lördag 9 april 2011

Norsk toppolitiker vill psykundersöka asylsökare – begår så många våldtäkter - Fria Tider

Norsk toppolitiker vill psykundersöka asylsökare – begår så många våldtäkter - Fria Tider: "Norsk toppolitiker vill psykundersöka asylsökare – begår så många våldtäkter
Publicerat 8 april 2011 kl 18:06
Det stora antalet våldtäkter i Norge begångna av utomeuropeiska invandrare har fått toppolitikern Libe Rieber-Mohn att öppet kräva att alla asylsökande måste psykundersökas för att de norska myndigheterna ska kunna identifiera våldtäktsmän innan det är för sent.
143
0
Retweet
0
Pusha

Den senaste vågen av överfallsvåldtäkter i Oslo har fått norska politiker att tänka om.

Libe Rieber-Mohn, Arbeiderpartiets toppkandidat i Oslo, säger det som svenska politiker och svensk media frenetiskt försöker att mörka.

- Vi måste våga sätta ord på verkligheten. När det gäller misshandel och våldtäkter är förövarna till allra största del män med annan bakgrund än norsk. Vi behöver få mer dokumentation om vilka de är. Vi måste kunna våga tala om det, säger Rieber-Mohn berättade VG.

Sedan i lördags kväll har fem flickor blivit våldtagna på Oslos gator. En person greps i ett av fallen, men han släpptes av Polisen. I de övriga fyra fallen har Polisen inga misstänkta.

Rieber-Mohn vill därför helt sonika att Norge psykundersöker alla asylsökare.

Redan för ett halvår sedan inledde det norska justitiedepartementet ett forskningsprojekt, som syftar till att identifiera vilka som ligger i riskzonen för att våldta.

- Förhoppningen är att vi kommer att lyckas hitta drag som utmärker våldtäktsmän och att vi därmed blir bättre på förebyggande insatser, säger statssekreterare Astri Aas Hansen vid justitiedepartementet till VG.

Enligt våldsforskare Ragnhild Bjørnebekk vid Polisuniversitetet vid Oslo finns det många varningssignaler att gå efter.

- 90 procent av våldtäktsmän har någon form av personlighetsstörning. Dessutom är starka narcissistiska drag en viktig faktor. Människor som sätter sig själv framför andra. De kan också ha positiva attityder till våldtäkter. De har inte de spärrar i huvudet som andra har, som skulle hindra dem från att begå våldsdåd som dessa, säger Bjørnebekk till VG.

2009 gick norsk polis och norska medier ut med att samtliga överfallsvåldtäkter 2006, 2007 och 2008 begicks av utomeuropeiska invandrare.

Inte sällan var våldet grovt, uppger Dagbladet.
Skribent



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: