lördag 30 april 2011

Riksdagsdebatt om svenskfientlighet i skolan « Politiskt Inkorrekt

Riksdagsdebatt om svenskfientlighet i skolan « Politiskt Inkorrekt: "Riksdagsdebatt om svenskfientlighet i skolan

RIKSDAGEN Nedan interpellationen 2010/11:326 från den 15 april. Debatten hölls idag den 29 april.

Motverkande av svenskfientlighet i skolan
av William Petzäll (SD)
till utbildningsminister Jan Björklund (FP)

Brott och kränkningar där det underliggande eller uttalade motivet är svenskfientlighet tycks tyvärr bli allt vanligare. Rapporter och expertutlåtanden har visat att invandrare är klart överrepresenterade som förövare och svenskar som brottsoffer. Studier visar också att många svenskar tvingas utstå nedsättande tillmälen på grund av sin etniska bakgrund. Trots detta faktum flyr myndigheter och politiker sitt ansvar och förnekar svenskfientlighetens förekomst. Detta är beklagansvärt och signalerar att den etniskt motiverade fientlighet som drabbar svenskar inte är lika allvarlig som den som drabbar personer med invandrarbakgrund.

Det är min övertygelse att den enda långsiktigt hållbara lösningen är en återgång till assimileringspolitiken och ett återskapande av en gemensam identitet i samhället. På kort sikt bör dock konkreta åtgärder vidtas. Skolan har i detta sammanhang en viktig uppgift att fylla genom att i sitt värdegrundsarbete även uppmärksamma och motverka svenskfientliga attityder.

Skolan har i decennier erhållit mångmiljonbelopp i arbetet med att motverka den fientlighet som riktas mot invandrare, ett arbete som är viktigt, men där den rasism och fientlighet som drabbar svenskar helt glömts bort.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga utbildningsminister Jan Björklund följande:

Är det utbildningsministerns ställningstagande att det förekommer en utbredd svenskfientlighet i den svenska skolan?

Vilka åtgärder avser utbildningsministern att vidta i syfte att skolan i sitt värdegrundsarbete även uppmärksammar och motverkar den fientlighet svenska ungdomar utsätts för?

Inkom: 2011-04-15
Sista svarsdatum: 2011-05-09
Besvarad: 2011-04-29

29 april, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

*
*
*
*
* and 10 others liked this.

Community
Disqus

* Logga ut
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
28 kommentarer 355 gillar received
Dela på
Skicka som @setovis
Visar 30 av 71 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS

*

tenore36 [Moderator] 13 minuter sedan
Tidigare har jag gillat Björklunds stil ganska bra. Nu är det kört - något så fegt och mesigt undanglidande trodde jag faktiskt inte han skulle stå för. Ett praktexempel på politisk svenskfientlighet, som dessvärre drabbar våra skolor och våra barn. Min avsky för det han står han står och säger är djup. Han förnedrar faktiskt sitt eget folk, försöker visa upp en statsmannastil som han inte ens är i närheten av. SD-s riksdagsmän spelar i en helt annan division än denne politruk. Sorgligt att se sådant.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Debattor [Moderator] 24 minuter sedan
Svenskfientligheten ledde till att SD fick min röst i senaste valet. Jag har varit med om trakasserier, hot och varit med om just rasism från människor som framför allt kommer från de arabiska länderna, framför att är männen värst.

En kvinna från Iran hotade och trakasserade mig för att jag visade civil kurage och sade ifrån. De menade att i deras hemland i Iran är det accepterat att man visar ingen hänsyn samt tillåtet med hot och trakasserier samt fram kom det att de är vana vid att betala för sig dvs korruption. Jag sade att enligt svensk lag är korruption, hot och trakasseier förbjudet, då ökade deras hot och trakasserier. Detta skedde på en arbetsplats och jag tog upp detta på en arbetsplatsmöte och det framgick från flera kollegor att de hade har liknande upplevelser. Den handlingsförlamade chefen menade att det var jag som var besvärlig. Detta ledde till att jag i ren protest sade upp mig, trots en del av mina infödda svenska kollegor sade att jag var ganska duktig på jobbet och de ville att jag skulle stanna kvar. Diskrimmineringlagen samt hets mot folkgrupp omfattar inte etniska svenskar. Vi kan bli sparkade och slagna utan det händer något. Cirka 10 år senare inser jag att visa civil kurgare och ge motstånd mot dessa invandrare ger stor effekt i vardagen samt anmäla trots det händer inget alls.


Jag har varit med om 2 män från Kairo, Egypten som uppenbart var mentalt kvar i Kairo och fysisk i Sverige. De sade en del saker som kunde tolkas som ett brott mot svensk grundlag framför allt yttrandefriheten och kvinnors rättigheter i frågasattes. De även kritiserade den svensk staten för att den bygger på en sekulär och demokratisk grund. Om det inte detta räckte, de hade ett beteende som kan tolkas...
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Lasselito [Moderator] 28 minuter sedan
Bra att Sverigedemokraterna tar upp det här problemet. Det är dock viktigt att de trycker på att alla ska behandlas lika och inte bara pratar om svenskfientlighet. All rasism är fel, även mot invandrare. Problemet är att idag är svenskar minoritet i många skolor, medan samhället förväntar sig att invandrare är den mindre svagare gruppen.
show more show less
Anmäl
3 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

rensaren [Moderator] 34 minuter sedan
Lämpligt straff för de politiker som har svikit Sverige och svenskarna:
Beslagta alla tillgångar som de erhållit under sin politiska verksamhet.
Pensioner i nivå med vanlig svensk fattigpension.
Inga ekonomiska fördelar, varken i pengar eller välbetalda nonsensjobb.
Möjlighet till plåster på såren genom att äntligen få möjlighet att konkurrera om en lägenhet
i ett mångkulturellt bostadsområde och på nära håll få uppleva verkligheten i sitt drömsamhälle.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

christianvalues [Moderator] 39 minuter sedan
Vilka är dessa 'rapporter och expertutlåtanden' som Petzäll nämner? Ofta brukar man väl nämna källan...
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

KweenKristin [Moderator] 1 timme sedan
I det senaste valet såg alla Sveriges ungdomar på vilket fruktansvärt sätt de övriga partierna och media behandlade SD. Det var mobbning i högsta grad som SD utsattes för och efter att SD hade mobbats hade mobbarna även mage att håna dem och säga att de inte skall vara så känsliga och spela martyrer.

Hur kan regeringen och vuxna människor kräva att ungsdomar inte skall mobba andra när de själva visar vägen hur man mobbar andra. Vuxna människors beteende ger en förbild åt barn och ungdomar i hur de skall bete sig. Beteende och ord skall gå hand i hand och inte ge motsägesfulla budskap.

Det är så sorgligt att höra att SD är rasister när de är bara kritiska till den förda politiken. Det är förfärligt att svenska barn och ungdomar skall utsättas för mobbning i skolan och att det inte tas på lika stort allvar som när invandrarbarn mobbas. När invandrarbarn mobbas så är de utsatta för 'rasistiska hatbrott' men när svenka barn är utsatta för samma sak är det bara 'pojksträck.' Regeringen förnekar att se verkligheten och vilka problem som har uppstått i samhället och skolor pga massinvandringen av folk från olika kulturer som lett till splittring i samhället.

Redan nu flyttar etniska svenskar bort från invandrarområden så att deras barn skall slippa trakassering och förföljelser i skolan och få en hyfsad utblidning. Skall invandringsvansinnet fortsätta till det finns inget Sverige kvar för etniska svenska flyktningar att rymma till.
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Shaqrah [Moderator] 1 timme sedan
Skicka ut anonyma enkäter till alla pedagoger som jobbar på mångkulturella skolor. Med tanke på att skolan är Sveriges största arbetsplats torde resultat och analys av dessa enkäter bli väldigt intressant.
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Goja [Moderator] 2 timmar sedan
Det är rent ut sagt för j****t att vi inte har en lag mot diskriminering och mot rasism mot svenskar. Svenskar och invandrare är inte lika inför lagen. Jan 'goddag yxskaft' Björklund kommer som vanligt med en massa tomma ord. Det är i dag ett stort problem i våra skolor att svenskar blir trakasserade av invandrarungdomar för att de är just svenskar. Vill man inte ta tag i detta problemet kommer det bara att växa och skapa just det vi och dem tänkande som Björklund kritiserar. De borgeliga partierna vill pga politisk korrekthet inte ta tag i problemet och då får de skylla sig själva, för minst ett borgligt parti kommer att åka ut ur riksdagen vid nästa val.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Roland X [Moderator] 2 timmar sedan
Folkpartisten Björklund blir helt mosad av Sverigedemokraterna. Jag ser fram emot den mer offentliga debatt som kommer att ske inför valet 2014.
show more show less
Anmäl
10 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

bowlaren [Moderator] 2 timmar sedan
Moderaterna bedriver Apartheid politik i Sverige, Vi svenskar är som dom svarta var i Sydafrika. Kolla Moderaternas historia, dom var det enda partiet som stödjer apartheid politik i Sydafrika.
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Pelle Andersson [Moderator] 3 timmar sedan
Integrationspolitik innebär att vi svenskar skall lämna över makten över vårt eget land till kreti och pleti från tredje världen.
show more show less
Anmäl
13 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

dammedswede [Moderator] 4 timmar sedan
när, var och hur skall indoktrineringen sättas in , och eller , fyller den någon funktion, hjärntvätt är funkar aldrig, förnuft är att föredra !!
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

meastro [Moderator] 6 timmar sedan
Man vet att SD träffade en nerv när han (Björklund) mot slutet står och skrattar lite..Det mina vänner är ett tecken på att han är väldigt osäker på sig själv och att det träffade rätt hårt. Finns vissa människor som gör på det viset faktiskt.
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

andrej dokic [Moderator] 51 minuter sedan som svar till meastro
När man inte har mer att komma med utan blir trängd mot en vägg, då kommer det där lilla hånskrattet fram. Går faktiskt att läsa om dylikt i böcker om beteendepsykologi. Folk som har lite narcisistisk läggning
samt intalar sej själva att dom har rätt och alla andra har fel, reagerar på detta sätt då dom fattar att den motstående sidan i princip krossat deras illusioner.
show more show less
Anmäl
Gilla Svara Svara
*

Emigranten [Moderator] 7 timmar sedan
Jan Björklund och för övrigt alla i 7-klövern verkar vara teflonbehandlade då det gäller att svara på frågor om den sjuka invandringspolitiken!
Det finns bara en lösning på problemet och det är att SD får egen majoritet i riksdagen så att det blir stopp på galenskapen!
Jan Björklund är för övrigt en sällsynt dålig politiker och FP kommer att tappa sin riksdagsplats i nästa val som kan komma tidigare än 2014.
show more show less
Anmäl
12 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Marcus [Moderator] 8 timmar sedan
Det är bra att problemet tas upp. För 2 år sen gick jag ut 9an på engelska skolan, ett mångkulturellt paradis. Där var det accepterat att säga jäkla svennar osv, men blev man arg och drog nåt tillbaka så blev det ett väldans liv. Det känns helt hopplöst när man ser utbildningsministern stå och säga att det här inte är ett problem när man själv upplevt det. Det känns dock bra att det finns ett parti nu som står upp för svenskarnas rätt också.
show more show less
Anmäl
34 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

leif clavenheim [Moderator] 8 timmar sedan
Jan Björklund Fp kommer naturligtvis att framhålla att den Svenska skolan och elevernas studieresultat framöver ser ljusa ut. Men den utsatthet som Svenska elever upplever är nog snarare den att de påtvingats att delta i ett mångkulturellt studieprojekt.
show more show less
Anmäl
8 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

TurAttInteMorfarLever [Moderator] 8 timmar sedan
Björklund stretar emot så gott han kan..
Mellan 'raderna' så inser även Björklund att det är 'kört'........
show more show less
Anmäl
13 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Emigranten [Moderator] 7 timmar sedan som svar till TurAttInteMorfarLever
Jan Björklund kommer aldrig att ta in det som händer i samhället, han hävdar istället att det är fel på alla som inte accepterar invandringspolitiken!
show more show less
Anmäl
2 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

TurAttInteMorfarLever [Moderator] 8 timmar sedan som svar till TurAttInteMorfarLever
Glöm inte att Jan Björlund som skolminister representerar ett parti som är mindre än SD!!!!
show more show less
Anmäl
26 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Wirus78 [Moderator] 9 timmar sedan
Han anklagar SD för att inte vilja lösa integrationsproblemet 'för de vill skrota integrationspolitiken' (som funkat så bra)
Ja vilken ände börjar man om man vill lösa problem...

Jag skulle iaf försöka få problemen att sluta öka först.
Men björklund öser hellre vatten ur båten än att laga läckan.

Sen är det lite sandlådenivå att säga att SD vill skrota integrationspolitiken utan att ta upp att SD vill använda sig alternativ och inte pratar om totalstop eller för den delen massa tvång som det verkar han vill få det till.
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

UppfinnarJocke [Moderator] 9 timmar sedan
Slutanförandet av Björklund andades panik. Han vet ju att de har rätt men måste förvara PK politiken med tunna, osanna argument.
show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Knut_Zweistein [Moderator] 9 timmar sedan
Äntligen lyfts diskussionen från att uttala rena floskler till att sätta fingret på reella problem. Särskilt viktigt då det berör den unga generationen som skall ta över detta samhälle.
Utomordentligt att man från SD:s sida just poängterar att i ett värdigt samhälle skall ALLA behandlas lika, oavsett etnisk bakgrund.
Roligt att se Petzäll igen, åter i fin form.
Alla tre från SD gör ett ovärdeligt jobb för vårt land.
show more show less
Anmäl
28 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Brallan [Moderator] 9 timmar sedan
Jag kunde inte undgå att notera att herr utbildningsminister gärna skuldbelägger svenskar som en grupp, men invandrare får man inte ens tänka tanken att skuldbelägga (fast egentligen var det ingen som ville det, man ville ha kampanjer som säger att även rasism mot svenskar är fel).
show more show less
Anmäl
6 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Tyckarn [Moderator] 9 timmar sedan
Jan Björklund finner denna debatt mycket obekväm, men i och med att det är hela tre Sverigedemokrater han möter kan han väldigt lätt köra jag-svarar-inte-på-någon-specifik-fråga-utan-bara-babblar-goja-tricket.

Det hade varit mycket smartare att bara sända upp Sällström, som enligt mig hade de mest pressande frågorna till Björklund. Då hade den sistnämnde fått mycket svårare att slingra sig, och det hade kunnat bli riktigt roligt att se hur han svettades och stakade sig där framme.

Men det är långt kvar till valet, och SD har tid att förfina sin debatteknik så den verkligen kan verbalt pulverisera PK-packet. Ser redan nu fram emot slutdebatten... Jimmie Åkesson vs Fredrik 'barbaren' Reinfeldt. På SVT, bästa sändningstid. Det kan bli något att minnas, det.
show more show less
Anmäl
24 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

hva410e [Moderator] 51 minuter sedan som svar till Tyckarn
SVT kommer säkert att komma på något nytt skäl till att inte SD skall få vara med i TV-debatterna, t,ex
'man måste ha varit representerad i riksdagen under 2 mandatperioder' för att få delta i partidebatterna.
Jag är övertygad om att det redan nu finns personer inom SVT som arbetar med dessa frågor.

show more show less
Anmäl
1 person gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Bamaba [Moderator] 10 timmar sedan
Björklund menar att trakasserier mot svenska elever i skolan på grund av deras etnicitet är mobbning. Vidare verkar han anse att mobbning är något som handlar om individer och inte grupper.

Om man ser till själva ordet mobbning och dess härstamning så kan vi tydligt förstå att det inte behöver handla om individer. Utan om en mob, det vill säga en grupp som systematiskt trakasserar någon i ett socialt sammanhang såsom på en arbetsplats eller i skolan.

Mobbning handlar således ofta om grupper som mobbar och inte enbart individer. Sen kan man förstås hävda att en grupp består av individer och att det därmed handlar om individer och att det är mot de mobbande individerna som insatser måste riktas. En individ handlar dock oftast utifrån sina värderingar och de värderingar som finns i den sociala grupp som individen är en del av. Så visst är det därför viktigt med integration i det svenska samhället för att komma i kontakt med de värderingar som bör vara rådande i Sverige. Men nu är verkligeheten så att det finns skolor i Sverige, i invadrardominerande områden, där värderingar som skiljer sig från dom normativa värderingarna vi så gärna vill ha i sverige inte har fått en grogrund. Att då som Björklund tala om ett mobningsproblem mot etniska svenskar, som yttrar sig i fientlighet mot personen bara för att den är svensk, som ett problem som handlar om individer är fullständigt naivt och kommer inte lösa problemet!
show more show less
Anmäl
4 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

alfa_61 [Moderator] 10 timmar sedan
Så bra alla tre var, är faktiskt riktigt imponerad hur man tacklade detta viktiga ämne....att se J.Björklund så ställd mot väggen inom hans enda i hans tycke paradnummer var en ren njutning. Att man inte tar upp detta och rapporterar i massmedierna är en STOR skandal, men det bevisar vad alla våra hjältar inom SD sa...Sverige är ett land där man gör skillnad på folk och folk. Man börjar få lite av den känslan som nog indianerna hade för länge sedan.....man hade ett land och nu lever man i reservat...skrämmande....

En fråga man borde ställt till J.Björklund är. Vad har vi Svenskar gjort för dumt när man inom regeringen och de andra tre partierna samt massmedierna behandlar oss så illa?.

Ett land och dess befolkning ska höra ihop och kämpa för samma ideal och värderingar, inte importera problem som aldrig tidigare har funnits och som i framtiden kommer att bli oerhört stora om inte det sker en stor förändring 2014.

Att försöka föra ihop två så vitt sklida kulturer kan bara sluta på ett sätt.....KAOS (i värsta fall krig)
show more show less
Anmäl
14 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

Essetsonly [Moderator] 10 timmar sedan
Svaret på varför vi fått ett infernaliskt hat mot SD är förmodligen att det finns för många som har för mycket att förlora. Det gäller framför allt riksdagspartierna och media men också den kraftigt växande flyktingindustrin (inklusive advokater och psykologer), statliga institutioner (som Brottsförebyggande rådet och SOM-institutet), organisationer och föreläsare som lever på att predika rasism (inte om den omvända rasismen eller rasismen mellan olika invandrargrupper, för den existerar förstås inte …) med flera.

show more show less
Anmäl
22 people gillar det här. Gilla Svara Svara
*

CaptainAhab2010 [Moderator] 10 timmar sedan
Fick se om klippet efter arton minuter då jag somnade under Björklunds malande. Nej, jag skojar inte!
Positivt överraskad av Sällstrom och Ekeroth är som vanligt vass.
Politikerna och berikarna gör jobbet åt SD, i en allt mer eskalerande takt. Jag längtar tills valet 2014! Sannfinnländarna gjorde det, Dansk Folkeparti har gjort det, Le Pen ökar som... och de är i gott sällskap med flera Europeiska länder. Någon som ser mönstret?
show more show less
Anmäl
11 people gillar det här. Gilla Svara Svara

Show more comments … Visa fler kommentarer Visa alla kommentarer
Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: