tisdag 17 maj 2011

GT:s politiska redaktör Karl Henrik Sax får en lektion i demokrati « Politiskt Inkorrekt

GT:s politiska redaktör Karl Henrik Sax får en lektion i demokrati « Politiskt Inkorrekt: "GT:s politiska redaktör Karl Henrik Sax får en lektion i demokrati

Karl Henrik Sax - GT:s store 'demokrat'

DUMHETER Den politiska redaktören Karl Henrik Sax på GT, underställd Expressens ledarredaktion i Stockholm, har idag skrivit en ytterst märklig ledarsida.

Karl Henrik Sax anser sig själv vara, av någon märklig anledning, den person som bör och ska diktera till höger och vänster hur partiernas olika samarbetskonstellationer ska se ut efter valet.

Denna 63-åriga murvel har fått för sig att hans roll som ”journalist” är att styra den politiska processen så att ”de rätta”, dvs. de rätta i Karl Henriks ögon, personerna ska leda folket i Göteborgstrakten.

Och gör de folkvalda personerna inte som Karl Henrik vill, ja då använder han GT som sin personliga megafon för att myndigt förklara hur hans högst egenartade politiska regler ser ut.

PI ställer sig förundrad över detta obehagliga beteende, och undrar stillsamt vem som röstade fram Karl Henrik Sax till en sådan upphöjd position? Har någon röstat på honom?
.
Bakgrund

På valkvällen nämnde Johnny Magnusson, regionråd för Moderaterna i Västra Götalandsregionen, att han och hans parti inte hade stängt dörren för samarbete med Sverigedemokraterna:

Jag stänger inga dörrar. Det blir inget direkt samarbete med Sverigedemokraterna. Men det kan handla om överenskommelser att inte göra vissa saker. Som att de lovar att inte fälla en budget.

Det uttalandet passade inte Karl Henrik Sax (är han ens moderat själv?), som rasande slängde sig framför datorn och hasplade ur sig följande osande svada (notera utropstecknet…) med stavfel och allt:

Nej, Johnny Magnusson (M)! Det duger inte att ens antyda möjligheten till ett slags tekniskt samarbete med Sverigedemokraterna.

I Karl Henriks artikel med titeln ”Släpp inte in SD” fortsätter han på samma inslagna spår:

Det allra viktigaste i det nu uppkomna läget måste bli att stoppa vågmästarna Sverigedemokraterna från all påverkan på regionens beslut och politik.

”Det allra viktigaste”? Det a-l-l-r-a viktigaste?!

Sedan går Karl Henrik ett steg vidare och blir direkt obehagligt odemokratisk:

Omvalet visade sig vara onödigt för maktbalansens skull. Det bara försvårade läget. Och öppnade för att Sverigedemokraterna blev vågmästare.

”Omvalet visade sig vara onödigt”? Onödigt?!

Onödigt eftersom Sverigedemokraterna fick fler röster än vad Karl Henrik anser vara lämpligt?

Jisses! Vad säger du om den meningen, Thomas Mattson…?

Därefter dikterar Karl Henrik, nu när skadan redan är skedd, vilka spelregler som gäller för västra Sverige:

Nu krävs att ett eller flera partier kommer överens över blockgränsen för att hålla SD borta från makten.

Karl Henrik Sax vet precis vad som bör göras:

Gert-Inge Andersson (S) sa redan i valrörelsen att de flesta dörrar är öppna, beroende på valutgången. Nu har han facit. Vill han fortsätta som regionens orförande [sic] skulle det bästa vara medverkan – åtminstone indirekt stöd – från något av de borgerliga partierna.

Karl Henrik gillar också politiska vindflöjlar:

Jonas Andersson (FP) och Kristina Jonäng (C) utesluter i dagens GT inte möjligheten att jobba ihop med Socialdemokraterna på nytt. Trots att de i valrörelsen sa bestämt nej. För nu vill de hindra Sverigedemokraterna. Vettigt nog.

Så här dags har Karl Henrik fått upp ångan rejält, och – tro’t eller ej – går i sin artikel in och detaljstyr i samtliga partiers valmanifest och förordar respektive förkastar än det ena och än det andra politiska löftet i syfte att ett samarbete över blockgränsen ska komma till stånd.

Han anser med andra ord att partierna, en dag efter valet, ska släppa sina vallöften till höger och vänster, och därmed spotta de personer, som trots allt gick och röstade, rakt i ansiktet.

Allt detta i syfte att stoppa Sverigedemokraterna från att få inflytande. Det är nämligen det a-l-l-r-a viktigaste.

Karl Henriks ritar upp den mest lämpliga politiska kartan:

De rödgröna partierna ensamma räcker inte. De måste ta med sig antingen Folkpartiet eller Centern. Blir det nej där kan man pröva med S+MP+FP.

Avslutningsvis så märker man som läsare att det ryker ur öronen på Karl Henrik Sax:

För annars kommer främlingsfientliga sverigedemokrater att gripa alla chanser att påverka.

Eller hur, Johnny Magnusson?

Sverigedemokraternas krav kan låta enkla och naturliga.

Alla läkare ska kunna så bra svenska att patienterna förstår dem, nämnde Patrik Ehn (SD) i går kväll, som ett tänkbart förhandlingsbud från sin sida.

De låter enkelt, för vi har redan lagkrav på språkundervisning.

Men bakom Sverigedemokraternas krav finns oftast en baksida som ska rättfärdiga deras lögnaktigt förenklade världsbild att invandring och islam skulle stå för svenskarnas ”elände”.

Därför måste SD hållas borta, trots 30,706 väljare.

Men det är just där, i den sista meningen, Karl Henrik går bort sig fullständigt.

Inte trodde PI att vi var tvungna att lära en 63-årig politisk redaktör på en av våra fyra stora kvällstidningar vad ordet demokrati innebär.

Så vi tar det väldigt pedagogiskt, i förhoppning att Karl Henrik Sax åtminstone lär sig grundprincipen:

30,706 röstberättigade personer la sin röst på Sverigedemokraterna igår. Det är fler än de som röstade på såväl Centerpartiet som Kristdemokraterna. SD har därmed, i kraft av sin vågmästarroll, legitim rätt att ställa krav på politiskt samarbete med övriga partier. Så lyder demokratins regler.

Karl Henrik Sax, däremot, är en tämligen okänd ”journalist”. Inte en enda röstberättigad person la sin röst på Karl Henrik Sax igår.

Så varför i hela fridens namn ska någon överhuvudtaget lyssna på honom?
PrintFriendlyShare
16 maj, 2011 | Category: Media, Politik
Gilla Dislike

and 14 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 392 gillar received
Dela på
Visar 30 av 139 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Danneskaning 0 minuter sedan
Mycket av det idag som SD tar upp var standard i det gamla hederliga Sverige.
Sossarna idag är så långt från sin ideologi att dom borde byta namn på partiet.

Med det sagt så i praktiken skuldbelägger man nästan hela Svenska befolkningen då vi var rasister innan vi ens var födda och föddes in i ett homogent och fredligt liv där mord var otänkbart och inte som idag händer nästan varje dag.
Var tog en Svensk Tiger och stoltheten över våra traditioner och över att vara Svensk.

Hävdar att bl.a. avskaffandet av värnplikten var på andra primära grunder än vad som angetts.
Att tro att Sverige aldrig kan hamna i krig är en alldeles för obegåvad anledning att hänvisa till.
Oavsett om man gillade lumpen, civilplikten eller inte så var det ett kitt som format många unga människor.
Sista chansen att bryta ner smått kriminella människor och göra dom till patrioter.
Problemet med dagens stora kulturberikar årskullar hade skapat en närmast ohållbar situation ute på logementen men samtidigt så hade det behövts i rent uppfostringssyfte.
Sista chansen för samhället att visa vägen där ärlighet och kamratskap gäller.
man står inte ljuger för en officer, står och hänger och kallar alla för eeeej killen, brorsan etc.
Då jä-v-l-ar får han höra att han lever. Efter 7-12 månader så har lite vett kommit in i skallen och dom kommer bort från sina hierarkiska famlije konstellationer och får lite tid att börja att tänka själva istället för att formas in ett kulturellt förutbestämt öde som ofta inte är Sverigevänligt utan lägger fokus på annat.

Politiker har mer sattyg planerat för landet Sverige än vad vi tror. Alla gånger.
Förvånar mig inte hur sjukt det än låter att det finns en kärngrupp av politiker, mediafolk och ev. från näringslivet som jobbar med en inofficiell...
show more

theodorkafka 8 minuter sedan
Jag har nu läst igenom Karl Henrik Sax tidigare artiklar, och jag börjar undra om han verkligen menar allvar med sitt dravel, eller om han har en hemlig agenda.

Läs exempelvis följande artikel: 'Stan behöver fler moskéer'

http://gt.expressen.se/ledare/...

Saxat:

Motståndet mot minareter och moskéer och ökningen av hatbrott mot muslimer speglar bristen på integration, som hela vårt svenska samhälle får ta på sig.

Enklaste vägen att stilla människors oro och motstånd mot minareter är kanske just ännu fler moskéer.

Motstånd mot minareter speglar brist på integration? Han menar alltså på fullt allvar att vi svenskar inte integrerar oss i Sverige om vi tycker illa om minareter?

Snille 1 minut sedan som svar till theodorkafka
Ja visst - 'frihet är slaveri'. - Sax har helt tappat greppet om hur ett demokratiskt land styrs och journalistens arbetsuppgift. - Hybris kallas det för. Kim il Sung, din lokale Imam och Khaddaffi har samma problem. - Alla vill dom precis som Sax så väl innerst inne.

Snille 34 minuter sedan
Karl Henrik Sax är tyvärr inte unik i Svensk media. - Det som förvånade mig mest var att han inte var 08a. En innerstadsjournalist är sannolikt Europas maktgalnaste människor. De anser att de är godhetens apostlar, ja de är tom så goda att de inte behöver bevisa för någon att de inte är rasister, så de behöver ju inte umgås med araber och zigenare eller bo med dom själva - så evinnerligt goda är de. - Om inte Karl Henrik Sax vill placera sina egna barnbarn i GBGs mesta invandrarskola - vem skall då göra det? Vems barn och barnbarn skall integrera arabernas barn? - Sådant måste Sax svara på.

4 people gillar det här.

rattens 43 minuter sedan
Jag gillar era ironiskt berättade artiklar:-) Det finns iof inget annat sätt att tackla denna persons idéer och tankar på...
2 people gillar det här.

candylove 43 minuter sedan
Fick en kommentar till mitt tidigare inlägg idag av en annan PI läsare-skrivare: Vilken del av 'caps lock av' är det du inte förstår? Ok, jag förstår, men i skrivandets stund är det alltid lätt att använda versaler när man vill ge uttryck för sina känslor...Ska rätta mig till PI:s regler i fortsättningen !! Kommentaren blev dock ej censurerad av PI...Tack
1 person gillar det här.

MaxPayne2 [Moderator] 14 minuter sedan som svar till candylove
Det är skillnad på caps lock och caps lock. Text som man skriver med VERSALER för att förstärka något är ok, det är när någon skriver hela texter med caps lock på som vi går in och modererar. Däri ligger skillnaden.

Sen ska naturligtvis caps lock inte användas för att förstärka i tid och otid.
2 people gillar det här.

Reinknorr 1 timme sedan
Karl Henrik Sax personifierar problemet med osakliga journalister som låter sin egen personliga agenda övertäcka det sanna journaliska budskapet. PI, vänligen gör en lista, tex Sax-listan, där varje osaklig journalist som förvanskar, förvrider, undantar eller undanhåller sanningen blir uthängd på PI. Det skulle vara mycket informativt värdefullt för PI:s läsare att kunna få en samlad information om varje oärlig, skrupellös journalist som aktivt arbetar emot ett fritt demokratiskt samhälle där allas röster är lika värda.
12 people gillar det här.

Aguierre 1 timme sedan
Det är oerhört illa ställt med demokratin när det a-l-l-r-a viktigaste är att hålla ett parti, invalt med demokratiska regler, utanför beslutsfattandet. Det borde väl vara viktigare att få till en sund politik som gagnar sverige och svenskarna. Eller?
F ö är demokratin som egenskap vansinnigt överskattad: Det blir bara ett misch-masch av alldeles för många åsikter. ALLA stora kulturer genom historien har varit diktaturer. Track record var ganska schysst tills den böhmiske korpralen sabbade allt med sitt 'Tusenåriga Rike' som sket sig ganska snabbt!
9 people gillar det här.

nisse12 1 timme sedan
Exakt så fungerar svensk media, i normalfallet är de naturligtvis mer subtila i sitt agerande men det är tydligt att det är media som sätter agendan och lyfter fram ja-sägarna och förlöjligar eller fryser ut kritiker.

På så sätt skapas det multikulturella eländet och kritik undertrycks. Politiker som tycker som SD beträffande asylpolitiken men har andra hjärtefrågor som de anser aningen angelägnare tiger och floskelpersonligheter tar över. Det gäller inte bara i politiken, t ex Kapten Klänning gjorde karriär på detta sätt.
7 people gillar det här.

casparaidis 1 timme sedan
Man blir smått konfundersam när en skribent på ledarsidan utan några som helst problem får total såga ett uttalande för att sedmera diktera hur det skall vara och dessutom läxa upp andra politiker?

8 people gillar det här.

Gullesnuttan 1 timme sedan
Har herr Sax verkligen GTs mandat att på detta sätt såga demokratin och i förlängningen även yttrandefriheten?
15 people gillar det här.

u28903094 1 timme sedan
Sanningen hinner allid ifatt 7-klöverns politiker så hur ni än samarbetar över partigränserna för att utestänga SD från att få inflytande i politiken och ni skall sitta och bestämma över det etniska svenska folket när ni inte respekterar demokratiska villkor,ni bord faktiskt skämmas som politiker att göra så mot alla som demokratiskt har lagt sin röst på SD men det har ni inte vett till tyvärr!
Dagen kommer när 7-klövern åker ut och ställs till svars.
13 people gillar det här.

solnasol 1 timme sedan
Både Scibsted och Bonnier har blivit en skam för journalistiken i Sverige med lindrigt sagt labila chefsredaktörer när det gäller de demokratiska spelreglerna. Det är förvånande att de samtliga ger sig på ett parti som i demokratiska (nå väl så demokratiska som dom nu är i Sverige) val och tror att dom på detta sätt ska kunna förändra opinionen till för del för ett av flera större ledare i Europa utdömda mångkulturella fantasi utopi. Måste också passa på att gratulera SD till den fina val framgången. Allt eftersom svenskarna får upp ögonen blir fler och fler.
19 people gillar det här.

fagerhultarn 2 timmar sedan
han får duktigt med mothugg på sin 'artikel' :)
5 people gillar det här.

AnnaF3 2 timmar sedan
Obegripligt att Bonniers koncernen tackar svenska folket för miljardstöd, sänkta skatter och skräddarsydda lagar genom att släppa fram en ademokratisk person som Karl Henrik Sax. Skandal att modell-DDR 'journalister' undergräver statsskicket medan PK-politiker applåderar. undergräver statsskicket medan PK-politiker applåderar.
12 people gillar det här.

walborg 2 timmar sedan
Bra isärplockat..:)......Mattson stog väl å klappa honom på ryggen..Undrars när ägargruppen Bonnier börjar byta ut sina Redaktörer? Har ställt frågan til Shibstedst( som äger 91% av A.B och fler LO äger 9%) när de skall plocka bort Hellin, har inte fått något svar än.. konstiiiiiiiit!!
I V.F har man samma strålande lösning av ledareskribenten Peter Franke:

'SD:s frammarsch är däremot obehaglig. Nu hoppas det främlingsfientliga partiet på att bli vågmästare, men det finns ett enkelt sätt för valsegraren Gert-Inge Andersson (S) att råda bot på det. Sträck ut handen till samarbete med Folkpartiet och Centerpartiet'. V.F är 'di rödes' tidning å fick 16 861 000 i 'driftstöd' av skattebetalarna året 2010.

Gnolar på Eddi Medusas 'Sossialdemokraterna'!
5 people gillar det här.

olle w 2 timmar sedan
För det första att någon är 'främlingsfientlig' är inget negativt. Det är bara ett mycket luddigt begrepp efter som väldigt få i dag i någon verklig mening är 'rasistiska'. Det är lite som att klaga på att motståndare i fotboll är osportsliga eller 'fula' i sitt spel. Men man får aldrig frispark.

För det andra så är SD faktiskt ganska mesiga, de kan knappast objektivt klassas som 'främligsfientliga'.

För det tredje så lever alla dessa stolliga kommunister i någon villfarelse att folk röstat 'fel'. dvs de går nog över av sig själv bara de får 'rätt ' information.

Man fattar inte att SD kommer bli större tills den dagens Alliansen eller sossarna börjar samarbeta med dem.

3 people gillar det här.

Odalmannen 2 timmar sedan
Han har en klassisk diktator-mustasch liknande våldspsykopater som t.ex. Augusto Pinochet, Joseph Stalin, Pervez Musharraf, Alfredo Stroessner eller Saddam Hussein. Observera även likheten med Vitrysslands mustaschprydde president och diktator Aleksandr Lukasjenko som har hållit Vitryssland i ett omänskligt hårt järngrepp sedan 1994:

http://sv.wikipedia.org/wiki/L...

En ren slump?
11 people gillar det här.

Manckerstroem 2 timmar sedan
PK är livrädda för att demokratin ska återupprättas och deras väl etablerade korrupta nästan vattentäta skott ska raseras. Om det händer, eller när det händer, skulle så många av dessa svansviftare åka ut i kylan, så vi skulle få problem med omskolningen. Ska inte den gode diktatorn förresten stava sitt efternamn Sachs ?
10 people gillar det här.

svensk_guacamole 1 minut sedan som svar till Manckerstroem
Blir inte första gången det händer i historien!

Vendela 2 timmar sedan
Det a-l-l-ra viktigaste är väl ändå att sätta på Karl Henrik Sax en tröja
som låser armarna på ryggen, så att han inte kommer åt tangentbordet.
9 people gillar det här.

BluewhiteCrew 2 timmar sedan
Ännu ett tydligt exempel på att inte köpa 'Gammelmedia', hela redaktionen på GT är 'Rödare än Ruben'.

SD 2014
11 people gillar det här.

GrVB 2 timmar sedan
Han säger ju rent ut att han vill sätta demokratin ur spel. Jisses, den killen är en klar kandidat till att bli borgmästare i Ankeborg...
12 people gillar det här.

Manckerstroem 3 timmar sedan
PK är livrädda för att demokratin ska återupprättas och deras väl etablerade korrupta nästan vattentäta skott ska raseras. Om det händer, eller när det händer, skulle så många av dessa svansviftare åka ut i kylan, så vi skulle få problem med omskolningen. Ska inte den gode diktatorn förresten stava sitt efternamn Sachs ?
3 people gillar det här.

Allanoskar 3 timmar sedan
Ingen bör lyssna på journalister längre. De har helt förbrukat sitt förtroendekapital i och med sitt ljugande och manipulerande. De är Sverige näst lägst ansedda yrkesgrupp. Nu väntar vi bara att de hamnar sist i listan.
13 people gillar det här.

mittmotto 3 timmar sedan
Man får en känsla av desperation när man läser vad han skriver, kan det vara ett desperat försök att motarbeta det han ser komma 2014? Detta val var en bra indikation på vad som kommer att hända i riksdagsvalet om drygt 3 år.
S på 12 - 20% beroende på vad som sker i landet.

Detta är ett försök att tysta SD och sätta sig på väljarna. Men effekten kommer att bli den motsatta.
15 people gillar det här.

tenore36 3 timmar sedan
Ännu ett journalistiskt stolpskott i den oändliga raden av dylika.
6 people gillar det här.

candylove 3 timmar sedan
Brukar inte köpa GT men igår var jag tvungen. Första sidan står P Ehn på en vågskål och under kan man läsa: Ex nazisten som blir vågmästare i regionen....Bara det gjorde att jag begrep vad som skulle komma inne i tidningen. Nästa uppslag: Släpp inte in SD....och sista meningen: Därför måste SD hållas borta trots 30706 väljare..5.8 % (C 5.7% , KD 5.4 %) Kallas detta demokrati....Jag bara frågar K H Sax...Var i SD:s valprogram kan du finna att SD är främlingsfientliga...Det enda Du kan komma med är att SD vill att alla läkare ska kunna så bra svenska att patienterna förstår dem. Främlingsfientligt ???????? Det är ett ganska naturligt krav för oss SVENSKAR!!!! Du säger: Det låter enkelt, för vi har redan lagkrav på språkundervisning. Just detta har jag o min särbo INTE upplevt...Jag själv blev erbjuden tolk på Nossebro Vårdcentral när jag fick en läkare som talade dålig svenska !!! Samma på Sahlgrenska för min särbo...Personalen fick hämta en annan läkare som kunde förtydliga diagnosen !!! OCH detta kallar du främlingsfientligt !!!! Du kallar oss i SD för lögnaktiga: 'Men bakom SD:s krav finns oftast en baksida....' OBS ALLA PI LÄSARE LÄS HELA K H SAX artikel...i gårdagens GT...Värre svammel har jag aldrig läst...K H Sax Varför är du så rädd för SD ?????
30 people gillar det här.

HuldasKarin 2 timmar sedan som svar till candylove
Jag har ställt den frågan minst 1000 gånger var de står att SD är främlingsfientliga men ingen har lyckats svara mig :))
9 people gillar det här.

Trackback-länk
blog comments powered by Disqus
Läsare på PI just nu
Kommentarsregler på PI

- Håll god ton mot varandra
- Var saklig och seriös
- Inga hot eller liknande
- Vårda språket
- Inga reklam-/extremlänkar
- Inga personuppgifter
- Skriv på svenska
- Capslock av
- Tipsa i 'KONTAKT / TIPS'
Senaste inläggen

Ännu ett åldringsrån – två män gripna
Svarttaxiförare våldtog berusad passagerare
GT:s politiska redaktör Karl Henrik Sax får en lektion i demokrati
”Play” – ny film om svart tonårsgäng som rånar svenskar
Gävles etniska föreningar ska integrera flyktingar i samhället
Danskarna skärper kraven på att gifta in sig i landet
Gäng fick fängelse efter brutalt rån i villa
SD övervakade rösträkningen i omvalet
Tjetjensk jihadist inför rätta i Köpenhamn
Kvinna indragen i bil och gruppvåldtagen
Asylsökande Muhammed ”har det sämre än djur”
Zigenarnas nationaldag ej med i kalender – DO-anmäls
Kvinnlig skimmare kom billigt undan
83-åring våldtagen och rånad i hemmet
Elever kämpar för att få ha kvar traditionell avslutning

PI Arkiv
Twitter
Följ PI via
Topplistor m.m.
Creeper MediaCreeper
Flygblad

Här finns Cavatus material att ladda ner, skriva ut och sprida till allmänheten. Flygblad, flyers, visitkort m.m innehållandes information om ocensurerade nyheter på Internet.
Blogroll

Affes statistik
Allahu akbar
Antiislamism
Crimenews
Efterlyst TV3
Everykindapeople
Exilen
Feminix
Gates of Vienna
Humle och Dumle
I mitt Sverige
Isabellas Skrivkonst
Islamofoben
Jihad i Malmö
Jihad Watch
Jimmie Åkesson (SD) på Twitter
Kent Ekeroth
Klartexten
Leffe45
Mittenradikalen
Muslimska friskolan
MX Cartoons
Pettersons
Polisen
Robsten
SD Kvinnor
SD Landskrona
SIOE
Som jag ser det-68
Status Sverige – statistik
Svenska mord
Sverigedemokraterna
Ted Ekeroth
Therese Borg SD
Thoralf Alfsson
Varjager

Copyright © 2011 Politiskt Inkorrekt - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa Theme by BytesForAll. Discuss on our WP Forum



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: