fredag 22 april 2011

Provocerande konstnär bakom rasistiskt bildmontage - Fria Tider

Provocerande konstnär bakom rasistiskt bildmontage - Fria Tider: "Provocerande konstnär bakom rasistiskt bildmontage
Publicerat 21 april 2011 kl 11:59
Bilden på den afrikanske antirasisten Jallow Momodou med texten ”Vår negerslav är bortsprungen” har gjorts av den kontroversielle konstnären Dan Park

– Det är lustigt att man blir upprörd över en sådan grej. Jag vill driva med det. Det är bara några studenter som klär ut sig, säger Dan Park till studenttidningen Lundagård.

Dan Park är en kontroversiell konstnär som specialiserat sig på att uppröra genom provokativa installationer, som inte sällan tas för vänster- eller högerextrem propaganda.

Kitimbwa Sabuni, från Afrosvenskarnas riksförbund, kallar på SVT Debatt studentupptåget som föranledde Dan Parks konst för ”rasism i dess grövsta form”.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
En del har fan ingen humor.21 timmar sedan Hesperus.nu

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/provocerande-konstnar-bakom-rasistiskt-bildmontage Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Logga ut
Skriv en ny kommentar
@setovis

* Skicka som @setovis
*
Image
*
Dela på:
Twitter

Visar 14 kommentarer

*
fransyska 2 comments collapsed Collapse Expand
Vad i... 'rasism i dess grövsta form'? Anser denna människa (Kitimbwa) helt seriöst att rasistisk s.k. konst är det grövsta rasistiska som existerar/existerat i våran värld?
... Jag finner inga ord för detta idiotiska uttalande!
o A Gilla
o Svara
o 12 timmar sedan
o 5 Likes
o F
*
*
Sverige vakna! 1 comment collapsed Collapse Expand
De miljontals negerslavar som dog medan de transporterades under hemska förhållanden till havs är jämförbart med det här tycker Sabuni.
o A Gilla
o Svara
o 10 timmar sedan
o som svar till fransyska
o 1 Gilla
o F
*
*
jekjek1 1 comment collapsed Collapse Expand
Vi rasistiska Svenskar måste lära oss trippa på tå i allt vi gör eller säger.
Det finns alltid någon som känner sig kränkt, och har dessutom laglig rätt till det vilket vi Svenskar inte har.
Läs Dilsa Demirbag-Sten´s inlägg http://www.dn.se/nyheter/sveri... som tydligt visar vart Sverige har varit på väg länge
o A Gilla
o Svara
o 20 timmar sedan
o 3 Likes
o F
*
*
Sara S 3 comments collapsed Collapse Expand
Fan vad less jag är på personer som provocerar för sakens skull och är 'politiskt inkorrekta' för sakens skull. Genom att säga att man bara 'driver' eller 'skämtar' så slipper man stå för vad man gör och ta ansvar.

Om den där nedknarkade förvuxne fjortisen 'Dan Park' inte uppskattar islams närvaro i Sverige eller tycker att det är kul att göra narr av negerslavar så kan han väl säga det och stå för det?

Som sagt, föraktar människor - oavsett politisk åsikt - som inte vill ta någonting på allvar utan bara 'skämtar', 'skojar', 'driver', 'provocerar' osv.
o A Gilla
o Svara
o 22 timmar sedan
o 3 Likes
o F
*
*
elvdal 1 comment collapsed Collapse Expand
Den som skuldbelägger nu levande människor för vad andra människor gjorde på 1800-talet eller samtliga svenskar för vad dessa studenter gjort förtjänar att bli driven med.
o A Gilla
o Svara
o 20 timmar sedan
o som svar till Sara S
o 7 Likes
o F
*
*
Red 1 comment collapsed Collapse Expand
Det finns en plats för skämt och en plats för allvar, låt oss inte göra allt för enkelt nu...

Killarna på maskeraden hade inte som syfte att göra ett politiskt uttalande, och bildmontaget var troligtvis bara studenternas sätt att säga 'vad fånig du är, sluta sura över gamla döda negerslavar, lol'
Vilket givetvis inte är så populärt i PK media.
o A Gilla
o Svara
o 21 timmar sedan
o som svar till Sara S
o 7 Likes
o F
*
*
Bollfrans 1 comment collapsed Collapse Expand
Denne Dan Park verkar vara en rätt skön lirare. Har sett en del av hans verk, och jag gillar hans humor. Vet dock inte alltför mycket om honom och vad han egentligen står för, utöver att provocera.
o A Gilla
o Svara
o 22 timmar sedan
o 1 Gilla
o F
*
*
Schneboll 1 comment collapsed Collapse Expand
Det är lika bra Jallow Momodou får klart för sig att om han känner sig som ett mobboffer och offentligt går ut att han är 'kränkt', kommer det inte att sluta här. En rekommendation till Jallow skulle vara att klä ut sig till vit slavhandlare, eller dylikt och skämta tillbaka.

Världen går aldrig framåt så länge barnrumpor ska få rätt om vad som får skämtas om eller ej.
o A Gilla
o Svara
o 22 timmar sedan
o 3 Likes
o F
*
*
tigerone11 1 comment collapsed Collapse Expand
rasism i det här fallet finns bara i betraktarens hjärna , inte i skaparens
o A Gilla
o Svara
o 23 timmar sedan
o 5 Likes
o F
*
*
StoppaIslamNu 5 comments collapsed Collapse Expand
Ska man beskåda 'rasism i dess grövsta form' får man åka till ökenländerna och studera gästarbetarnas villkor! På hemvägen kan man ta en sväng förbi Sydafrika och se hur den nya rasismen ser ut där. Väl hemkommen så lyfter man inte på ögonbrynet för ett studentupptåg!
o A Gilla
o Svara
o 23 timmar sedan
o 10 Likes
o F
*
*
Sara S 3 comments collapsed Collapse Expand
'Rasism' är egentligen ingenting annat än klassism. Svarta har inte tryckts ner för att de är svarta utan för att de är slavar och underklass. Det är ingen skillnad mellan hur svarta har behandlats och hur folk ser på ex. 'white trash' som också betraktas som lata, fula, korkade, odugliga, barbariska etc. Eller för den delen hur man i arabemiraten ser på sitt emigrant-proletariat.

Så alla borde sluta tala om 'rasism', det är ingenting annat än ett sätt att legitimera klassförtryck. Rasism förekommer således överallt där det finns härskare och underordnade, elit och pöbel. De förra ser sig alltid som förfinade, som 'högre ras' medan de senare betraktas som okultiverade, lata och dumma i huvudet.

Samma i Sverige såklart. Se hur Moderaterna betraktar arbetslösa, utförsäkrade osv. Jo, som lata, odugliga, sämre folk som får skylla sig själva. Detta oavsett om de är blattar eller svennar.
o A Gilla
o Svara
o 21 timmar sedan
o som svar till StoppaIslamNu
o 3 Likes
o F
*
*
Sverige vakna! 1 comment collapsed Collapse Expand
De flesta människor är också okultiverade, lata och dumma i huvudet.
o A Gilla
o Svara
o 9 timmar sedan
o som svar till Sara S
o 1 Gilla
o F
*
*
elvdal 1 comment collapsed Collapse Expand
Den största rasismen (klassism?) i Sverige idag är den osynliga mot män. Samhället rullar över alla gamla försyndelser på män. Kvinnor hissas, män dissas.

Men dagens kvinnor och män är på exakt samma avstånd från äldre tiders försyndelser (exempelvis slavhandeln) och borde rimligtvis ha lika stor/liten skuld. Ändå är det männen som får bära hundhuvudet pga vårt kön. Att låta äldre tiders mäns försyndelser ligga till last för nutidens män borde klassas som sexism, men det passar inte in i i den feministiska/antirasistiska dagordningen.

Kvinnor ses i mångt och mycket som empatiska och med ofelbar moralisk kompass. Det är en ny könsmaktsordning. Så vad har vi (kvinnor och män, tillsammans) egentligen vunnit?
o A Gilla
o Svara
o 20 timmar sedan
o som svar till Sara S
o 1 Gilla
o F
*
*
Λακεδαιμον 1 comment collapsed Collapse Expand
Jag kan inte mer än att hålla med dig. Sydafrika är idag mörkrets hjärta. Där är det möjligt att vara öppet rasistisk mot vita och färgade om man är svart och statsmakten, med ANC i spetsen, t.o.m. underblåser sådana tendenser och beteendemönster inför öppen ridå. Från att ha varit ett rikt land är steget till grannlandet Zimbabwes nivå fortfarande tämligen långt, men vägen dit är inslagen och det går fort att rasera ett samhälle med inkompetent och korrupt styre, vilket nu är i princip allenarådande inom den nya sydafrikanska statsapparaten.
o A Gilla
o Svara
o 23 timmar sedan
o som svar till StoppaIslamNu
o 9 Likes
o F
*

* M Prenumerera via e-post
* S RSS


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: