måndag 30 maj 2011

Situationen i Fosie värre än befarat « Politiskt Inkorrekt

Situationen i Fosie värre än befarat « Politiskt Inkorrekt: "Situationen i Fosie värre än befarat

MALMÖ Nyligen rapporterades det om hur anarki råder på skolorna i Malmöstadsdelen Fosie (läs mer). Nu kommer nästa salva: även på fritidsgårdarna är det stökigt och hotfullt med vapen, våld, slagsmål, droger och sprit som vanliga inslag. Till och med biblioteken pekas ut som stökiga och Arbetsmiljöverket kräver att säkerheten förbättras.

Nyligen besökte Arbetsmiljöverket fritidsgårdarna i Fosie inom ramen för ett projekt för ett säkrare Malmö.

– Det är hot som speglar vårt samhälle, och där fritidsgårdar och stadsdelsbibliotek blivit litet bortglömda, säger arbetsmiljöinspektör Stefan Hult.

– Det görs inte tillräckligt för att skapa tryggare arbetsplatser. Chefen kanske vet, men alla anställda måste få reda på vad de kan och får göra i en hotfull situation, säger Stefan Hult.

Enligt Jörgen Petersson, föreståndare för Lindängens fritidsgård, är inte problemet just deras ungdomar utan de som kommer utifrån.

– Det händer att andra kommer in på fritidsgårdarna, eftersom dörrarna inte är låsta. Lokalerna utnyttjas också av andra, som fältgruppen.

– Vi får gå igenom detta och se vad vi ska göra.

Sydsvenskan
PrintFriendlyShare
2011-05-30, 12:38 (uppdaterat 2011-05-30, 12:43) | Kategori(er): Inrikes, Mångkultur
Gilla Dislike

and 3 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 30 av 63 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


Talibananas 19 minuter sedan
De får väl se över skalskyddet. Sen kan de få en snabbkurs i väpnade försvarstekniker av Navy Seals.

Thomasson 48 minuter sedan
Dialogpoliser! Det behövs fler dialogpoliser helt klart. Jag förstår inte hur de har missat en sådan enkel sak. Detta är beprävat i snart hela riket och jag antar att det är en lyckad satsning.

Något annat har vi ju inte hört och brottsstatistiken visar ju tydligt att... ja, just det... Det glömde jag.
1 person gillar det här.

T-bone 1 timme sedan
Tja, så går det när man låter batikhäxorna sätta agendan. Rensa bort de störande elementen hårt och brutalt, med långa fängelsedomar och utvisningar, så kommer de övriga troligen att integrera sig mycket bättre i samhället och miljön bli avsevärt bättre. Ibland måste man amputera för att bli frisk.
4 people gillar det här.

nilsanders 1 timme sedan
kan man säga att sätten att umgås är olika.... Men men det som har varit känt för denm gemene svensken verkar vara en tooootal överaskning för våra politiker och för dessa personer som stolt förklarat: att vi gillar olika....
Undrar hur detta skall sluta, jag tror själv att det bara är en liten del av dessa fasoner som blivit omskrivna, i dom flesta andra fallen har det tystats ned hela tiden....
1 person gillar det här.

OsloBO 1 timme sedan
Total tafatthet som vanligt. Vem förvånas?
4 people gillar det här.

Emse1 2 timmar sedan
'ett projekt för ett säkrare Malmö....' Ja utvisa dem eller än bättre släpp inte in dem i Sverige öht!
2 people gillar det här.

HOTET från ISLAM (Klicka här) 2 timmar sedan
Mer av dina och mina skattepengar på dessa människor, så löser det sig nog, på beskostnad av alla svenskar som behöver medel, långtidssjukskrivna, de äldre och de med funktionshinder etc.
4 people gillar det här.

GrinigGammalGubbe 2 timmar sedan
Men OJDÅ, deeeeet hade man ju iiiinte kunna lista ut alls!
4 people gillar det här.

u28903094 3 timmar sedan
Men varför blundar det etniska svenska folket för hur det ser ut i Sverige i dag och hur det kommer att se ut i framtiden?
Tidigare så hade varken det etniska folket,politikerna eller media blundat för dessa problem skapade endast av kravlös och okontrollerad massinvandring?
8 people gillar det här.

suntfornuft 4 timmar sedan
Det skylls ju alltid på utanförskap och socionomiska faktorer samt fattigdom. För det första så har väl de flesta som flytt hit bättre än i hem landet, här finns ingen regim som förföljer dem. De har alla möjlighet att bli någonting här och utbilda sig.

Det är alltid Sveriges fel vad det än är, visst 7-klövers politik är idiotisk men det är vuxna människor som kommer hit så man kan inte jämt skylla ifrån sig på allt annat.

Så sammanfattnings vis så är det mentaliteten på människor som kommer hit som mycket beror på, så ni PK- människor sluta skyll ifrån på allt annat!
6 people gillar det här.

marina76 5 timmar sedan
Denna skola, en perfekt praktikplats för Fredrik Reinfelt utan SÄPO framför, bakom och bredvid sig, mao helt ensam!!Jag undrar om han hade pallat 20minuter...
11 people gillar det här.

Emse1 2 timmar sedan som svar till marina76
Pampers försäljning hade ökat i den närbutiken den dagen iaf ! ;-)
2 people gillar det här.

Borgaren 5 timmar sedan
Kommer den här historien ens tas up i sydsvenskan? Alla ni såssar, vad tycker ni? Det är ju ni som tjafsar så mycket om “trygghet'.
15 people gillar det här.

invandrare1957 5 timmar sedan
Vad ska Sverige lösa det med för teknik. Metalldetektor för att komma in kameraövervaka hela stället. Det är ett fint samhälle vi skapar men det är globalt.
7 people gillar det här.

Rolexus 4 timmar sedan som svar till invandrare1957
Ja, hur ska vi göra? Kan inte låta bli att citera mej själv från en tidigare kommentar:

'Antingen vi gillar det eller inte, kommer vi att behöva både säkerhetsvakter och övervakningskameror på fler platser i samhället. Appropå säkerhetsvakter i skolor sade allas vår älskade Göran Persson en gång 'Ett sådant samhälle vill vi inte ha'. Som om det vore trädens fel att det blåser.'

Vi vet hur Göran Persson vill ha det. Vill vi ha det så här? Jämför också med hur det var för 30 år sedan, vi som är tillräckligt gamla kommer i alla fall ihåg hur det var innan massinvandringen från MENA.
4 people gillar det här.

invandrare1957 3 timmar sedan som svar till Rolexus
Politiker har inga visioner längre utan man gör det bästa för stunden. Som dom tycker är bra man får ju inte missa rösterna från någon grupp. Det är därför vi har det här samhället.
3 people gillar det här.

Rolexus 3 timmar sedan som svar till invandrare1957
Det är inte längre någon som är intresserad av att göra något bra för människor längre. Alla är förtvivlat rädda för att åka ut i kylan på grund av det totala och etablerade åsiktsförtrycket inom politik och media. Utom SD, som har allt att vinna.
1 person gillar det här.

JohnnyBoy222 5 timmar sedan
Återigen, inget unikt för de som bor och verkar i andra delar av landet med ett extremt stort antal invandrare i sin närhet. Göteborg har likartade händelser men de tystas ofta ner eller tas inte ens upp eftersom en stor del av dessa fältare och fritidspersonal är själva invandrare och man vill hellre lösa det på plats istället för att blanda in 'aina'....
6 people gillar det här.

stepstone 6 timmar sedan
'Enligt Jörgen Petersson, föreståndare för Lindängens fritidsgård, är inte problemet just deras ungdomar utan de som kommer utifrån.'

Med det avses så klart de rackarns pur-svenska busungarna från Limhamn och Bunkeflo. Att de alltid ska göra livet surt för våra stackars invandrare!
10 people gillar det här.

paraflex 6 timmar sedan
– Det är hot som speglar vårt multikulturella samhälle, ska det väl stå?
11 people gillar det här.

Tunan 6 timmar sedan
Har politikerna bara tillräckligt många floskler på lager så kommer de nog att reda ut kaoset på Fosie. Viktigast nu är ju att bevara 'det öppna samhället , att inte skapa ett 'vi och dom' och att låta ungdomarna 'bli sedda'. För övrigt sammanfattas situationen bäst med att 'i det här finns det bara förlorare'.
19 people gillar det här.

HOTET från ISLAM (Klicka här) 2 timmar sedan som svar till Tunan
:D

alexanderds 6 timmar sedan
Fritidsgårdar?
Vem snackar om fritidsgårdar?
Hela Malmö är ju sjukt, inse det!
Men ack, nej inte de som inte vill se.
De blinda, som inte heller kan se att det finns över 50 gated communities i Malmö och flera blir det.
Fritidsgårdar?
Hela Malmö är ju en enda stor 'fritidsgård' för illegala lycksökare.
28 people gillar det här.

virtuliserad 6 timmar sedan
För några år sedan så uppstod där inga hotfulla situationer på fritidsgårdar eller bibliotek.. Vi vet alla varför det finns idag och vilka grupper i samhället som det rör sig om. Man kan inte beskylla den svenska kulturen då detta är en nyare förteelse som kommer utifrån.
15 people gillar det här.

Vaestgoete 6 timmar sedan
Och jag som trodde de blev lugna om de fick en fritidsgård. Jag kanske är en naiv svensk som alltid tror det är samhällets fel om det blir bråk någonstans. Inte kan väl folk själva ha ett ansvar för sina handlingar, det är väl kommunen som har det?
3 people gillar det här.

MysteriousPhantom 6 timmar sedan
Berikarna får som vanligt hållas.... Det mörkas och bortförklaras att det är berikare som står bakom våldet och skräcken..
13 people gillar det här.

quinna 6 timmar sedan
OBS Tips till alla PI läsare. Just nu är det omröstning för eller emot skolavslutning i kyrkan på radio P4 extra.Skynda in och lämna er röst. Ca. 80 procent är för just nu.
20 people gillar det här.

ThinksTwice 6 timmar sedan som svar till quinna
Tack för tipset.
http://sverigesradio.se/sida/d...
3 people gillar det här.

quinna 4 timmar sedan som svar till ThinksTwice
Läste du chatten med skolinspektionens chefsjurist Ingegärd Hillborn?
En förälder frågar så här: Vem har i slutändan ansvar för mina barn? Jag som förälder, skolan eller riksdagen? Klockren!!!!

TheWiking 6 timmar sedan
Lindängen har varit likadant sen 90:talet , ingen nyhet detta , skillnaden är att det faktiskt skett en förbättring i media ?!? Saker och ting kommer faktiskt fram , EN SVENSK lägger sig inte ner och DÖR frivilligt!
4 people gillar det här.



– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: