lördag 14 maj 2011

DO ordnade 40 000 till beslöjad muslim « Politiskt Inkorrekt

DO ordnade 40 000 till beslöjad muslim « Politiskt Inkorrekt: "DO ordnade 40 000 till beslöjad muslim

DO Först och främst. I Koranen finns det inget påbud att bära slöja. Den text som man ofta missvisande hänvisar till, när det gäller slöjor, är Koranens sura 24, vers 31, som påbjuder muslimska kvinnor ”att sänka blicken, vara anständiga, täcka sina bröst och inte framhäva sina behag för främlingar.” I sura 33, vers 59 rekommenderas kvinnorna likaledes att ”dra sina kappor omkring sig, när de går ut”. Själva traditionen att bära slöja inom islam är yngre än religionen.
40 000 på ett bräde

En beslöjad muslimsk kvinna som var elev på Stockholms hotell- och restaurangskola förbjöds av skolan att bära slöja på serveringslektionerna, enligt skolans policy. Efter flera samtal med skolans dåvarande rektor gick hon med på att ta av sig slöjan eftersom hon ville ha fullständiga betyg, trots att hon upplevde det som ”obehagligt”. Hon anmälde till DO, som gjorde bedömningen att hon har utsatts för indirekt diskriminering.

Det innebär att en skenbart neutral regel slår hårdare mot en viss grupp, i det här fallet kvinnor som av religiösa skäl behöver täcka sitt hår.

DO har fattat beslut om att stämma Stockholms stad för diskriminering som har samband med religion och kön, men har först erbjudit motparten att ingå en förlikning. Parterna har nu träffat en överenskommelse som ger kvinnan 40 000 kronor. Genom förlikningen är tvisten löst.

– Kvinnor som bär huvudduk har rätt till utbildning på samma villkor som andra. Skolan får inte neka en elev undervisning för att hon vill uttrycka sin religion på det sättet, säger DO:s utredare Maja Rajs Lundström.

PrintFriendlyShare
13 maj, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
33 kommentarer 383 gillar received
Dela på
Visar 30 av 134 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


niklasr 6 minuter sedan
Det är då skolan skulle gått till domstol och påpekat att kravet på religionsfrihet dubbelriktat, vilket innebär att de som serveras inte skall tvingas få muslimska värderingar tryckta upp i ansiktet när hon kommer och serverar dem mat. Vilket också är vad en domare skulle säga om det kom till domstol.

Skolan har helt rätt policy. DO har fel, som vanligt, men skolan vill inte slänga ut massa pengar och tid på en advokat och process så de går med på en förlikning fastän de med största sannolikhet kommer att vinna.

Det måste till en ändring där DO, när de förlorar blir tvungna att stå för båda parternas rättegångskostnader. Precis som vilken civil rättsprocess som helst. Om ett företag skulle hålla på och okynnesstämma folk så som DO gör så skulle de bli ruinerade snabbt genom att de måste betala för hela rättegångskostnaden så fort de förlorar.
1 person gillar det här.

getingblandhumlorna 19 minuter sedan
'Det innebär att en skenbart neutral regel slår hårdare mot en viss grupp'

OM Diskrimineringsombudsmannen verkligen brydde sig om att se neutralt på detta så hade DO agerat lika snabbt och kraftfullt när satanister, buddister, nudister m.fl. kände ett obehag över att tvingas följa de klädregler som finns på skolor och arbetsplatser, men så är det ju inte... Ett enormt hyckleri där världens mest lättkränkta grupp ges en gräddfil och positiv särbehandling in absurdum.
2 people gillar det här.

Rita_B 23 minuter sedan
Hur var det nu? Är Sverige ett sekulärt land eller inte?Detta blir värre och värre och framförallt dyrt när alla de som känner sig förfördelade träder fram och begär ersättning. Jag trodde det fanns ett regelverk för detta men om inte så måste det omgående införas tydliga bestämmelser som reglerar detta, inkluderat huvor och liknande som döljer ansiktet. Nu får det banne mig vara stopp på sånt här trams! Hur var det med integrationen/assimilationen i vårt samhälle?
1 person gillar det här.

Sunngifu 30 minuter sedan
Det verkar som att DO numera automatiskt bordlägger alla ärenden som rör svenskar.
Borde nog byta namn till MO — Muslimombudsmannen.
Nästa ärende från den här muslimska servitrisen blir väl hon vill ha rätt till att vägra att servera fläskkött...
1 person gillar det här.

kokskungen 32 minuter sedan
På sätt och vis är det bra att gammelmedia håller tyst om sånt här. För kommer info om dessa dårskaper ut till resten av europa så blir vi inte bara utskrattade, vi skickar ytterligare signaler till lycksökande muslimer.

Shakanda 1 timme sedan
Ja, kanske alla skall använda slöja då, huckle och anmäler diskriminering till DO
det är fördjävligt skattepengarna går till utsugare från världens länder
7 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 1 timme sedan
Känner en kille som är asatroende.
Kan han kvittera ut 40.000 om han under sin utbildning nekas ha på sej sin hjälm med horn??
14 people gillar det här.

John Smith 58 minuter sedan som svar till Mariah_Magdalena
Tycker detta låter som en utmärkt idé. Tänk att se nyhetsuppläsare, taxichaufförer, servitriser och poliser med hornhjälm. Börjar alla med detta och samtidigt bekänner sig till asatron så är det ju både en religiös yttring och en tradition. Även slöjtraditionen har ju börjat någon gång, så argumentet att det är nytt håller ju inte.
6 people gillar det här.

folket 1 timme sedan
Hjälpte tydligen inte ett jävla dugg att Katri Linna fick sparken..
7 people gillar det här.

Testimonial 36 minuter sedan som svar till folket
Nope. Vänstern har sitt högkvarter i DO:s byggnader.
2 people gillar det här.

SM811 1 timme sedan
Man blir så förbannad. 4 mån pension för att för att inte få bära huckle. Att de inte fattar att i vissa yrken är det olämpligt att bära huckle. DO skall läggas ned.
7 people gillar det här.

DragonenSWE 1 timme sedan
'Efter flera samtal med skolans dåvarande rektor gick hon med på att ta av sig slöjan eftersom hon ville ha fullständiga betyg, trots att hon upplevde det som ”obehagligt”.'

Jag och alla andra svenskar tycker att det är 'obehagligt' att vara ibland kvinnor med heltäckande slöja för det är faktiskt dom som tar avstånd från oss, vår kultur, våra värderingar och vårt samhälle. De accepterar alltså inte oss som en del i deras dagliga liv. Så situationen borde vara den omvända – VI borde använda DO för oss svenskars skull!
13 people gillar det här.

Henrik 1 timme sedan
Förlikning... För att alla är livrädda för DO.
2 people gillar det här.

Bengrot 1 timme sedan
Och så finns det människor som hävdar att det inte pågår en islamisering av Sverige. PAH!
11 people gillar det här.

Svenskastavalla 1 timme sedan
Maja Rajs Lundström? en stilla undran: Skall man ha utländsk anknytning för att jobba på DO? Förstår man inte verksamhetsområdet om man är svensk eller anses det för svårt att rikta verksamheten mot dem om man är pursvensk. Förra chefen på DO var ju verkligen utpräglad med den inriktningen. Som svensk är du ju redan i underläge innan ärendet ens kommit till domstol. DO upplevs inte som en neutral myndighet och du är inte skyldig innan du dömts. Det här är inget personligt mot Maja, DO känns bara fel!
5 people gillar det här.

BagdadPer 2 timmar sedan
Det kändes obehagligt, kanske hon skulle haft psykolog ist för pengar. Tycker man det är obehagligt att ta av sig en mössa har man problem med psyket.
7 people gillar det här.

Rauken 2 timmar sedan
DO är en riktig guldgruva för muslimer och zigenare. Man blir minst sagt fövånad över våra konstiga lagar i Sverige. Hur skall detta land kunna styras upp på sundhetens väg igen efter så många år med psykiska besvär och tvångstankar?
7 people gillar det här.

zootsuit 2 timmar sedan
På måndag tänker jag gå till jobbet i burkini. Grabbarna kommer att få sig ett gott skratt, men 'verkarn' lär få hybris när jag inte har på de skydd som krävs på ett bygge. Kommer då hävda att min 'religion' kräver att framhäva vissa 'atteraljer'. Jippie, semesterpengarna fixade.
8 people gillar det här.

Roland X 2 timmar sedan
”att sänka blicken, vara anständiga, täcka sina bröst och inte framhäva sina behag för främlingar.” Koranens sura 24, vers 31

Detta med att muslimska kvinnor ser ner i marken istället för i mina ögon när jag möter dem är verkligen irriterande. Alla andra människor har förstånd att vara artiga.
5 people gillar det här.

Stefan K 2 timmar sedan
Tänk vad dum man egentligen är.
40 000 skattefria kronor innebär 35 övertidslördagar och därmed 35 förstörda helger. Varför kan inte jag vara lika kreativ som gruppen muslimer och inhämta dessa pengar på andra sätt så att jag slipper förstöra helg efter helg?
9 people gillar det här.

OlmezKumas 2 timmar sedan
Slöjan i sig är diskriminerande då de flesta kvinnor/flickor tvingas att bära den. Allt beror på mannens sätt att se på kvinnor. Muslimska män som har kvinnor med slöja är rädda för att andra män ska se på deras kvinnor. Förutom rädslan att andra män tittar på deras kvinna så är det det stora grupptrycket. Och detta stödjer DO istället för att stå bakom kvinnorna som tvingas bära slöjor. Det svenska samhället bör tvinga den här gruppen av muslimska män att inte tvinga kvinnorna att bära slöjor.

mvh Ölmez
9 people gillar det här.

detjag 2 timmar sedan som svar till OlmezKumas
Och just detta är helt otroligt galet... men vår är feminister? Vilken roll har de egentligen?
Visst, kan man undra.
3 people gillar det här.

one_minute 3 timmar sedan
Jag anser att myndigheten DO kränker hela Sveriges privata näringsliv tillika den offentliga sektorn genom sitt sätt att behandla ärenden och erbjuda generösa skadestånd till obehagliga människor som vistas inom landets gränser.

Jag skrev en kommentar i en tidigare post här på PI om en kvinnlig svensk vaktmästare i skolan som blev sexuellt trakasserad och särbehandlad av sin chef. Ärendet togs inte ens upp av DO. Kvinna blev omplacerad mot sin vilja och chefen fick en högre tjänst inom kommunen.
8 people gillar det här.

Sunngifu 35 minuter sedan som svar till one_minute
Hur motiverade DO sitt beslut att inte ta upp detta ärende? Det handlar ju om
a) könsdiskriminering
b) sexuella trakasserier
precis det som DO är till för, i teorin alltså.

Kollen 3 timmar sedan
Jag tror jag blir alldeles vansinnig!. Tar detta elände aldrig slut?. Dessa 'kränkta' individer har de en färdigifylld DO-anmälan med sig var de går?.
8 people gillar det här.

pnisse 2 timmar sedan som svar till Kollen
Ett romskt magasin (kommer inte ihåg namnet nu) som kommer ut ungefär en gång i månaden har ALLTID en helsidesannons från DO på baksidan...
2 people gillar det här.

one_minute 3 timmar sedan som svar till Kollen
De kopierar nog den kränkta kusinens anmälan från förra året.
1 person gillar det här.

Anders040 3 timmar sedan
Min religion säger att SD ska styra Sverige med Jimmie Åkesson i spetsen och att Hanna Wigh kommer in i riksdagen, blir det inte så kommer jag att do anmäla. Min religion säger att Freddan och Anders Borg ska sätta in vardera 20000 kr på mitt konto varje månad skattefritt förstås annars kommer jag att do anmäla.
7 people gillar det här.

Alfa49 4 timmar sedan
Grattis till lättförtjänta stålar. Nästa utbetalning sker när samma sak händer på en arbetsplats. Vi andra sliter och går på knäna under världens högsta skattetryck.
10 people gillar det här.

Klimatflykting 1 timme sedan som svar till Alfa49
Det blir ingen arbetsplats. Eftersom jag och många med mig inte frekventerar serveringar där man blir serverad av kolsäckar tänker sig nog en arbetsgivare för innan han anställer spökplumpen. Tyvärr drabbar detta alla muslimer, eftersom kolsäckarna tenderar att komma på anställningsintervjuer i normal klädsel för att sedan sätta igång sin plan för att få skadestånd. De som fortfarande betalar skatt i Sverige kan og se fram emot att försörja henne, hennes kommande 14 barn och eventuellt en nyimporterad skäggapa med dasspapper runt huvudet.
2 people gillar det här.

Reactions

SusanneLehmus 11 timmar sedan
From twitter
RT @henkeunlimited: #svpol 40kkr som kunde hjälpt någon på med riktiga problem, istället för att bredda väg för en efterbliven religion http://bit.ly/lOZNN8
henkeunlimited 11 timmar sedan
From twitter
#svpol 40kkr som kunde hjälpt någon på med riktiga problem, istället för att bredda väg för en efterbliven religion http://bit.ly/lOZNN8
SusanneLehmus 11 timmar sedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: