onsdag 18 maj 2011

Maud Olofosson uppläxad av danska integrationsministern « Politiskt Inkorrekt

Maud Olofosson uppläxad av danska integrationsministern « Politiskt Inkorrekt: "Maud Olofosson uppläxad av danska integrationsministern

DANMARK I kölvattnet efter att Danmarks regering tillsammans med Dansk Folkeparti kommit överens om att återupprätta gränskontroller mot Sverige och Tyskland beklagade sig det svenska etablissemanget kollektivt över de hemska danskarna. En av de som var mest högljudd var näringslivsminister Maud Olofsson (C), som nu läxas upp rejält av Danmarks integrationsminister Søren Pind.

Tidigare i dag uppgav Olofsson att uppgörelsen är ”alarmerande för öppenheten” och ansåg att Danmark i förväg borde ha underrättat sina svenska kollegor om beslutet.

– Jag tycker att regeringen måste vara tydligare i kritiken mot Danmark. Andan om rörlighet, som vi har bestämt oss för, får inte förstöras av den här typen av insatser.

– Partistyrelsen är kritisk till Danmark, och tycker att man ger efter för främlingsfientliga krafter. Man hänvisar ju till Nordafrika, så det här andas något annat än vad man säger att det är, och det är allvarligt, säger Centerledaren.

– Jag tycker att det finns anledning för oss att kritisera att man för den här diskussionen med Dansk Folkeparti, och tillåter sig att lägga fram sådana här förslag. Det kommer inte att ske i Sverige, säger Maud Olofsson.

Uttalanden som Søren Pind senare under onsdagen bemötte med att påpeka att det inte är i hans land som folk skjuts på gatan i Malmö eller där det smäller bomber som i Stockholm. Samarbetet med Dansk Folkeparti beskriver han som gott.

– Jag har nyss fått siffror på att Sverige har 240 tulltjänstemän bara i södra landsändan. Danmark kommer att ha totalt 260 tulltjänstemän i hela landet när reglerna är i bruk. Då är det konstigt att hon talar om ett hot mot öppenheten. Jag vet inte om hon tycker att Sverige är ett låst land idag, säger Søren Pind.

Att danskarna skulle tala med den svenska regeringen innan beslutet klubbades igenom finnes Pind märkligt och svenska ministrar har ingen anledning att kritisera Danmark för främlingsfientlighet.

– Det är inte i mitt land som folk skjuts på gatan i Malmö eller där det smäller bomber i Stockholm. Det har vi inte i Danmark. Med tanke på det vet jag inte om man ska tillåta sig att moralisera över Danmark. Jag ska i alla fall inte moralisera över Sverige, säger Søren Pind, och hänvisar till man som sitter häktad i Malmö misstänkt för en serie skott mot personer med invandrarbakgrund, samt terrorbombaren Taimour Abdulwahab som sprängde sig själv till döds i centrala Stockholm i december förra året.

SvD
PrintFriendlyShare
2011-05-18, 17:54 (uppdaterat 2011-05-18, 17:55) | Kategori(er): Asyl Migration, Inrikes, Politik, Utrikes
Gilla Dislike

and 1 other liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
35 kommentarer 394 gillar received
Dela på
Visar 30 av 91 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


HA2010 10 minuter sedan
Søren Pind - Maud Olofsson = 3 - 0
4 people gillar det här.

Allanoskar 12 minuter sedan
Olofsson blir mer och mer pinsam för var dag som går. Hela Centerpartiet är numera ett enda stort skämt. De har noll koll på verkligheten och har helt förlorat sitt existensberättigande. Hennes okunniga och idiotiska uttalande i denna fråga är helt symptomatiskt med denna nedåtgående trend för Centern.
2 people gillar det här.

Peer Pedersen (SD) 18 minuter sedan
Pind ramlar inte av pinnen pga Olofssons tirader...
3 people gillar det här.

Anders 18 minuter sedan
Över 1000 besökare på PI, hur ska detta firas. kanske jag borde sätta in en extra 100 lapp i bidrag denna månad.
/Trogen läsare.
2 people gillar det här.

Bara jag igen 21 minuter sedan
Hade en bra post här men PI tog bort den. Vad är agendan PI?

Bara jag igen 13 minuter sedan som svar till Bara jag igen
Ni sopade rent min kommentar. Börjar fundera om ni är CIA eller MI6 kontrollerade nu. Känns suspekt efter vad ni gjort....

HuldasKarin 26 minuter sedan
Har inte damen tillräckligt att hålla reda på i Sverige utan att hon ska ut o läxa upp andra länder oxå. Gör det du ska göra i detta landet istället.

Det finns ett ordspråk som lyder'skomakare bli vid din läst' o detta borde Maud Olofsson lära sig!
3 people gillar det här.

PerHo 27 minuter sedan
Tack Søren Pind! Uppenbarligen en klarsynt och intelligent man.
4 people gillar det här.

j_london 35 minuter sedan
Outbildade svenska ministrar (politiker)...

Låtsaspolitikerna i Kalle Anka-landet har det hett om öronen i dessa dagar... för någon vecka sedan läxade Putin upp den lille Reinfeldt kring begreppet demokrati... och nu kör Danmarks integrationsminister Søren Pind fullständigt över den där ständigt babblande Maud Olofsson. Det måste väl ändå kännas rätt pinsamt...

Bland de svenska ministrar som inte har någon akademisk utbildning märks just näringslivsminister Maud Olofsson, som överhuvudtaget inte har någon eftergymnasial utbildning alls, medan socialminister Göran Hägglund endast har en 'företagsintern utbildning inom finanssektorn'.

– Sannolikt är svenska ministrars formella utbildning lägre än många andra jämförbara länder, tror statsvetarprofessorn Sverker Gustafsson. (Som om kanske inte det märks... samhället håller ju på att fullständigt falla sönder: min egen anmärkning!)

Jämför man med USA:s regering (USA:s regering som traditionellt är ett svenskt politiskt hatobjekt...) är Sverige rena rama u-landet!
President Barack Obama omger sig med en rad skarpa akademiska hjärnor i sitt kabinett. Själv har han juristexamen från Harvard. De övriga 15 ministrarna och vice president Joe Biden har alla minst en akademisk grundexamen, enligt New York Times sammanställning. Energiministern Steven Chu kan till och med visa upp ett Nobelpris i fysik från 1997.

Detta kan jämföras med exempelvis Sveriges globala miljöfrälsare och miljöminister Anders Carlgren, som 'bedrev lärarstudier i Stockholm 81-83'. Eller försvarsminister Sten 'Tomhylsan' Tolgfors som är pacifist och inte ens har gjort värnplikten. För att inte tala om justitieminister Beatrice Ask, som inte har den minsta juridiska utbildning, men som dock är utbildad hårfrisörska!
Landsförrädaren själv, Fredrik Reinfeldt, har heller inte så mycket att komma med i politiska sammanhang; civilekonom... en statsminister bör nog ha betydligt mer kött på benen än så för att övertyga.
13 people gillar det här.

matthiasn 46 minuter sedan
Sjuklöverns häxjakt på “främlingsfientliga”
yttringar och en total vägran att ens utreda kriminella trender bland icke –
svenskar – har skapat andrum och tillväxt möjligheter för internationella
kriminella organisationer och radikala islamitiska krafter. Med sjuklöverns
ovilja att uppröra den politiska korrektheten i landet och dess blindhet inför
utvecklingen har man nu skapat en fristad i norra Europa för organiserad
brottslighet med diasporiska nätverk och tentaklar som sträcker sig till bland
annat Turkiet och Albanien. Man har även skapat en fristad för radikala
islamitiska grupperingar som känner sig övervakade i resten av Europa – men som
i Sverige kan arbeta och växa ostört då politiker och media tittar åt ett annat
håll. Med en sådan granne är det egentligen inga konstigheter att Danmark vill
stärka sina gränskontroller för att undvika att instabiliteten i Sverige och
Malmö exporteras till Danmark. Dansk Folkeparti är inte ett resultat av en
katastrofal dansk invandringspolitik eller danska politikers önskan om att bli
mångkulturella – Dansk Folkeparti är snarare en konsekvens av situationen i Sverige och
Malmö – och som fungerar som ett avskräckande exempel för befolkningen i resten av
Europa och inte minst i Danmark.
7 people gillar det här.

Gymnopedie 27 minuter sedan som svar till matthiasn
Tack!
Ruskigt bra insändare!
1 person gillar det här.

Jan Sunner 54 minuter sedan
Stackars, stackars Maud. Nu börjar hon själv få känna på den utfrysning som hon och hennes svenska politiker kollegor har utsatt oss, kritiker av invandringspolitiken (men inte mot invandrare per se), för i decennier.

Hon kunde ha öppnat en dialog, om inte annat för att se om vi verkligen var sådana monster som hon inbillade sig. Men nej. Fördomar och självintresse tog överhand. Sympati? Någon?
8 people gillar det här.

Rauken 1 timme sedan
Var jag svensk politiker med all den skit de förskaffat oss, skulle jag verkligen ha förstånd att hålla inne med kritik mot de länder som på ett sunt och naturligt sätt försöker styra upp invandringen. Maud Olfsson borde i stället fundera på varför Centern minskar i varenda opinionsmätning. Kan det vara just för hennes oförståndiga utalanden när det gäller mogrationspoltiken som är orsaken?
5 people gillar det här.

Daniel_Jakobsson 1 timme sedan
Ska bli så underbart och slippa henne och hennes parti i nästa val.
1 person gillar det här.

Anna Svensson 1 timme sedan
om jag måste välja mellan Maud och Sören Pind, så vet jag vem jag väljer
7 people gillar det här.

Daniel_Jakobsson 1 timme sedan
Har hon som ett avsnitt i sin politik och skämma ut alla svenskar för omvärlden. Som sin politik.
När ska den den tanten vakna upp? förresten vem bryr sig. Hon är snart ute från sina egna politiker vänner.

bilbobagger 1 timme sedan
Jo där fick hon på truten Maud (hon kommer att bli travhäst i nästa liv, hon har både skygglappar o öronen fulla med bomull) kommer ni ihåg hennes uttalande när Federly blev nerslagen? Jag är chockad kan sånt hända i SVerige!!!!! detta uttalande säger ju det mesta om tillståndet i hennes hjärna.
16 people gillar det här.

surkart 1 timme sedan
Man borde kanske vara lite mera ödmjuk när man börjar balansera nedåt 4% gränsen !? Stor i orden och liten på jorden, det är en passande titel på många av våra självgoda pk-politiker. Ska ni vara lika styva i korken när hela Europa går åt motsatt håll ?

Läste att Sannfinnländarna får 22% i senaste opinionsundersökningen. Svenska pk-politiker blir alltmera av musen som röt och inga kompisar har ni kvar. Hela Europas politikerkår kommer att skratta bakom ryggen på er!
11 people gillar det här.

Daniel_Jakobsson 1 timme sedan
Kan inte bara hon försvinna från svensk politik.
Det enda hon gör är och förstöra Sverige bit för bit.

Bara jag igen 1 timme sedan
Kanske Maud hoppar in på Bilderberg globalist/elit mötet i år igen ? Kan inte Googla på deltagarlistan längre. Google har filtrerat bort det.(De är med i spelet). Men fick upp listan tidigare i veckan. Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Maud Olofsson, Percy Barnevik, nån Wallenberg är med i år igen för att sätta globalist agendan. Ni sitter och undrar varför vi importerar en massa muslimer hit? Tänk igen vilka som styr Sverige! Inte är det svenskar iaf....
3 people gillar det här.

Dixiemam 1 timme sedan
Där fick den självgoda apan hon skall bara knipa igen matklykan för det kommer bara ut en massa skit.
6 people gillar det här.

jonaari 1 timme sedan
Jag förstår inte vad som är problem med att upprätta gränskontroller? Det borde alla länder göra. Man kommer väll ändå in i landet, man behöver bara gå igenom en kontroll, oj vad farligt!
7 people gillar det här.

Gullesnuttan 1 timme sedan
Ja, du Måddan, det kan inte vara lätt när man är ensam i Europa om att ha rätt. Tur att du har dina vänner inom 7-klövern iallafall
7 people gillar det här.

sandbuzz 1 timme sedan
Sverige har västvärldens mest korkade politiker! Varför?
Jo, en korkad och hjärntvättad väljarkår!
41 people gillar det här.

svenne42 1 timme sedan
Bravo Sören nu fick centerkärringen vad hon behövde, tror hon att man kan hota Danmark också.
Maud Olofsson vad har du med Integration att göra, är inte du Näringsminister?
Du är inte vice statsminister när Fredrik är borta du blev ersatt 2010 (dags att kasta in handduken)
Fd statsministern Torbjörn Fälldin var motsatsen till den politiske broilern,han var oftast mer påläst än de
föredragande, tjänstemännen han hade att göra med,han var krävande och pådrivande, principfast och jordnära,
Så ofta han kunde drog han sig tillbaka till gården i Ångermanland och rensade huvudet med vanligt hederligt
kroppsarbete (25%röster i riksdalsvalet) man får väl anse att Maud Olofsson är den politiske broilern som inte
har lärt sig något från sin läromästare, och inte ens avgår som centerledare fast partiet knappt håller sig ovan
gränsen att få vara med bland de stora gossarna.Tack Maud för att du sitter kvar hälsar vi alla som röstar på SD

27 people gillar det här.

mogle 2 timmar sedan
Vad som stör fru Olofsson är att Danmarks lilla tullstyrka faktiskt kommer att göra en insats för att kontrollera gränserna, till skillnad från de svenska tulltjänstemännen som numera bara kontrollerar den som ber att få bli kontrollerad.
19 people gillar det här.

markko 2 timmar sedan
Hahaha, svenska politiker är patetiska
37 people gillar det här.

T3xas 2 timmar sedan
Det här är bara början gott folk.Sveriges regering kommer att bli inringade av PK-ism i en nära framtid.Sen kan dom skälla så mycket dom vill på deras regeringar.Sverige faller och de andra vinner,måste kännas surt sa räven.
18 people gillar det här.

fdSJ_77 2 timmar sedan
Den samlade svenska PK-median kommer att hålla med Maud och skriva lovord om henne om hur duktigt hon är på att hantera den rasistiska danska regeringen. Efter hand kommer den svenska befolkningen bli berikad och vakna upp ur drömmarna. Då kommer stödet för 7-klövern falla och vi kan få en mer vettig politik.
8 people gillar det här.

sunniva80 2 timmar sedan
Detta kallas 'karma' 7-klövern har under det senaste året varit så upptagna med att mobba SD, att dom inte märkt att dom blivit omringade.

Och hur reagerar då våra kära politiker när deras oansvariga politik ifrågasätts av både Danmark, Finland och till viss del även Norge? Jo, dom går på offensiven och biter åt alla håll. Dömt att misslyckas förvisso, men alternativet är ju total förnedring, genom att erkänna att Sveriges 30 år långa multikulti projekt är och har alltid varit ett totalt fiasko...

'Bättre att låta svenska folket lida än att jag ska bli av med jobbet' Tänker antagligen Rosenbads innersta krets.
46 people gillar det här.

Trackback-länk
blog comments powered by Disqus
Läsare på PI just nu
Kommentarsregler på PI

- Håll god ton mot varandra
- Var saklig och seriös
- Inga hot eller liknande
- Vårda språket
- Inga reklam-/extremlänkar
- Inga personuppgifter
- Skriv på svenska
- Capslock av
- Tipsa i 'KONTAKT / TIPS'
Senaste inläggen

Hovrätten fastställer livstid för irakisk dubbelmördare
Våldsamt bankrån i Flen – automateld mot polisen
Debattera gärna men vårda språket!
Debatt: Jimmie Åkesson (SD) – Erik Ullenhag (FP)
Maud Olofosson uppläxad av danska integrationsministern
Öppet brev från FPÖ:s partiledare till Turkiets president
Bamse (SD) i blåsväder
Carlos Rojas på hemligt uppdrag
Så fostras skolungdomar till att få ”rätt” politiska åsikter
Hotade sin dåvarande med att slå ihjäl och stycka henne
Få fall av kvinnlig könsstympning upptäcks
Pris till Expressen för antidemokratiskt projekt
Sannfinländarna är Finlands största parti i ny opinionsundersökning
Statliga Ungdomsstyrelsens ytterst märkliga råd till våra skolungdomar
Kanadensisk forskare varnar för svensk immigrationsmodell

PI Arkiv
Twitter
Följ PI via
Topplistor m.m.
Creeper MediaCreeper
Flygblad

Här finns Cavatus material att ladda ner, skriva ut och sprida till allmänheten. Flygblad, flyers, visitkort m.m innehållandes information om ocensurerade nyheter på Internet.
Blogroll

Affes statistik
Allahu akbar
Antiislamism
Crimenews
Efterlyst TV3
Everykindapeople
Exilen
Feminix
Gates of Vienna
Humle och Dumle
I mitt Sverige
Isabellas Skrivkonst
Islamofoben
Jihad i Malmö
Jihad Watch
Jimmie Åkesson (SD) på Twitter
Kent Ekeroth
Klartexten
Leffe45
Mittenradikalen
Muslimska friskolan
MX Cartoons
Pettersons
Polisen
Robsten
SD Kvinnor
SD Landskrona
SIOE
Som jag ser det-68
Status Sverige – statistik
Svenska mord
Sverigedemokraterna
Ted Ekeroth
Therese Borg SD
Thoralf Alfsson
Varjager

Copyright © 20

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: