måndag 11 april 2011

PI klär av SVT:s ”scoop” om rasistisk SD-riksdagsman « Politiskt Inkorrekt

PI klär av SVT:s ”scoop” om rasistisk SD-riksdagsman « Politiskt Inkorrekt: "PI klär av SVT:s ”scoop” om rasistisk SD-riksdagsman

ICKE-SCOOP SVT publicerade under söndagen ett lägligt enligt dem ‘scoop’ betitlad ”Riksdagsman kopplar ihop gruppvåldtäkter med invandrare”, samtidigt som SDU demonstrerade. SVT-journalisten Roland Zuiderveld, som för övrigt är emot SD, har förmodligen klickat sig blå(!) bland SD-bloggar och hittade slutligen två gamla poster av- och på SD-riksdagsmannen Thoralf Alfssons blogg. Poster som får Roland Zuiderveld att gå i spinn och kalla rasistiska.

På sin blogg kopplar Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson ihop gruppvåldtäkter och dråpförsök med invandrare. Det kan SVT avslöja i dag.

Roland presenterar därför skärmdumpar på de två posterna och lyfter fram delar av textmassan.

Det ena inlägget av Thoralf är från 2008:

”Är det någon som är förvånad över att det är en Ahmed som igår häktades vid Kalmar tingsrätt för ett dråpförsök i Kalmar den senaste helgen.”

Det andra av Thoralf från 2009 handlar om gruppvåldtäkter:

”När det gäller just gruppvåldtäkter så handlar det nästan uteslutande om förövare med invandrarbakgrund eller utländsk härkomst. För att begå denna typ av brott måste förövarens människosyn och kvinnosyn vara näst intill sjuklig. Det hittar man ytterst sällan hos några etniska svenskar men är betydligt vanligare hos män från vissa andra kulturer där jämlikhet mellan könen inte existerar.”

SVTs artikel
Thoralfs kommentar
Utmaningen

Har då Roland rätt och Thoralf helt fel? Förekommer det inga gruppvåldtäkter där gärningsmännen är utlänningar? Och om så vore fallet, varför är det rasistiskt att presentera fakta?

PI kunde inte motstå Rolands oemotsagda artikel utan vi började gräva för att se om Thoralf hade rätt enligt citatet:

När det gäller just gruppvåldtäkter så handlar det nästan uteslutande om förövare med invandrarbakgrund eller utländsk härkomst

PI har använt sig av eget arkiv, såväl nuvarande som speglade poster från gamla wordpress. Vi har även sökt i Fria Nyheters arkiv. Vi har endast gått på sökorden ”gängvåldtäkt/gruppvåldtäkt” perioden 2008-2011 och listat samtliga vi funnit utan att sålla bort eller lägga in egna värderingar.
Resultatet

Inte en enda av träffarna har varit svenska våldtäktsgäng. Det närmsta vi kommer är det mycket uppmärksammade målet om koppleriligan för två år sedan, där hallicken anordnade gangbangs. Tyvärr hittar vi inga fungerade länkar om detta mål men i korthet handlade om följande män:

Hallicken Thomas Jobenius, fyra års fängelse för grovt koppleri, försök till grovt koppleri, köp av sexuell handling av barn, köp av sexuell tjänst. Friades från medhjälp till våldtäkt, försök till grovt koppleri helt eller delvis, förberedelse till grovt koppleri. Scoutledaren Anders Ek, fängelse i 2 år och 6 månader för våldtäkt, barnpornografibrott, köp av sexuell tjänst. Övriga fyra svenska män fick straffföreläggande för köp av sexuell tjänst. 1 friades.

PI vill också poängtera att när en gängvåldtäkt uppdagas där gärningsmännen grips med mera, hämtar vi ut dessa dokument och presenterar för läsarna. Vi gör ingen som helst skillnad på svenska som utländska gärningsmän. För oss är det ett rent brottsmål utan värderingar. Med andra ord, vi väljer inte bort ett mål om dessa råkar vara etniska svenskar.

Därmed inte sagt att det skett sådana gängövergrepp vilka PI i sådana fall missat att ta upp.
Våra listade träffar

Varje stad innebär ett gruppvåldtäktsmål med utländska gärningsmän. Merparten är domar men det finns även mål med häktade och åtalade samt en friande dom.

Nyköping
Helsingborg
Göteborg
Arlöv
Tensta
Bergsjön - släppta men fortsatt misstänkta
Stockholm
Södertälje – Misstänkta gärningsmän är syrianer

Material från gamla wordpress
Örebro
Kortedala
Västervik

Fria Nyheter
Jönköping
Skellefteå
Våldtäktsligan i Södertälje del I
Södertälje del II
Landskrona
Alvesta — Friades
Hässelby
Okänd stad
Media

För våldtäkt under perioden 1985–1989 är överrepresentationen störst för medborgare från Algeriet, Libyen, Marocko och Tunisen. Det skrev Aftonbladet år 2000 som inledde sin granskning med att media har tassat kring ämnet som katten kring het gröt. Att invandrare är överrrepresenterade i brottsstatistiken förklarar sannolikt varför Brottsförebyggande rådet numera undviker att forska kring ämnet. BRÅ:s statistik från tidigare år visar att:

* 56,5 procent av de gärningsmän som misstänktes för gruppvåldtäkter 1991-1999 var inte födda och folkbokförda i Sverige med två svenskfödda föräldrar. Invandrarandelen ökar vid gruppvåldtäkter med tre eller fler gärningsmän.
* 1997-2001 var det fem gånger vanligare för utrikesfödda att registreras för våldtäkt eller försök till våldtäkt.

Aftonbladet – Så många brott begår invandrare

Anmälda gruppvåldtäkter 1991-1999

Brottsförebyggande rådet släppte år 2000 en rapport över antalet polisanmälda gruppvåldtäkter begångna under 1990-talet. Undersökningen omfattar tidsperioden 1991-1999. Ur materialet har polisanmälda våldtäktsfall med två eller fler misstänkta separerats. De fall som kunnat identifieras utifrån den officiella statistiken är 30-60 per år. I likhet med all annan brottslighet finns det ett mörkertal även vid gruppvåldtäkter. De 30-60 fallen är således en underskattning.

Etnicitet på misstänka gärningsmän:

* 43,5 % var födda och folkbokförda i Sverige samt hade två föräldrar födda i Sverige.
* 32 % var invandrare (födda utomlands, folkbokförda i Sverige)
* 14,5 % hade invandrarbakgrund (födda och folkbokförda i Sverige, minst en utrikesfödd förälder)
* 10 % var utlänningar (födda och folkbokförda utomlands)
* Invandrarandelen ökar från 32 procent till 39 procent vid gruppvåldtäkter med tre eller fler misstänkta gärningsmän.

Brottsförebyggande rådet – Statistik om gruppvåldtäkter (2000-04-10)
11 april, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

*
*
*
*
*
* and 25 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
13 kommentarer 265 gillar received
Image
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 20 av 84 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

olle w [Moderator] 1 minut sedan
Vadå 'rasism'??

I deras baklänges koko värld så är allt som innebär kritik av 'utlänningar' rasism då alla är lika.......

Man har alltså ideologiskt bestämt att det 'finns inga skillnader' i stället för att titta på verkligheten.

Jag har en liten annan personlig vinkling på det, alla 'extra' våldtäkter som beror på att man importerar folk är onödiga och ett skäl i sig all ha en restriktiv invandringspolitik oavsett hur 'representativt' det är.



show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

per22 [Moderator] 13 minuter sedan
Claes Elfsberg.
Hur känns det att medvetet sitta och ljuga Svenska folket rakt upp i ansiktet?
Är du nöjd med din arbetsinsats när du vet att nyheterna är vinklade för att
passa in i regeringens PK-strategi för att i alla lägen smutskasta och ljuga om SD.
Har du helt missat att utländska tidningar ex. Verdens Gang (VG) m.fl. skriver sanningen om
invandrarnas överrepresentation när det gäller gruppvåldtäkter som du inte törs delge det Svenska folket.

När du nu ljuger om SD, varför skulle jag lita på dig angående andra nyheter.
Förtroendet för dig är förbrukat
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Gabinius [Moderator] 33 minuter sedan
Undrar hur många gruppvåldtäkter som kunnat undvikas om media, politiker och BRÅ talat sanning om gärningsmännen. Vem bär egentligen ansvar för världens högsta tal av anmälda våldtäkter?
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

gubbenibyn [Moderator] 39 minuter sedan
Vad blir det för framtidsutsikter i ett land där sanningssökande personer kallas för rasister av PK-media och PK-politiker. För övrigt obehagligt likt situationen i 30-talets Sverige, när så gott som alla tidningar -- många finns kvar än idag -- och politiker fjäskade inför våldskulturen från nazi-Tyskland. De få som genomskådat vad som pågick i dåtida Tyskland kallades här hemma föraktfullt för nazifober. Men så kom då till slut tiden då den svenska kultureliten och partierna vände kappan efter vinden. Läs på, mina kära vänner, och reflektera.
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Observanten [Moderator] 52 minuter sedan
Både TV och Radio drar sig inte för att använda direkta lögner. I ett inlägg från Norge stod en norsk kvinnlig polis och konstaterade att samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo från 06-09 utförts av utomeuropeiska män.Läget är säkert lika i Sverige.Man blir deprimerad och beklämd vart är Sverige på väg? Hur kan det vara rasism när det inte finns några raser,enligt PK media? Kan ingen anmäla inslaget,som är mera insatt i procedurerna, än en vanlig knegare!
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

LindaDanielsson [Moderator] 1 timme sedan
Förstår dem inte att varbölden tillslut kommer att spricka??
Ju längre de mörkar och förnekar dessvärre blir explosionen när bölden spricker.

Än en gång tack pi för lysande arb!!
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

argatanten [Moderator] 2 minuter sedan som svar till LindaDanielsson
Paniken börjar i alla fall att sprida sig. Jonas Sjöstedt (V) tappar idag fullständigt kontrollen i dagens AB, där han ägnar sig åt rena personangrepp på Jimmie Åkesson. Det är patetiskt att Jonas, som säger sig gilla olika, tillåter sig själv att sjunka till denna låga nivå. Men anfall är väl bästa försvar, när man inte längre har några vettiga och ”vuxna” argument. Det går att kommentera...

http://www.aftonbladet.se/deba...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Ol_G [Moderator] 1 timme sedan
Jag har nu kommenterat på alla sidor som det är möjligt på SVT, samt mailat deras redaktion.

Jag ber er att göra detsamma, låt oss överbelasta deras stackars moderatorer till sanningen kommer fram!
show more show less
Anmäl
18 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

PerEkman [Moderator] 1 timme sedan
Intressant att man bara slänger iväg sig skällsord istället för att bemöta påståendet i sak. Att kalla någon rasist är lika givande i en diskussion som att kalla någon 'idiot'. Man visar helt enkelt att man inte klarar av att föra en sakdiskussion.
show more show less
Anmäl
15 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

argatanten [Moderator] 1 timme sedan som svar till PerEkman
Personligen älskar jag när dumdryga politiker och journalister faller på eget grepp! En hel kommun och mediakår engagerade sig i utvisningen av en uzbekisk familj. Planet fick dock 'vända' hem till Sverige igen, då de visat sig att de bluffat hela asylsystemet genom att uppge falska identiteter. Som skattebetalare och realist är det dock lätt att hålla sig för skratt.

http://www.aftonbladet.se/sena...
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Fredrikkkk [Moderator] 1 timme sedan
Sorry för off-topic, men dagens ledare i SDS hår låst mig för kommentering. Så oväntat..
http://www.sydsvenskan.se/opin...
Vad tycker du?
show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Arnold Fisberg [Moderator] 52 minuter sedan som svar till Fredrikkkk
Rumpnissarna ska väl ha något att oja sig över.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Allanoskar [Moderator] 1 timme sedan
Bra jobbat PI! (Otroligt skönt också att er server börjar rulla på ordentligt). Ni gör helt rätt som tar fram fakta. För ni har fakta på er sida. SVT är bara en trasig megafon i PK-ismens tjänst, vilket allt fler genomskådar. Och fakta är så starkt i en debatt, där man har ett förljuget etablissemang emot sig. För som någon sa: Fakta sparkar!
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Gymnopedie [Moderator] 2 timmar sedan
I den här eländiga statistiken (som många svenskar aldrig får se...) finns massor av typexempel på rasism - Mot svenskar!

Var finns f.ö de aggresiva feministerna nu? Ingen som vill stå upp för att försvara svenska kvinnors rätt till ett liv utan övergrepp? Ingen som vågar attackera islamsk eller afrikansk kvinnoosyn? ..
Vilken förfärlig dubbelmoral!
Jag såg några damer på TV som skrivit en bok om våldtäkt/kvinnovåld. De reagerar starkt mot situationen i andra länder, men har INTE ETT ORD att säga om den hemska situation som blivit i Sverige.Marita Ulfskog, sosse, åker till Kongo och förfäras av det...
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

sverigeidag [Moderator] 2 timmar sedan
Thoralf Alfsson hade helt rätt. De där journalisterna av nordkoreanskt snitt måste bemömats kraftfullt.
show more show less
Anmäl
9 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kalle008 [Moderator] 2 timmar sedan
Det var intressant att se, i morse, att SvD hade kopierat TTs ömkliga text. Kommentarsfunktionen hade man stängt av, vilket antagligen var klokt.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Gymnopedie [Moderator] 2 timmar sedan
I den här eländiga statistiken (som många svenskar aldrig får se...) finns massor av typexempel på rasism - Mot svenskar!

Var finns f.ö de aggresiva feministerna nu? Ingen som vill stå upp för att försvara svenska kvinnors rätt till ett liv utan övergrepp? Ingen som vågar attackera islamsk eller afrikansk kvinnoosyn? ..
Vilken förfärlig dubbelmoral!
Jag såg några damer på TV som skrivit en bok om våldtäkt/kvinnovåld. De reagerar starkt mot situationen i andra länder, men har INTE ETT ORD att säga om den hemska situation som blivit i Sverige.Marita Ulfskog, sosse, åker till Kongo och förfäras av det...
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Swed_open [Moderator] 2 timmar sedan
SVT med stora 'krigsrubriker' om denna skandal, varför visar man inte då på facit att så här är det inte, är det 82% etniska svenskar eller kanske 70% finnar, norrmän. Var är er djuplodande granskning i ämnet, det kanske inte är så viktigt för Er 'public-service' organisation att var och varannan jänta i detta land nuförtiden blir brutalt våldtagna och förnedrade?

När kommer denna viktiga fråga att belysas på allvar? När det snöar i Sahara eller när Alla kvinnor, ljus som mörk, har upplevt en våldtäkt under sin uppväxt, som någonting naturligt enligt SVT m.fl.

SVT ni blir ännu mer...
show more show less
Anmäl
7 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

kalle008 [Moderator] 2 timmar sedan som svar till Swed_open
Det beror helt enkelt på att Alfsson har rätt. Då kan man inte angripa fakta, utan man angriper det enda som GÅR att angripa, nämligen att verkligheten har BESKRIVITS 'fel'.

show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Svenskastavalla [Moderator] 2 timmar sedan
Det är 5 gånger vanligare att invandrare genomför en våldtäkt än vad svenskar gör! Hur kan man visa det? Räkna så här. 60% av våldtäkterna har invandrare som utövare, 40% är då svenskar. Invandrare o invandrar bakgrund har ca 2 miljoner i Sverige, svenskar är då 7 miljoner. Invandrarna är 22% av befolkningen och står för 60% av våldtäkterna, motvarande för svenskarna är då 78% och 40% av våldtäkterna. Vad säger det? Jo incidensen för våldtäkt är 84,2% inom invandrargruppen och 15,8% inom svenska gruppen. Det är då 5,3 gånger högre inom invandrargruppen. Det här är ett räkneexempel baserat...
show more show less
Anmäl
5 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: