biljett.
Peter den 5 april 2011 kl 20:42 Svara
*

Underbar kommentar – mitt i prick!
GA den 6 april 2011 kl 04:53 Svara
12.

Ja något måste göras, REPATRIERING. Att ingen vågar säga det.
Anonym den 5 april 2011 kl 20:35 Svara
*

Bra skrivet.
Dom kuvade kvinnorna skulle kunna få komma hit tycker jag.
Dom s.k. männen kunde man knöla in på vändande plan, två flugor i en smäll..
Henrik den 5 april 2011 kl 21:37 Svara
*

Än en gång. Repatriering? Skärp dig. Dessa drägg… eh, jag menar ungdomar har förmodligen knappt sett sina föräldrars forna hemland. Vad som behövs är snarare slut med detta lallande och löjeväckande straff. Visst, har de kvar kopplingar till sitt forna hemland, ut med dem snabbt som tusan, låt dem åter knyta kontakter i sina hemländers fängelser för det straff de fått av svensk domstol. Men att tro att vi ska ”repatriera” samtliga på detta sätt är bara utopiskt önsketänkande. Vi måste vara realister. Många av dem som kommit hit är här för att stanna. Vad svenska myndigheter bör göra som de inte gör är att assimilera dem med vårt samhälle och våra värderingar eller frånta dem de socialbidrag de uppbringar. För i dagens läge kör ju snarare våra myndigheter omvända världen. Vi ska anpassa oss efter utrikes kultur, vi ska acceptera att till och med överhuvuden från våra största partier (S) & (M) nedvärderar vår kultur till vara noll och intet värd, det är vår icke-existerande (enligt politikerna) kultur att invandrare inte finner jobb och begår brott i Sverige.
Hur som helst – vi måste vara realister och inte glömma bort att det finns en verklighet även för våra invandrare. Men de måste å andra sidan inse att verkligheten i Sverige är rätt skild från verkligheten i Somalia eller Irak, och därför anpassa sig efter denna nya verklighet… Vill de ha vårt land, måste de även acceptera vår icke-existerande (enligt politikerna) kultur också.
Ratatosk den 5 april 2011 kl 23:29 Svara
o

Det är nog som du säger! Verkligheten är nog inte alltid som man önskar men det du skriver är åtminstone en framkomlig väg om bara viljan fanns hos politikerna!
resenaren den 6 april 2011 kl 08:27 Svara
13.

Dock kan vi alla medborgare bofasta i detta vårt lands allra sydligaste landskap med till visshet gränsande hundraprocentig sannolikhet räkna med att vårt eminenta journalistiska slagskepp Sydnytt kommer gå till botten med detta fall av modernt mångfaldigt kulturutbyte! Ingen sten kommer lämnas orörd innan den smutsiga byken är grundligt genomtvättad i offentlighetens skarpa sken – det är väl ändå så, Sydnytt?!
Sjuklöveristen den 5 april 2011 kl 20:31 Svara
14.

Får man gissa att det är [...] från Rosengård?? Chansen att man gissar rätt är ju nästa 100%.


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: