söndag 29 maj 2011

Sexmördare dömd på nytt för sadistisk våldtäkt « Politiskt Inkorrekt

Sexmördare dömd på nytt för sadistisk våldtäkt « Politiskt Inkorrekt: "Sexmördare dömd på nytt för sadistisk våldtäkt

SADISTISK VÅLDTÄKT Den sadistiske våldtäktsmannen och tidigare dömde mördaren förekommer under 17 avsnitt i belastningsregistret.

Natten mot den 26 juni 1994 ringde den då 19-årige mannen på hemma hos en 78-årig kvinna, Ingrid Wählisch, i bostadsområdet Papegojan i Ängelholm. Den unge mannen bad att få låna telefonen. Mannen berättade i tingsrätten att han varit ute efter att råna kvinnan, men att något gick snett.

Det handlar om Mats Ludvigsson, enligt uppgift adopterad från asien och är idag 35 år.

Hos Ingrid Wählisch fick han ett utbrott och misshandlade henne med sparkar och slag. Därefter tog han en sax och högg Ingrid Wählisch besinningslöst över kroppen och i ansiktet. Mordet hade sexuella förtecken. Den äldre kvinnan hade bart underliv med skador när hon hittades, men gärningsmannen nekade till att han haft sexuella motiv. Tidigare samma natt hade han överfallit en ung kvinna i Ängelholms centrum. Han antastade henne och krävde att få sova hos henne. Sedan slog han henne med en glasflaska i huvudet. Han dömdes till sju års fängelse för mordet på Wählisch samt sexuellt ofredande/misshandel mot den yngre kvinnan. Det korta straffet motiverades med hans unga ålder.
Mordmisstänkt på nytt

År 2006 i juni sexmördades Solveig Hertzberg, 60 år, i sitt hem i Tjörnarp norr om Höör. Polisen betraktar Ludvigsson som högintressant i den utredningen, då Ludvigsson varit hemma hos kvinnan flera gånger. Men ännu så länge går det inte att binda honom till det mordet – om det är gärningsmannen.
Sadistisk våldtäkt

Desto bättre har det gått i ett aktuellt och brutalt våldtäktsmål. Mats Ludvigsson har stått åtalad för bland annat våldtäkt och grov misshandel.

Sommaren 2009 utsatte han en berusad kvinna för grovt sadistiskt sexuellt våld i en bostad i Hovmantorp. Han körde upp en grillgaffel i kvinnans underliv. Vid samma tillfälle misstänks mannen ha misshandlat kvinnan med upprepade sparkar och slag mot huvudet och övriga kroppen. Han greps redan samma kväll, men släpptes efter bara ett och ett halvt dygn.

Målet har tidigare uppmärksammats där hans frigående och polisens långa handlägggningstid kritiserats. Vid en planerad rättegång tidigare i år infann han sig inte. Senare dök han upp och delgavs alla handlingar samt togs in på ett behandlingshem. Meningen var sedan att hålla förhandlingen för några veckor sedan men natten innan rymde han igen. Dock varade hans frihet inte länge för SJ larmade om en störande person på tåget till Växjö. Det var Ludvigsson, som greps av polisen. Nu har man slutligen genomfört tingsförhandlingen.
Växjö tingsrätt dömde

Mats Ludvigsson för våldtäkt, grov misshandel, olaga tvång, olaga hot, övergrepp i rättssak och narkotikabrott till två och ett halvt års fängelse. Han ska även utge skadestånd med skadestånd på 72 000 kronor till sitt våldtäktsoffer.

PrintFriendlyShare
2011-05-28, 15:25 (uppdaterat 2011-05-28, 15:27) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

and 3 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 30 av 90 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Shakanda 2 timmar sedan
Adoptioner kan har ett högt prist ang gener och historia och miljö, brist på kärlek och det är inte enbart att adoptera barn.

Shakanda 2 timmar sedan
Ja, något är fel i vårt land, bland ansvariga personer för säkerhet, jämlikhet, fattigdom, kriminalitet, hemlöshet, inkommande folk, mm Samtliga politiker, människor f ö inser killen är störd, ingen normal människa gör så där.
Tyvärr gissar jag han är iskall utan medkänsla för sina offer och har en psyk störning och egentligen borde han ut härifrån för det kostar pengar för honom och alla andra störda, farliga personer i vårt land med div behandlingar, straff osv. Han är en skadad själ. Japp, arv, miljö och personlighet skapar ju denna typ av folk precis som motsatsen. Droger har ju gjort honom ännu mera störd. Han får låsas in för gott eftersom man kan säga han är inte normalt funtad om man ser till handlingen i nuet och brottsregistret för mordbränder visar på han inte är normal.
3 people gillar det här.

sven 3 timmar sedan
Den Svenska dimman, endast förbrytare har rätt att leva ett anständigt liv. De som sitter och dömer är de största förbrytarna.
3 people gillar det här.

Hummlan 4 timmar sedan
Hade han varit narkotikahandlare hade straffet blivit mycket
hårdare. Misshandel dråp och mord ses som vardagsmat. Men knark
Då du!
5 people gillar det här.

jimmy36k 9 timmar sedan
Jag känner Mats mycket väl.
Vi har gått i samma skola ihop i mellanstadiet.
Sen har vi suttit ihop på samma fängelse med i Kristianstad...då satt han för det Mordet i Ängelholm.
Och jag satt för 3 mordbränder i Bromölla , 1 grov stöld för 100.000 och 2 andra stölder...fick 4 års fängelse för det.

Som sagt Mats är ingen jag omgås med eller vill omgås med heller..

nu skrev jag inget dumt så ni ska inte ta väck detta för jag vill att folk ska läsa detta för om dom vill veta nåt om han så kanske jag har svar på dom frågorna då.

Jag får tillägga : Jag ser att ni hade skrivit att Mats är adopterad från Asien...men det stämmer ej. Han är adopterad från Chile. Själv så tycker jag han borde få mer straff för denna råa våldtäkt.Hoppas åklagaren överklagar så han får högre straff i hovrätten...han skulle ha minst 4 år för denna grova våldtäkt.
12 people gillar det här.

Yut 6 timmar sedan som svar till jimmy36k
Lika barn leka bäst.

Anna Svensson 10 timmar sedan
hur kan man släppa en sådan person fri?
11 people gillar det här.

HA2010 11 timmar sedan
Hur kan man bara låsa in en sån här obotlig person på ett så kort straff och sen låta honom komma ut för att ge sig på ett nytt offer? Helt sanslöst och oförståeligt!!
12 people gillar det här.

knoll2 12 timmar sedan
Det hjälper inte med fängelsestraff för den här personen. Lås in honom på dårhuset och släng bort nyckeln är mitt förslag.
19 people gillar det här.

luddde 12 timmar sedan
Som det ser ut nu kommer Stockholms lyktstolpar digna av övermogen frukt inom 10 år.
1 person gillar det här.

INTE1TILL 13 timmar sedan
Färg-rabatt har alltför länge tillämpats i det Svenska fjolliga rättsystemet, och grundlagen ändras godtyckligt efter konsensus.
Skadeståndet åker Du och jag på så småningom, via skattsedeln....

GÖKBOET Sverige?
14 people gillar det här.

argdansk 13 timmar sedan som svar till INTE1TILL
Enbart detta att ändra grundlagen utan folkomröstning är landsförräderi. Jag börjar undra hur mycket ammunition som kommer att gå åt, när förrädarna skall arkebuseras?? Eller skall vi använda rep?? Det fanns åtminstone tidigare ett mycket bra repslageri i Randers, Danmark, som säkert skulle ge mängdrabatt!!
7 people gillar det här.

Al_ShabbaDabbaDoo 14 timmar sedan
Jag undrar hur länge i fängelset jag skulle ha fått om det hade varit min gamla mamma som han hade mördat.
Jag slår vad om att min straff skulle ha varit längre än den lilla som han fick.
10 people gillar det här.

JeanetteW 14 timmar sedan
Skall det vara så förbannat svårt att höja straffskalan i detta mjäkland. 2,5 (2) år. Inte nog med att han har förnedrat en (flera) människa å det grövsta. Även strafflängden måste vara en förnedring för offret. Gärningsmannen har enl min mening visat att han inte har någon som helst rättighet att vistas ute bland andra medmänniskor någon mer gång.
16 people gillar det här.

andrej dokic 15 timmar sedan
Kära läsare! Har jag drabbats av tillfällig dyslexi, hjälp mej! Står det verkligen 2,5 års fängelse.
Finns folk som sysslat med ekobrott mot typ staten eller företag där inga privatpersoner blivit lidande och fått högre straff. Slutsats, Svenska lagstiftning tycker mer om pengar än sina medborgare.. Vore kul att veta vad straffet blivit om han gett sej på en somaliska eller tältförsäljerska. Troligen 10 år minst. Lika värde för alla, känns som om det bara är något som fungerar i teorin, inte i praktiken.
35 people gillar det här.

HOTET från ISLAM (Klicka här) 15 timmar sedan
Trevlig kille. Är han inte ens psyksjuk?
8 people gillar det här.

anders 15 timmar sedan
Landet med svängdörrar
11 people gillar det här.

nissenorton 15 timmar sedan
Han kommer att fortsätta när han kommer ut. Han måste tvångs vårdas på ett psyke.
16 people gillar det här.

Humanist_PI 15 timmar sedan
Två och ett halvt års fängelse för denna grova brottslighet??? När personen i fråga dessutom tidigare är dömd för likartade, ännu grövre brott???

Enligt min mening bör denne allvarligt störde individ sitta inlåst resten av sitt liv, så att han inte kan skada fler människor.
33 people gillar det här.

micke1 15 timmar sedan
Men hur kan tingsrätten försvara detta milda straff? Vi pratar om 'våldtäkt, grov misshandel, olaga tvång, olaga hot, övergrepp i rättssak och narkotikabrott'.
Är det någon form av mängdrabatt? Har han gjort så många allvarliga brott ger vi 'bonus på straffet'?

Hade det varit i USA hade han aldrig sett dagens ljus igen. Många delar av USAs rättssystem är helt knasigt, men de mjäkar inte med denna typ av personer, till skillnad från här i Sverige.
28 people gillar det här.

ejpk 15 timmar sedan
Sverige är sjukt land!
23 people gillar det här.

kalle008 16 timmar sedan
Vad menas?

Skadestånd 72 000:-, ungefär som DO utdömer om någon protesterar när r***r stjäl i butiken! Kommer aldrig att betalas.

Vad jag inte förstår är att mannen över huvud taget har fått gå lös. Kika lite på hans syndaregister. Det är inte nog med misshandel och mord. Han har faktiskt varit allmänt olämplig i flera avseenden.

Och tänker man släppa ut honom om två år?

Justitieministern har många frågor att svara på.

TÄNK PÅ DETTA och andra fall, när du röstar nästa gång, så att du inte av misstag tar en valsedel med nuvarande regeringsledamöter på.
38 people gillar det här.

Strega_L 16 timmar sedan
Men snälla... NÄR är det NOG???? Bura in killen för livet, antingen på fängelse eller på någon anstalt, han klarar inte att vara ute!!
38 people gillar det här.

dogge88 17 timmar sedan
Göra ett undantag och yrka för dödsstraff? En sådan brutalt utvecklingsstörd individ borde för längesedan blivit inlåst för alltid.
18 people gillar det här.

kjellan11 14 timmar sedan som svar till dogge88
Nej inte döds straff men gärna livstid i isolerings cell så han under dom kommande 50-60 åren kan tänka igenom sina handlingar.Ensam utan tidningar tv mm . Döds straff är för lindrigt
11 people gillar det här.

Monjo 17 timmar sedan
Jag skiter i om han heter Mats, Ali eller Muhammed, eller var han är född.
Han ska låsas in på livstid!
46 people gillar det här.

Anders040 15 timmar sedan som svar till Monjo
Håller med till 100%
10 people gillar det här.

argdansk 15 timmar sedan som svar till Monjo
Nänä - nu skall vi inte vara så!!

Först lite trädgårdsarbete: Häcksax - KLIPP
Sen semester på Hinseberg!!
8 people gillar det här.

suntfornuft 17 timmar sedan
Jag har inte läst de andra partiernas program gällande åtgärder mot brottslingar och brottslighet men är det bara SD som vill ta kraft tag emot sådant?
17 people gillar det här.

Quexsilber 15 timmar sedan som svar till suntfornuft
Moderaterna brukade hävda att dom ville ta i med hårdhandskarna och åtgärda kriminalliteten men numera så har man tydligen strykt dom punkterna. Hur som helst så är det rent uppenbart att Reinfeldts moderater inte har en tanke på att försöka åtgärda någonting längre. Snarare är det så att Reinfeldt anser att dom som roffar åt sig är någon form av förebilder. I det partiet är ord som moral och hederlighet överstrykna.

Men för att försöka vara ärlig så är knappast något annat av sjuklöverpartierna bättre, absolut sämst är det på vänsterkanten där sossar och miljöpartister inte kan förstå att någon behöver dömas för sina brott eller hos Vänsterpartiet som helt öppet flirtar med kriminella.


– skickat med Google Verktygsfält"

1 kommentar:

Anonym sa...

Konstigt att offret då får lite över 100 000&en utbetalning har redan skett..../Den drabbade kvinnan