tisdag 17 maj 2011

Asylsökande Muhammed ”har det sämre än djur” « Politiskt Inkorrekt

Asylsökande Muhammed ”har det sämre än djur” « Politiskt Inkorrekt: "Asylsökande Muhammed ”har det sämre än djur”

UTVISNINGSBESLUT Muhammed Salah Hammad Alyan, 37 år, är statslös palestinier och kom till Sverige från ett flyktingläger söder om Beirut i Libanon för sju år sedan – utan pass men med kopior på ungkarlsintyg, födelseattest och familjebevis. Han sökte asyl 2004 men Migrationsverket avslog hans asylansökan med motiveringen ”Muhammed har inte visat att det föreligger några praktiska skäl eller hinder för honom att återvända till Libanon”.

Han skulle alltså varit utvisad för flera år sedan. Men en vital detalj har satt käppar i hjulet.

För att Muhammed ska kunna utvisas krävs resehandlingar utfärdade av Libanons ambassad. Sedan juli 2006 handlägger ambassaden hans ansökan om tillfällig resehandling. För att utfärda en sådan kräver Libanons ministerium att Muhammed visar upp originalet av familjekortet. Familjekortet är en handling som familjens överhuvud ansvarar för, det vill säga Muhammeds pappa. Handlingen måste finnas till hands och kunna visas upp, för att flyktingfamiljen ska få lov att uppehålla sig i Libanon. Därmed är det omöjligt för Muhammed att ta fram de papper som ambassaden kräver. Muhammed har meddelat att han inte kan få fram handlingen.

Migrationsverket anser därmed att han vägrar att medverka till att avvisningsbeslutet verkställs. Därför lämnades verkställigheten över till polisen och Migrationsverket sänkte Muhammeds bidrag från 2 000 kronor i månaden till 1 400 kronor. Han har även anmälningsplikt hos den lokala polisen varje vecka.

Regeln är sedan att det måste gå fyra år innan man har rätt att göra en ny ansökan om uppehållstillstånd. Det gjorde Muhammed i maj 2010. Men Migrationsverket avslog på nytt med samma motivering. Han har åter överklagat beslutet.

– Varför behandlar de mig så här och varför får jag inte stanna.

– Jag har det sämre än ett djur, säger Muhammed som gång på gång ställer frågan varför, till alla handläggare på Migrationsverket, till advokaten som skött hans överklagande.

– Handläggarna rycker på axlarna och säger kanske och vet inte. Advokaten vänder sina papper och tar sig an nästa asylärende.

Om att inställa sig hos polisen säger han:

– Det kändes kränkande, jag är inte kriminell.

Migrationsverket har kallat honom till ännu ett möte för att på nytt ansöka om tillfällig resehandling.

– Hur många gånger ska jag behöva göra om detta, undrar Muhammed som vet vad som händer när han kommer tillbaka: Anmälningsplikt hos polisen och sänkt bidrag…

Återigen: Migrationsverket anser inte att han har fog för att stanna kvar i Sverige.
PrintFriendlyShare
16 maj, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

and 2 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 392 gillar received
Dela på
Visar 30 av 140 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


MrAnderssonFromSweden 3 timmar sedan
Och? Vad är problemet? Det går retur resor till hans hemländ från Arlanda dagligen, så det är bara att åka hem, om man inte är nöjd med servicen i Sverige.


1 person gillar det här.

anonymaa 1 timme sedan som svar till MrAnderssonFromSweden
Problemet är, precis som det står i artikeln, att han måste få ett resetillstånd utfärdat av Libanons ambassad för att kunna komma in i Libanon, men för att få ett resetillstånd måste han visa upp de pappaer han har, vilket han ju uppenbarligen inte kan då han först måste ta sig in i Libanon.

Det känns dock tveksamt att Libanons ambassad inte kan fixa det hela åt honom.

niklasr 1 timme sedan som svar till anonymaa
Hade Mohammed fått PUT hade han ordnat fram detta papper med ett telefonsamtal till sin pappa. Men nu vill han inte göra det för han inte fått sin livstidsförsörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad klar än.
1 person gillar det här.

myrornaskrig 10 timmar sedan
En viktig sak som inte alla fattat är att de som 'flyr' till Sverige inte gör det för det fina vädrets skull utan de vill komma åt det Sverige som svensk kultur och svensk mentalitet byggt upp. Hade Sverige varit multikulturellt under en längre tid hade ingen velat fly hit då ingen vill ju bo mitt i ett inbördeskrig.
10 people gillar det här.

kjellan55 13 timmar sedan
Stackare har det sämre än ett djur, men varför då stanna här då o ha det så dåligt
20 people gillar det här.

standigtundrande 13 timmar sedan
Det går bra att hämta massor med 'svenskar' som är i Libanon på 'semester' när det hettar till lite...det har vi alla sett på svt och deras serie om Svenska diplomater.
Varför ska det vara så svårt att skicka tillbaks några..det är bara att chartra ett fartyg och skicka tillbaks dom.Enkelt som en plätt..till och med jag kan hjälpa till att hyra ett fartyg om det är någon på migrationsverket som inte vet hur man gör.
9 people gillar det här.

Isilmaril 13 timmar sedan
Bara 37 år gammal? Inte kan man väl fundera på att utvisa ett stackars ensamkommande flyktingbarn! Skäms på er, Migrationsverket!
11 people gillar det här.

jon79 13 timmar sedan
Bara sätt han på ett plan till Libanon och vägra sedan att ta emot honom?
3 people gillar det här.

Dat troll 1 timme sedan som svar till jon79
Helt klart. Jag förstår inte hur det är vårt problem att han inte tas emot i Libanon. Libanon ansåg ju uppenbarligen inte att det var deras problem huruvida vi i Sverige skulle ta emot honom eller ej.

Ryd 11 timmar sedan som svar till jon79
Sätt 'honom' på ett plan!!

knoll2 13 timmar sedan som svar till jon79
Ja varför använder inte Sverige samma metoder som andra länder. Det liknar ju nästan utpressning när de tvingar vårt land att ha kvar individer som inte är berättigade att stanna.
7 people gillar det här.

tokigare 13 timmar sedan
Svensk byråkrati när den är som bäst.
2 people gillar det här.

B_the_hex 13 timmar sedan
Alltså, Sverige måste ju vara det flataste landet när det gäller papperslös invandring. Först ska berikarna in utan giltiga papper för att sen INTE kunna skickas tillbaka för att de saknar giltiga papper...
14 people gillar det här.

Kaffeburk 13 timmar sedan
Stäng av alla bidrag till Libanon, så länge de inte tar emot avvisade medborgare. Finns säkert massa flum och vänsterdravel vi stödjer där.
10 people gillar det här.

izzySw 14 timmar sedan
Pyttsan, har det sämre än ett djur. De som verkligen tvingas ha det som djur p.g.a. dylika lycksökare finns på våra åldringboenden där de ständigt får ge upp sin rättmätiga del för att föda sådana som Muhammed. Om nu livet är så hemskt här, sök dig någon annanstans. Ingen kommer att sakna dig!!
12 people gillar det här.

Nisse_Hult 14 timmar sedan
PI verkar ha glömt länken. Här är den: http://www.kristianstadsbladet...

Och här är en artikel som berör detta: http://www.kristianstadsbladet...
Citat ur artikeln: '...Det finns personer som försöker att vänta ut ett uppehållstillstånd, men det är inget att rekommendera. De flesta tröttnar och kommer så småningom och ber att få bli hemskickade och då kommer passen fram....'
2 people gillar det här.

nuvetvi 15 timmar sedan
Om han har det sämre än ett djur skulle han väl fly från Sverige? Till Libanon t.ex. Körde de inte ut kristna och gjorde det islamskt? Ska han köra ut kristna från Sverige, som de gjorde där?
10 people gillar det här.

MMI 15 timmar sedan
Ett Svenskt medborgarskap o ett livslångt bidrag i någon form brukar lösa problemen med återvändandet till sina 'forna' hemländer. Hur många fall kan man inte se hur 'flyktingar' som flytt för sina liv återvänt snabbare än blixten så fort nytt medborgarskap eller rättare sagt dubbelt medborgarskap är tryggat likaså försörjningen.
Pust o suck är väl det minsta man kan uttrycka.
12 people gillar det här.

allvarlig 15 timmar sedan
Han borde kunna fly tillbaka. Då han har kommit hit på något vis borde det gå att ta sig tillbaka också.
12 people gillar det här.

Emigranten 15 timmar sedan
Det måste finnas någon som kan ta fram de handlingar som krävs för utvisning till Libanon!
Det behöver naturligtvis inte vara äkta handlingar, utan det finns säkert någon som mot en rimlig ersättning är villig att ta fram de dokument som krävs, så att vi blir av med problemet!
6 people gillar det här.

NonSequir 16 timmar sedan
Men varför skaffar han inte fram pappren så han kan åka hem om han nu har det så dåligt här?
24 people gillar det här.

Hilfe! 16 timmar sedan
Kan vi alltså inte utvisa folk ur Sverige? Det här var en jättekonstig historia.
13 people gillar det här.

10020316 14 timmar sedan som svar till Hilfe!
Sådana här personer skall ju aldrig ens släppas in. Här är konsekvenserna av de papperslösas existens.
Tag aldrig emot någon utan korrekta papper, på så sätt skulle vi få lite ordning påpå den sk invandringen.
6 people gillar det här.

Slasher2 16 timmar sedan
Ja, men lite synd tycker jag faktiskt det är eftersom han varken kan stanna i Sverige eller utvisas någonstans. Man borde vara mycket hårdare på att ha koll på varifrån folk kommer och skicka tillbaka dom dit. Om mottagarlandet vägrar så får man sätta hårt mot hårt. Det var faktiskt därifrån han kom först och det borde vara deras ansvar. Det är därför katastrof att så många flyktingar släpps in utan pass eller någon annan identifikationshandling.
3 people gillar det här.

Magica de Hex 16 timmar sedan
Det bästa alternativet är om en tjänsteman från Migrationsverket flyger ner till Libanon, letar upp Muhammeds far och hämtar handlingen. Om man kan få fram var han finns alltså.
5 people gillar det här.

10020316 14 timmar sedan som svar till Magica de Hex
Vi har väl en ambassad i Beirut, dom bör väl lätta på andalykten och fixa fram papperet. Det ligger ju i nationens intresse.!!
2 people gillar det här.

Sanningen vinner 16 timmar sedan
Varför är man välkommen tillbaka med en ny ansökan om 4 år, det borde vara 400 år.
20 people gillar det här.

Karpstryparn 17 timmar sedan
Jaa, vad syyynd det är om Muhammed, va....eller rättare sagt: INTE ALLS! Länkade nyss till denna artikel från mitt blogginlägg från idag på http://www.karpstryparn.blogsp...
4 people gillar det här.

2REP 17 timmar sedan
Hallå

Stefan K 17 timmar sedan
50 spänn på att Muhammed har det tiofaldigt bättre i Sverige än i Palestina och flyktinglägret i Libanon. Förmodligen förväntade han sig ett kungligt välkomnande och ett fortsatt liv med frikostiga bidrag utan ställda krav. Är det inte så man förmedlar bilden av Sverige i flyktinglägren?


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: