tisdag 24 maj 2011

Invandrare kostar Kanada $23 miljarder årligen « Politiskt Inkorrekt

Invandrare kostar Kanada $23 miljarder årligen « Politiskt Inkorrekt: "Invandrare kostar Kanada $23 miljarder årligen

KANADA I land efter land konstaterar man att framför allt den icke-västliga invandringen kostar mer än den smakar. Senast ut är Kanada där tankesmedjan The Fraser Institute har kommit fram till att detta årligen kostar den kanadensiska staten $23 miljarder, trots landets förhållandevis stränga invandringspolitik – i synnerhet jämfört med Sverige, vilket innebär en enorm skattebörda på de kanadensiska skattebetalarna.

Enligt The Fraser Institute betalar nyanlända ungefär hälften så mycket inkomstskatt som andra kanadensare men använder sig i lika hög grad av statliga tjänster, vilket kostar skattebetalarna omkring $6,051 per invandrare och uppgår till en årlig kostnad på någonstans mellan $16,3 och $23,6 miljarder.

– Det ligger i Kanadas intresse att undersöka vad som orsakar detta och fixa det, säger Herbert Grubel, medförfattare av rapporten Immigration and the Canadian Welfare State.

– Vi behöver en bättre urvalsprocess… Vi är inte här, som land, för att utföra välgörenhet för resten av världen.

Läs hela artikeln hos National Post.
PrintFriendlyShare
2011-05-23, 11:54 (uppdaterat 2011-05-23, 12:14) | Kategori(er): Asyl Migration, Utrikes
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 30 av 69 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Knut_Zweistein 12 timmar sedan
Rapporterna duggar tätt.
2 people gillar det här.

Sam_the_Sham 13 timmar sedan
Många människor, inte minst politiker, har svårt att skilja på miljoner och miljarder. Man har inte heller någon uppfattning om vad som är stora och små belopp i landets räkenskaper. Därför tror jag att det är viktigt att exemplifiera vad dessa jättesummor innebär. Det är en pedagogisk uppgift. Det är en del av uppvaknandet att inse vilka astronomiska belopp det handlar om. Många tror nog att vi skrapar av någon procent av överflödet i vårt samhälle, men så är det inte. Det innebär sämre 'vård, skola och omsorg' för alla. Sjukvården i landet kostar ca 125 miljarder om året. Skolan och äldreomsorgen betydligt mindre, kanske 100 miljarder tillsammans. Vi skulle alltså kunna dubblera 'vård, skola och omsorg' för de pengar som invandringen antas kosta.
1 person gillar det här.

Methow 14 timmar sedan
Enligt en artikel i SvD kostade invandringen år 2002 267 miljarder kronor för Sverige. och då ska ni veta att vi har en årsbudget på ca 800 miljarder kronor. (nästan lika stor som EU's som ligger runt 1000 miljarder).
1 person gillar det här.

Anna Svensson 14 timmar sedan
och då skall man komma ihåg att Kanada sållar mycket mer än Sverige, som ju inte sållar alls, eller även skickar bort dem som skulle kunna bidra till samhället
1 person gillar det här.

Sam_the_Sham 14 timmar sedan
Allt hänger på hur man räknar. Det har gjorts flera utredningar som kommit till belopp som skiljer sig väldigt mycket åt. Dessutom var det flera år sedan dessa uträkningar gjordes, och sedan dess har invandringen av outbildade accelererat kraftigt. Jag vill minnas att den snälla uträkningen kom fram till ca 50 miljarder om året, och den andra till det tredubbla. Om man antar att det fyllts på rejält med analfabeter - det tar i genomsnitt 7 eller 9 år innan en invandrare får jobb - var hamnar vi då? De som får jobb kan väl antas gå jämnt ut, men arbetslösheten bland invandrare är mycket större än bland dem som är födda här. Till detta ska läggas extra kostnader för tandvård, sjukvård, kriminalvård, socialvård, kostnader för kriminalitet etc. sådant som invandrare är överrepresenterade i. SFI och annan utbildning är inte gratis.

Du som gissade en miljard om dagen har kanske inte helt fel. 365 miljarder om året. Det är tre gånger så mycket som sjukvården i landet kostar. För en miljard om året får man 2-3000 sjuksköterskor. För 365 miljarder skulle man alltså kunna anställa 700 000 - 1 000 000 sjuksköterskor. Detta sagt för att ge en aning om storleksordningen av kostnaderna. Den snällaste skattningen kanske skulle hamna på 75 miljarder - dvs ca 150 000 sjuksköterskor. Det är inga små utgifter.
1 person gillar det här.

BigRoaster 15 timmar sedan
Det är andra länder som är kassa! De har bara inte lärt sig hur man gör. Det är bara i Sverige vi gör vinst på analfabeter som kommer från Somalia och Iran.
1 person gillar det här.

MysteriousPhantom 17 timmar sedan
Jag undrar hur många miljarder den galna massinvandringen och alla berikare kostar sverige årligen....
8 people gillar det här.

Erik 15 timmar sedan som svar till MysteriousPhantom
$47 miljarder minst, men då räknar jag gullesnällt. Jag skulle vara g l a d om det bara var $23M.

Hallsverigerent 17 timmar sedan
Om Kanadas invandring kostar mellan 16,3 och 23,3 miljarder dollar, hur f*n mycket kostar den inte då i Sverige???
4 people gillar det här.

MikeySalut 18 timmar sedan
Tkr inte att det är ok att i rubriken påstå att invandrarna kostar kanadensarna 23 miljarder dollar årligen när man i brödtexten istället skriver att det är någonstans mellan 16,3-23,3 miljarder dollar de kostar.... teoretiskt kan det vara så men det kan alltså lika gärna vara 16 miljarder dollar...

Lite aftonbladetvarning på att sätta rubriker som inte korrekta när man jämför med artikelns innehåll kan jag tycka.
5 people gillar det här.

deleted 10 timmar sedan som svar till MikeySalut
Allt är ändå fantasibelopp, så höga att ingen vanlig kan greppa dem. Så spelar kvitta.

jeppehe 18 timmar sedan som svar till MikeySalut
Precis, bli inte för sensationslystna nu. Håll er till eran vanliga profil och kör på som ni gör, för ni gör ett otroligt bra jobb som står upp mot dom stora medierna som för oss bakom ljuset.
4 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 19 timmar sedan
Vi behöver en bättre urvalsprocess… Vi är inte här, som land, för att utföra välgörenhet för resten av världen..
När får vi höra Reinfeldt säga dom orden?
6 people gillar det här.

HA2010 14 timmar sedan som svar till Svensk_Rondellhund
Reinfeldt svarar med standardfrasen:'Det är oacceptabelt!' punkt och slut.
1 person gillar det här.

ostrogothia 19 timmar sedan
Vilket underbart citat! Tänk om ETT enda parti utöver Sverigedemokraterna någonsin kunde formulera detta och uttrycka det. Ska det vara så svårt att sätta medborgarnas bästa i första rummet?
11 people gillar det här.

KweenKristin 20 timmar sedan
Det skulle vara intressant att veta hur mycket invandringen kostar Sverige när det kostar Canada motsvarande 150 miljarder svenska kronor.

Men jag tror man kommer aldrig att få veta. Jag tror att det finns de i det svenska etablissemanget som vet eller åtminstone har en bra ide, men de kommer aldrig att säga vad det är därför att det skulle 'spela i händerna på främlingsfientliga krafter.'

SD har begärt statens utredningstjänst att ta reda på kostnaderna men jag litar inte på att man får de riktiga siffrorna eftersom de skulle vara politiskt dynamit och de svenska folkets förmyndare kommer att skydda sina undersåtar från sådan oönskvärd och känslig information.

De siffror som SD kommer att få blir uppsnyggad bokföringstrolleri.

Allt i folkets bästa intresse, förstås.
3 people gillar det här.

Illwillfn 20 timmar sedan som svar till KweenKristin
Även om de skulle räkna in ALLT (vilket de aldrig kommer göra) så kommer de bara räkna på den monetära kostnaden (som ligger runt 1 miljard SEK om dagen). Den monetära kostnaden är ingenting jämfört med den verkliga kostnaden, anser jag. Alla offer för mångkulturen, alla våldtagna/misshandlade/rånade/bestulna/etc...det är den verkliga kostnaden och 7-klöverns riksdagsledamöter (sedan mitten av 80-talet) förtjänar stenhårda fängelsestraff.
8 people gillar det här.

mrMadmax 20 timmar sedan
Oj, då inbringar väl invandringen i Svea rike 23 miljarder dollar!!!!
1 person gillar det här.

Vikingablod031 16 timmar sedan som svar till mrMadmax
Hört siffror på 300 miljarder kr för sveriges invandring, låter mycket......men...
1 person gillar det här.

JOB_3811 21 timmar sedan
Och skulle vi räkna om det till svenska siffror så skulle vår kostnad vara ca 75 miljarder per år.
Det vill säga ca 200 miljoner per dag...
Inte undra på att våra pensionärer inte kan få lingonsylt till köttbullarna på äldreboendet. Alla våra pengar går till invandringen.
Jag hoppas verkligen att SD tar fram mer exakta siffror på detta ifrån RUT och bombarderar detta budskap inför valet 2014. Nu får det vara nog.
10 people gillar det här.

KarlAndersson2 21 timmar sedan
Lågkonjunktur? Vad händer då. Vilka skall spara då.
6 people gillar det här.

tigerone11 22 timmar sedan
'Recent newcomers should also have to post a bond to cover payments for health-care and social services before their parents and grandparents are admitted as landed immigrants.'
Nya invadrare skall deponera pengar så det täcker för sjukvård och sociala rättigheter innan anhöriga får komma.

För övrigt är det 23 miljarder CAD motsvarande 148 miljarder SEK
3 people gillar det här.

KarlAndersson2 22 timmar sedan
tydligen är Sverige arabvärldens och Afrikas socialkontor. Dom har Ju VIP kort i Sverige + att det är extra synd om dom. För vi är ju rasister.
9 people gillar det här.

Illwillfn 22 timmar sedan
Som sagt, min uträkning för Sverige gav 1 miljard om dagen. Siffrorna från Nederländerna stämde riktigt bra och med tanke på att Kanada (till skillnad mot Sverige) ställer krav på sina invandrare så tycker jag detta verkar stämma rätt bra också.

1 miljard om dagen, ett par tusen våldtäktsoffer, flera tusen rånoffer, några mord, tusentals som får inbrott etc etc etc

Alltså, jag gillar kebab (avskyr dock fotboll) men jag tycker det kostar för mycket. Om alla i Sverige struntar i Zlatan och låter bli att käka kebab (pizza hade vi före massinvandringen!), kan vi skicka tillbaks alla berikare då?
3 people gillar det här.

Tyckarn 21 timmar sedan som svar till Illwillfn
Matargumentet är ju bara så oerhört fånigt. Vi har ju en väldigt populär sushi-kultur i Sverige men inte tusan har vi behövt ta in halva japan för det. Kebaben hade givetvis funnits i Sverige utan massinvandringen som vi har idag.
11 people gillar det här.

Illwillfn 20 timmar sedan som svar till Tyckarn
Självklart, men det säger en hel del om det ENDA de kan hitta som är positivt med massinvandringen är mat och Zlatan (jag ser inte Zlatan som något positivt, men ändå).
4 people gillar det här.

LtHornblower 22 timmar sedan
När får vi dessa siffror för sverige? Skulle inte SD kräva fram detta genom riksdagens utredningstjänst?

Vill se detta för sverige, och tror att det är otroligt viktigt för att få till stånd en förändring. Så länge den syltryggade svensken kan gå omkring i ett rosa moln och tro att invandringen är gratis eller hans komun till och med tjänar på de skäggiga gökungarna händer inget. Det är först när svensken får klart för sig att han betalar tusenlappar i månanden för denna galenskap, och att han varken kommer att få pension eller äldreboende som kanske han motvilligt öppnar ögonen. Även om jag inte har särskillt stora förhoppningar om mina landsmäns förmåga att slänga av sig PK-oket.
4 people gillar det här.

Svenskastavalla 22 timmar sedan
Kanada har alltid framställts som det land som väljer sina invandrare. Hur kan de gå back på något där de plockar russinen ur kakan? Vi i Sverige får alltid höra hur lönsam och viktig för samhället invandringen är. Sverige väljer inga invandrare, snarare väljer man bort de som får komma till Kanda. Invandring är så lönsam att Miljöpartiet vill öppna gränserna för fri invandring! Det måste vara ett allvarligt fel på rapporteringen från Kanada, det måste vara vinst inte kostnad. Vi svenskar kan inte ha fel!
9 people gillar det här.

celsius50 22 timmar sedan
Vabaha, kostar invandringen något?
Trasor och musslor kostar mer än de smakar.
Skicka hem dem till sandlådan, snarst.
4 people gillar det här.

gst3 22 timmar sedan
'Vi är inte här, som land, för att utföra välgörenhet för resten av världen.'

Boom!
16 people gillar det här.

Reactions

SusanneLehmus 23 timmar sedan
From twitter
RT @kentekeroth: I hela världen, i alla undersökningar i alla länder; icke-västlig invndrng kostar enormt. I Sve: 'Nä det berikar oss' http://tiny.cc/fbjq3
kentekeroth 1 dag sedan
From twitter
I hela världen, i alla undersökningar i alla länder; icke-västlig invndrng kostar enormt. I Sve: 'Nä det berikar oss' http://tiny.cc/fbjq3

Trackback-länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: