tisdag 24 maj 2011

Kaos präglar skolorna i Fosie « Politiskt Inkorrekt

Kaos präglar skolorna i Fosie « Politiskt Inkorrekt: "Kaos präglar skolorna i Fosie

MALMÖ Skolinspektionen riktar hård kritik mot skolorna i Malmöstadsdelen Fosie där verksamheten beskrivs som näst intill kaosartad med elever som inte klarar de uppsatta målen, stök och personal som knappt kan tala svenska. Speciellt Munkhätteskolan pekas ut som särskilt bråkig och stökig.

På Munkhätteskolan, där i princip inga svenskar finns, uppnår endast hälften av eleverna behörighet till gymnasiet medan motsvarande siffra för Söderkullaskolan och Augustenborgsskolan ligger på 80-90 procent.

Även avseende värdegrundsarbetet sticker Munkhätteskolan ut. Eleverna uppger att stök och bråk är vardagsmat. För att få bukt med problemen har så kallade trygghetsvärdar från företaget Trygga skolan (tillhörande bevaknings- och säkerhetsföretaget Bevakningsgruppen AB) anlitats.

Enligt Skolinspektionen får de elever som inte har svenska som modersmål inte tillräckligt med stöd. Då det gäller språket vittnar även personalen om maktlöshet och att många av eleverna kan alltför dålig svenska.

Också i förskolan finns det problem. Ordinarie personal är sällan på plats och ersätts av outbildade vikarier. På vissa förskolor talar dessutom inte personalen varken svenska eller något av de alla språk barnen talar hemma.

– Ansvariga för skolan, både i stadsdelen Fosie och i Malmö kommun, måste nu ta sitt fulla ansvar för att både vända utvecklingen och säkra att eleverna får en god och likvärdig utbildning oavsett vilken skola de går i, säger Lena Godin på Skolinspektionen och som ansvarat för tillsynen.

Sydsvenskan
PrintFriendlyShare
2011-05-24, 16:54 (uppdaterat 2011-05-24, 17:06) | Kategori(er): Inrikes, Skolan
Gilla Dislike

liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 31 av 91 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


bud 0 minuter sedan
Sverige kommer inom en snar framtid vara U- landstillhörigt och med ännu mer otrygghet och våld. Många svenska politiker och deras rödbruna lakejer fortsätter ändå med sitt svek/ sinnessjuk agenda.

tant_Sverige 11 minuter sedan
Sortera ungarna och personalen efter nationalitet då, så blir det inga språkproblem. En somalisk skola, en arabisk skola, en svensk skola, en albansk skola, en zigenarskola ... nej, visst nej, de går ju inte i skolan... Men om alla får vara med sin språkgrupp finns det inte så mycket kvar att skylla på när man misslyckas med studierna.
1 person gillar det här.

Vaestgoete 24 minuter sedan
Ännu ett exempel på hur mångkulturen får samhället att braka samman.
2 people gillar det här.

Danneskaning 24 minuter sedan
Hela inslaget hade flera inslag av såpakaraktär.
En rektor som kallas områdesansvarig.
En tjej från sjuan som intervjuas flera ggr. Ser ut att vara närmare 18-20 och redan skulle kunna ha ett heltidsjobb.
Några smugglare som går på typiskt stereotypiskt-hej jag har skitit på mig går bredbent för jag är så cool stilen.
En chef för skolinspektionen som mästrar men vet om problemen som finns i landet men det är ju alltid lätt att tycka om andra..
En reporter som är anställd av pk maffian och vill försöka låta opartiskt och ställa 'kritiska' frågor som enkelt bollas bort. Om inte se inslaget igen' rektorn' ansåg sig inte ha några problem :-)
Angående taggtråden så tog den väl slut helt enkelt. Skulle egentligen vara runt hela skolan.

Synd om dom få elever som verkligen vill lära sig!
3 people gillar det här.

ravgni 27 minuter sedan
Det är väl inga problem eller konstigheter att lärarna inte pratar svenska ??

Barnens föräldrar gör det inte heller och kommer aldrig göra det för att det behövs inte och inom en överskådlig framtid kommer svenska vara ett minoritetsspråk i Reepalus Malmö.

Vi älskar (inte) Malmö
3 people gillar det här.

jean_jonsson 28 minuter sedan
Jag har själv jobbat inom skolan i många år i min hemkommun och även på andra orter, minns hur det var när man gick i högstadiet på 90 talet och den stora skillanden som väldigt få vågar erkänna är ju att vi har fått så många elever med invandrarbakgrund som kräver så mycket mer arbete och framförallt ett helt annat sätt att arbeta!! te x bråk och slagsmål hör till vanligheterna på många invandrartäta skolor runt om i landet , det är klart att det fanns bråk skolor för 15- 20 år sedan också men den stora skillanden är att uppstod ett bråk mellan två killar som urartade det inte som det gör idag!!
killar i högstadiet ville visa sig tuffa innan också men nu komme det vapen, knark och gängmentalitet i bilden. och man kan inte förneka vilka som utgör majoriteten av dessa som sysslar med detta!!! Jag har pratat med många elever som också har invandrarbakgrund och de alla säger ju att man kan inte gå i en skola med så många invandrare, , ingen studiero eller chans att skaffa sig bra betyg på dessa skolor!
Men fy den som säger så offentligt om man är svensk ... Då är man ju rasist eller hur var det nu???
4 people gillar det här.

argdansk 42 minuter sedan
På vissa förskolar talar inte personalen svenska........... Öh??? Då är det väl på tiden de bytes ut med svensktalande, i den mån det är möjligt - de svensktalande kanske skyr dessa förskolar med flit och av dåliga erfarenheter??

3 people gillar det här.

Svensk_Rondellhund 56 minuter sedan
Har man aldrig sett en skola förstår jag att man inte vet vad man ska göra där..
4 people gillar det här.

tikka 1 timme sedan
Förbannat konstigt att man aldrig ser en skola med 'problem' med en stor majoritet puresvenska barn, förjävla märkligt
11 people gillar det här.

argdansk 41 minuter sedan som svar till tikka
När inte man tillser att föräldrarna lär sig ett acceptabelt svenska, hur kan då barnen lära sig? Och nu skall lärarna ta kurser i arabiska??? Vilket förb....t trams.
3 people gillar det här.

Karin 48 minuter sedan som svar till tikka
Just det:-) Visserligen är mina barn vuxna nu, men med min självbevarelsedrift (fungerade också på 80-90 talet) skulle jag ha kämpat med näbbar och klor om de satt mina pojkar i en skola med bara analfabeter.
5 people gillar det här.

jlk431 4 minuter sedan som svar till Karin
att dom ar analfabeter at knappast det storsta problemet, våldet, sexism och hot daremot.

DAoG 1 timme sedan som svar till tikka
Ungar från MENA-länder är inte vana vid mesiga svenska lärare och annan personal. De kan nog va därför som de tror att de kan få bete sig hur de vill.
2 people gillar det här.

JohnnyBoy222 1 timme sedan som svar till tikka
De finns men man pratar inte så ofta om dem. Jag vet några stycken där det är cirka 90% svenskar men med problem i form av mobbing, dåliga resultat, stök, kriminella föräldrar som kommer till skolan och hotar personal, etc....

Humanist_PI 1 timme sedan
'Ansvariga för skolan, både i stadsdelen Fosie och i Malmö kommun, måste nu ta sitt fulla ansvar för att både vända utvecklingen och säkra att eleverna får en god och likvärdig utbildning oavsett vilken skola de går i'

Så typiskt svenskt! En representant för en myndighet säger åt andra myndigheter att de ska lösa vissa problem, givetvis i väldigt vaga, flummiga ordalag ('en god och likvärdig utbildning'). Ingen talar om de egentliga orsakerna till problemen. Varken skolförvaltningen i Fosie eller i Malmö kommun kan lösa dessa problem eftersom problemen egentligen inte handlar om saker som ligger inom skolans ansvarsområde. Problemen beror på:

1. Vettlös, ohanterlig massinvandring.

2. Föräldrar som inte uppfostrar sina barn i allmänhet, och invandrarföräldrar som inte ser till att deras barn integreras i det svenska samhället i synnerhet.

Till detta kan man eventuellt lägga en vansinnig árbetsmarknadspolitik som gör det möjligt för arbetslösa invandrare att få 'instegsjobb' o. dyl., vilket troligen är anledningen till att man på skolor och förskolor får personal som inte kan svenska (detta medan massor av välutbildade svenska akademiker går arbetslösa).
14 people gillar det här.

argdansk 38 minuter sedan som svar till Humanist_PI
Blink-tia!!! (danskt MIL-uttryck) träff mitt i 'bulls eye' på tavlan

Rednecknick 46 minuter sedan som svar till Humanist_PI
Jupp. Och detta är naturligtvis gratis att fixa.

Robin Håård 56 minuter sedan som svar till Humanist_PI
De är bara att gratulera sjuklöverns misslyckande hur långt ska de gå innan dom ska öppna ögonen ?
1 person gillar det här.

argdansk 39 minuter sedan som svar till Robin Håård
Hela vägen - om inte de stoppas abrupt vid nästa val!!!
2 people gillar det här.

Robin Håård 59 minuter sedan som svar till Humanist_PI
Tack mycket bra skrivet '

Boggerman 1 timme sedan
Jag skrattar åt att dom inte hittade någon svensk elev att intervjua.

Jag tyckte min högstadieskola var kass men den går inte ens att jämföra med detta.
3 people gillar det här.

u28903094 1 timme sedan
Så ser det ut när alla nyanlända analfabeter från hela jordklotet ska ha anställning så fort som möjligt efter att de kommit till Sverige!
Jag är helt chockad över att det överhuvudtaget får gå till så i ett civiliserat land som Sverige trots allt är,det har gått utför med Sverige i raketfart sen svenskarna röstade fram alliansen för period nummer två.
6 people gillar det här.

Cavatus 1 timme sedan
Varför törs man inte säga rent ut vad detta beror på? Att massinvandringen gjort skolan ogörlig? Nej, det ska förnekas och på något sätt är det lokalernas fel, eller väggarnas eller vad som helst, men det är inget fel på politiken som lett till detta vansinne.
6 people gillar det här.

Erik 1 timme sedan
Å förlåt jag trodde de redan brunnit ner...
3 people gillar det här.

Marcus_080 1 timme sedan
Problem, problem och åter problem. Politiker vakna för i he****e! Vi vill inte ösa in pengar i svarta hål som ändå inte ger något. Bort med alla bidrag så löser sig hela integrationsproblematiken av sig självt
7 people gillar det här.

Peer Pedersen (SD) 1 timme sedan
Delar av Malmö verkar idag helt bortom räddning och när de sista 'starka familjer' har tagit flykten och bidragen sinar, då kommer plundringen att spridas bortom kommungränsen.
15 people gillar det här.

MetalHeadViking 1 timme sedan
Tror vi kommer att behöva spärra av hela Malmö från resten av landet.
19 people gillar det här.

FranzJosefStrauss 1 timme sedan
Alliansens valslogan 2014: Mångkultur, snart även i dina barns skola!
18 people gillar det här.

Emse1 1 timme sedan
,men fortsätta att ösa in invandrare till Sverige gör man ändå,och de som är här ynglar av sej avkommor så något ljus i tunneln ??? Skulle inte tro det ! Tur vi har svenska barn som är behöriga till gymnasiet och högskola/ yrkesutbildning därefter så det finns några som kan fortsätta att försörja våra kulturberikare !
8 people gillar det här.

Goja 2 timmar sedan
Det finns en kategori som det är väldigt synd om på dessa skolor. Det är de icke muslimska invandrarna som vill integrera sig och ser Sverige som sin framtid, men som inte får en chans på dessa skolor.
15 people gillar det här.

six-10 2 timmar sedan
Rektorn måste vara den vidrigaste personen jag sett på länge, bara står dör och flinar medans hon ljuger rakt framför kameran,


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: