tisdag 17 maj 2011

Gäng fick fängelse efter brutalt rån i villa « Politiskt Inkorrekt

Gäng fick fängelse efter brutalt rån i villa « Politiskt Inkorrekt: "Gäng fick fängelse efter brutalt rån i villa

VILLARÅN Den 15 mars stormade tre maskerade killar in i en villa i Källviken i Falun. De var beväpnade med bland annat knogjärn och batong. I villan fanns mamman och hennes son i 20-årsåldern. Sonen misshandlades och fick två tänder utslagna. Bytet vid rånet blev smycken, klockor och ett par datorer. I två dagar låg sonen och mamman kvar på sjukhuset, där de behandlades bland annat för psykiska skador och sonen för fysiska skador.

Polisen kunde sedan snabbt gripa fem män i omgivningarna kring huset. De tre maskerade och en fjärde som agerade chaufför tillika både barndomskamrat och skolkamrat med den rånade sonen. Bland annat var han hembjuden till rånoffrets studentfest. Den femte, en 33-åring, släpptes men är fortfarande misstänkt för medhjälp till rån. De fyra övriga häktades och åtalades grovt rån.
Sonen berättar

Under rättegången berättade sonen om hur han tvingades runt i villan i jakten på värdesaker och kontanter. Han sa också om hur hans hem blivit en permanent brottsplats, att han fruktade för sitt liv och hur rånarna har slagit i sönder hans tillvaro. Framförallt är han chockad över det faktum att barndomskamraten deltog och ledde dit sina kompisar för att råna.

Sonen såg rånarna när de var på väg till huset och när det ringde på dörren lyckades han hindra sin mor från att öppna. Sonen ringde polisen och i larmsamtalet kan man höra hur gärningsmännen slår in ett fönster för att sedan ta sig in. Modern hade då låst in sig men var hela tiden livrädd, framförallt vad de skulle göra med hennes son. Hon vågade sig först ut när det var tyst och lugnt. Då hittade hon sin brutalt misshandlade son.
Gärningsmännens inställning

Chauffören vidhöll att han inte förstod eller kände till att kompisarna skulle råna just den sonen tillika hans barndomskompis. Han erkände dock att han körde de tre andra till villan – men inte att han gjort sig skyldig till något brott.

De tre andra erkände att man varit inne i villan men i övrigt var det fåordigt. Två av killarna påstod även att de trodde man skulle råna en annan kriminell man. En av rånarna sa i förhör ” Jag talar för mig själv och kommer inte kommentera vad andra gjort. Men det var så jävla dumt. Mitt livs största misstag”. Trion i huset erkände rån av normalgraden.
Rättegången

Kammaråklagare PG Persson i målet hävdade att gärningsmännen visat synnerlig råhet och att rånet därför var grovt. Han ansåg även att alla fyra är att anse som gärningsmän. Men tingsrätten menade att det rör sig om ett mycket allvarligt rån av normalgraden, alltså inte grovt även om det är på gränsen till det. Den nyansskillnaden gav något mildare påföljd än om det vore betraktat som grovt rån. Minimistraffet för det är fyra års fängelse.
Falu tingsrätt dömde

Farah Abdikarim Mahamud, född 1983, skriven i Falun men medborgare i Somalia, för rån och narkotikabrott till fängelse 3 år 6 månader. Utvisas ej. Han förekommer under sex avsnitt i PBR (Polisens belastningsregister)
Jesper Anton Björklund, född 1987 och från Falun, för rån, narkotikabrott olovlig körning, rattfylleri och dopningsbrott till fängelse 3 år 6 månader. Förekommer under sex avsnitt i PBR.
Rodelio Lidström, född 1985 och från Gävle, för rån, narkotikabrott och brott mot knivlagen till fängelse 3 år 6 månader. Han förekommer under nio avsnitt i PBR.
Emanuel Zakrisson, född 1986 och från Märsta, för rån och narkotikabrott till fängelse 3 år 6 månader. Han förekommer under fem avsnitt i PBR.

De ska solidariskt utge skadestånd med 56 000 kronor till sonen och 25 000 kronor till hans mor.
Domstol

Falu tingsrätt
PrintFriendlyShare
16 maj, 2011 | Category: Inrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 392 gillar received
Dela på
Visar 30 av 92 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


MaxPayne2 [Moderator] 14 timmar sedan
Ok, detta kan uppenbarligen inte nog poängteras.

Detta gäller samtliga kommentatorer.

- Inga verbala hot!
- Inga uppmaningar till våld eller pöbelverksamhet!
- Inga svordomar!

Annars åker ni ut.

(Edited by a moderator)
26 people gillar det här.

medborgare 3 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Du, och ni på PI har helt rätt. Vi måste behålla lugnet.

Men det är f-n så svårt. Men jag försöker alltid att fokusera på de ytterst ansvariga, politkerna, juristerna, debatörerna, hela det välgödda, välavlönade etablisemanget som passivt står och ser på medan människor våldtas, mördas, misshandlas rånas. Våldet sker med deras goda minne. Den här typen av ligistbrottslighet går att få bukt med men politikerna tvärvägrar. Den kriminellle är alltid mer än den skötsamme.
4 people gillar det här.

PIModerator [Moderator] 14 timmar sedan som svar till MaxPayne2
Du har vår välsignelse.
11 people gillar det här.

Moshan 4 timmar sedan
Märker att det fanns en svensk i gruppen. Han känner väl vart vinden vänder, bättre att förråda sitt land än att kämpa för det. Om svenskar sedan utsätts för brutala misshandlar, ja, det är väl ett pris som får betalas.
2 people gillar det här.

ujin 4 timmar sedan
En kriminell från Afrika är mer än välkommen i vårt fina land.

Godmorgon Sverige, du har visst fått halsfluss.
5 people gillar det här.

Clas_S 2 timmar sedan som svar till ujin
Halsfluss? Det är nog snarare digerdöden.
1 person gillar det här.

Sventon 4 timmar sedan
Skadeståndet är ju ett hån, är det inte 60.000 de brukas enas om vid diskrimineringsmål (vägran att ta av slöja ex.). Skicka hem somaliern och ge wt-killarna LÅNGA fängelsestraff.
7 people gillar det här.

A 5 timmar sedan
Somailern får stanna kvar i Sverige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6 people gillar det här.

Kollen 47 minuter sedan som svar till A
Vad är motivet till att somaliern ej utvisas?. Han är ju kriminell,har dömts till fängelse!. Han uppfyller enl mig alla kriterier för en enkel resa tillbaka!. Skulle var mycket intressant att se,hur domstolen resonerade!
1 person gillar det här.

Bepp 7 timmar sedan
Skadeståndet är larvigt litet var väl inte så länge sedan ni skrev om den kränkta muslimska kvinnan som fick 40000 för att hon var tvungen att ta av sig sin slöja. Straffen är med löjligt låga verkar vara killar som ej ska vara ute på gatan och vandra över huvud taget, dax att införa livstidsstraff som vissa stater i USA när man har tre lite grövre brott i sitt register
8 people gillar det här.

Johan J 10 timmar sedan
Va? Ingen utvisning?
2 people gillar det här.

ujin 4 timmar sedan som svar till Johan J
Vadå, är du verkligen förvånad?
2 people gillar det här.

Kullen 11 timmar sedan
26 avsnitt i PBR mellan de 4 och dom går fortfarande på fri fot? Vad är det för fel på detta landet?
13 people gillar det här.

Tallfot 11 timmar sedan
Knark förenar svart och vit. Rösta på Sverigedemokraterna så kanske vi slipper denna s*it.
9 people gillar det här.

MikaelKarlsson 12 timmar sedan
Varför gör de så här?

Jo, för att de kan.

Varför händer detta i Sverige 2011 ?

Jo, för att straff inte utdelas.
15 people gillar det här.

Anna Svensson 12 timmar sedan
inte mycket till fängelse och ingen utvisning förstås för dem man skulle kunna utvisa
7 people gillar det här.

tokigare 12 timmar sedan
Hur försvarar man sig från liknande händelser utan att bryta mot lagen??
Det går inte kan jag upplysa er om.
Nödvärnsrätten är nämligen en tolkningsfråga och den som skall tolka det hela har aldrig varit utsatt utan bara utrett liknande fall tidigare. Varje gång oskyldiga människor blir angripna på det här viset blir jag vapenlobbyist och även i dag.
Om vi alla hade vapenträning och vapen tillgängliga i våra hem (skjutvapen) blev det inte lika attraktivt för sjukhuvuden att ha oärliga ärenden i ditt hem 'PANG'.
Eftersom våldet ändå ökar i vårt samhälle ser jag inte några problem med att beväpna den laglydiga delen av befolkningen och sätta hårdare straff/ alt. ta bort vissa rättigheter för den olagliga delen av populationen.
Front sight firearms training institute banar väg för detta just nu i det stora och helt tokiga USA.
Men jag ser faktiskt ett behov av liknande organisationer i Sverige.
Varför skall alltid den laglydige medborgaren ständigt ha.....
-Bruten näsa, fläskläpp och utslagna tänder?
-Nytömt konto och blivit av med bilen?
Listan kan göras hur lång som helst.
Folkhemmet Sverige finns inte längre, vill vi ha fred får vi kriga för det.
Jag kanske är radikal, men allt annat verkar ju inte fungera.
15 people gillar det här.

Kullen 11 timmar sedan som svar till tokigare
11500 människor dör årligen på grund av skjutvapen i USA, Sverige bör inte tillåta vapen på samma sätt som där över, det funkar inte. Jag tror bättre och hårdare straff och omedelbar utvisning till alla icke och nysvenskar, det är min tro iaf. Om man kan få tillbaka känslan att det är bra att vara svensk igen skulle nog hjälpa med. Tyvär så ser jag inte att detta skulle hända snart...
5 people gillar det här.

medborgare 2 timmar sedan som svar till Kullen
Jag håller helt med dig. Hårda straff, jag menar HÅRDA straff, hög sannolikhet för upptäkt och lagföring, hög sannolikhet för att man blir fälld i domstol lägger sordin på de kriminellas festande. Men detta kräver, modiga, besutsamma och empatiska politker som bryr sig om de svaga i samhället. Det finns bara ett fåtal sådana politiker idag.
1 person gillar det här.

Kollen 44 minuter sedan som svar till medborgare
Fler vapen till privatpersoner innebär med automatik att dessa stjäls av kriminella!. Och det vill vi ju knappast. Det finns redan alltför många illegala vapen i omlopp!.

tokigare 7 timmar sedan som svar till Kullen
Ja 11500 är em rätt hög siffra.
USA är ju dock ett stort land så i sammanhanget kanske 11500 inte är så mycket.
Skulle vi krympa den siffran i proportion till vad vi har för befolkningsmängd i Sverige skulle det kanske inte bli en så hög siffra?
Vad tror du?

PIModerator [Moderator] 11 timmar sedan som svar till tokigare
Inga diskussioner om vapen eller självbeväpning på PI.
1 person gillar det här.

Cavatus 12 timmar sedan
Och varför utvisas inte utlänningen? Kommer vi att ha någon nytta av honom i framtiden? Är han pålitlig?
13 people gillar det här.

Knut_Zweistein 12 timmar sedan
Tingsrättens ledamöter och jag har inte samma uppfattning om vad som är normalt.
Om de inte hade slagit ut tänderna hade det då ansetts som ringa misshandel och gett 2-3 års fängelse och om de inte dömts samtidigt för narkotikabrott till 1-2 år? I så fall undrar jag vad rån och överfall i hemmet utan misshandel ger? Ett år kanske eller det anses kanske inte ens som ett brott längre i Sverige utan som normalt socialt beteende?
9 people gillar det här.

Knight Rider 12 timmar sedan
småbarn som vill vara Gangstrar
3 people gillar det här.

SM811 13 timmar sedan
Misshandlad, vård på sjukhus, skadestånd 56000kr.
Ett annat fall, fick inte bära huckle, skadestånd 40000kr.
Man undrar hur straffskalan är konstruerad.
23 people gillar det här.

medborgare 2 timmar sedan som svar till SM811
Det ena fallet är brottmål. Det andra civirättsligt. Men det är likt förbannat sjukt.
1 person gillar det här.

Harald_Harfager 13 timmar sedan
Jag förstår inte hur man kan få ett så lågt straff när man förekommer under NIO avsnitt i PBR. Tacka vet jag USAs 3-strike system.
25 people gillar det här.

argdansk 13 timmar sedan som svar till Harald_Harfager
Absolut - och varför skickade man inte somaliern hem?? Han har inget här att göra. Vi har egna brottslingar, och behöver definitivt inte flera.
28 people gillar det här.

Al_ShabbaDabbaDoo 13 timmar sedan
En lagändring behövs.

Alla brott som begås av icke-medborgare och som straffas med fängelse i ett år eller mer bör leda till automatisk landsutvisning.

Överklaganden mot utvisningen kan göras från utlandet på brottslingens egen bekostnad.
36 people gillar det här.

Reactions

SusanneLehmus 15 timmar sedan
From twitter
RT @PInyheter: Gäng fick fängelse efter brutalt rån i villa: http://bit.ly/k5SiNN

Trackback-länk
blog comments powered by Disqus
Läsare på PI just nu
Kommentarsregler på PI

- Håll god ton mot varandra
- Var saklig och seriös
- Inga hot eller liknande
- Vårda språket
- Inga reklam-/extremlänkar
- Inga personuppgifter
- Skriv på svenska
- Capslock av
- Tipsa i 'KONTAKT / TIPS'
Senaste inläggen

Ännu ett åldringsrån – två män gripna
Svarttaxiförare våldtog berusad passagerare
GT:s politiska redaktör Karl Henrik Sax får en lektion i demokrati
”Play” – ny film om svart tonårsgäng som rånar svenskar
Gävles etniska föreningar ska integrera flyktingar i samhället
Danskarna skärper kraven på att gifta in sig i landet
Gäng fick fängelse efter brutalt rån i villa
SD övervakade rösträkningen i omvalet
Tjetjensk jihadist inför rätta i Köpenhamn
Kvinna indragen i bil och gruppvåldtagen
Asylsökande Muhammed ”har det sämre än djur”
Zigenarnas nationaldag ej med i kalender – DO-anmäls
Kvinnlig skimmare kom billigt undan
83-åring våldtagen och rånad i hemmet
Elever kämpar för att få ha kvar traditionell avslutning

PI Arkiv
Twitter
Följ PI via
Topplistor m.m.
Creeper MediaCreeper
Flygblad

Här finns Cavatus material att ladda ner, skriva ut och sprida till allmänheten. Flygblad, flyers, visitkort m.m innehållandes information om ocensurerade nyheter på Internet.
Blogroll

Affes statistik
Allahu akbar
Antiislamism
Crimenews
Efterlyst TV3
Everykindapeople
Exilen
Feminix
Gates of Vienna
Humle och Dumle
I mitt Sverige
Isabellas Skrivkonst
Islamofoben
Jihad i Malmö
Jihad Watch
Jimmie Åkesson (SD) på Twitter
Kent Ekeroth
Klartexten
Leffe45
Mittenradikalen
Muslimska friskolan
MX Cartoons
Pettersons
Polisen
Robsten
SD Kvinnor
SD Landskrona
SIOE
Som jag ser det-68
Status Sverige – statistik
Svenska mord
Sverigedemokraterna
Ted Ekeroth
Therese Borg SD
Thoralf Alfsson
Varjager

Copyright © 2011 Politiskt Inkorrekt - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum

5 que

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: