måndag 30 maj 2011

Trotsig asylsökande åtalad för våldtäkt, rån… « Politiskt Inkorrekt

Trotsig asylsökande åtalad för våldtäkt, rån… « Politiskt Inkorrekt: "Trotsig asylsökande åtalad för våldtäkt, rån…

DANMARK En 29-årig asylsökande man från Algeriet står åtalad på 16 punkter: våldtäkt på en 15-årig tjej, rån, flera fickstölder, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen. Han nekar till allt.

29-åringen är inhyst på det ökända Center Sandholm, ett gammalt regement även känt som Sandholmlejren, på Nordsjælland och är Danmarks största asylförvar. Där har minst ett mord skett och flera svåra knivmisshandlar asylsökande emellan. Och extremvänstern har försökt storma området för att ”befria” alla från ”statens förtryck”.

Åter till 29-åringen

Han var flera gånger beväpnad med knivar, en med 11,5 cm blad och en hemmagjord som hade tre blad. Som ficktjuv har han stulit plånböcker och mobiltelefoner på Hovedbanegården (centralstationen), Strøget och på flygplatsen Kastrup.

I oktober greps han efter att ha våldtagit en 15-årig flicka oralt och analt och därefter stulit hennes mobiltelefon bland spåren på Hovedbanegården. Han greps samma dag men släpptes eftersom bevisen inte räckte till.

Den nyvunna friheten utnyttjade han friskt till att stjäla mer från folk. I februari utvecklade det sig till ett grovt rån då han och två andra omringade en man i centrala Köpenhamn och stal pengar och hans Iphone. Mannen följde efter trion och försökte få tillbaka telefonen. Då gick 29-åringen till attack med en kniv och snittade upp mannens arm där huggen blev både djupa och 6-7 cm långa med 2 cm skinnslamsor som hängde utanför. Ett vittne övermannade 29-åringen och därefter återupptog polisen utredningen om våldtäkten.

Åtalet gäller även våld mot tjänsteman på Kastrup där han gick till attack mot två flygplatspoliser som grep honom efter att ha stulit från passagerare.

Hånfull vid rättegången

I veckan som gick startade rättegången mot honom. Men han uppträdde nonchalant och hånfullt hela tiden. När åklagaren Bettina Wøldike frågade var han uppehållit sig vid de olika stölderna, våldtäkten, svarade han med hjälp av en tolk (franska):

- Med vilken rätt har du att fråga mig vad jag gjorde den och den dagen?

När åklagaren ville veta hur det kunde komma sig att han flera mobiltelefoner i sin ägo när han greps svarade 29-åringen:

- Jag vet inte vad det är med detta landet? Vad frågar du mig specifikt om? Ställ riktiga frågor? Du säger ju bara att jag är skyldig men var är dina bevis?

I det läget försökte han hejda sin tolk:

- Nej översätt inte det.

Men rådmannen sa till tolken att översätta allt.

Han nekade till våldtäkten. Åklagaren hänvisade även till polisförhöret, som lästes upp, där han hade sagt att flickan började med att suga av honom och sedan hade analsex med henne.

- Jag vill gärna ändra min förklaring. Jag hade inte sex med henne.

Åklagaren sa då att man funnit hennes DNA på hans penis.

- Du säger ju vad som helst men var är bevisen. Jag vägrar uttala mig mera, bara att jag är oskyldig till allt.

Han fortsatte att vara trotsig och uppkäftig så rådmannen avbröt förhandlingen två gånger och sa till advokaten att ge 29-åringen en uppsträckning om vad som gällde i en dansk rättssal.

Fälls han blir det ett långvarigt fängelsestraff och troligen utvisning.

Ekstra Bladet
PrintFriendlyShare
2011-05-29, 18:17 (uppdaterat 2011-05-29, 19:13) | Kategori(er): Inrikes
Gilla Dislike

and 8 others liked this.

Community
Disqus
Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
36 kommentarer 415 gillar received
Dela på
Visar 30 av 74 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS


PIModerator [Moderator] 1 dag sedan
Skärp er nu. Posten handlar om den åtalade i Danmark. Och allt trams om skäggbarn, söka asyl här, DO, osv raderas. Är ju märkligt att en del alltid ska fantisera iväg och inte hålla sig till ämnet.

(Edited by a moderator)
25 people gillar det här.

Stefan K 1 dag sedan som svar till PIModerator
Kanske bättre om PI börjar tala om vad vi får skriva. Jag förstår och delar er frustration, men det börjar bli lite väl snävt nu.
30 people gillar det här.

per22 1 timme sedan som svar till Stefan K
Många kommer förmodligen att välja radikalare sidor när PI nu sänkt taket.
1 person gillar det här.

quinna 8 timmar sedan som svar till Stefan K
Även jag tycker att det överdrivs med censuren nu för tiden. Verkar som det är nytt folk som sitter och modererar och ibland lägger in personliga värderingar i saker och ting. En jag aldrig hinner läsa är signaturen Guest. Har förstått att h*n ofta överskrider bestämmelserna, men av svaren att döma han får, kan väl inte allt han skriver vara oseriöst?

Jag saknar ett par personer som blivit avstängda här. Personer med högt intellekt skall man vara rädda om. Trots det kan sinnet rinna över även på dessa och kommentaren skall raderas enligt PI,s regler. Men avstängning?!Att skicka in nyhetstips ger inte heller respons. Lånar man en post för att själv skriva om intressanta nyheter, blir kommentaren ibland borttagen för att i nästa stund se PI själv lägga upp nyheten.

andrej dokic 10 timmar sedan som svar till Stefan K
PI är fruktansvärt bra. Ett problem bara som PI bör se upp med. PI finns enbart för att folk är trötta på gammelmedias vinklingar och lögner. Människor ÄR frustrerade i vårt land.
Till sist återstår inget annat än ironi, sarkasmer och annat. Jag vågar starkt påstå att PI fungerar lite som klagomuren där folk skriver av sin frustration, och på det sättet mår lite bättre.
Och att folk söker asyl i Sverige från Danmark är kanske skämtsamt sagt att Sverige daltar med brottslingar med inte Danmark. Jag har märkt en tendens ju mer PI har växt desto snävare kraxar dom om vad som får skrivas och inte. Numera kan dom reta upp sej på enkilda ord. ( därav mitt psykologiska experiment med ordet kraxar)
Som gammal PR konsult vill jag bara säga följande: PI är stora så länge folk trivs med siten. Inskränk folks rättigheter till att skriva av sin frustration ( inom rimliga gränser) och PI kommer snabbt att tappa läsare och hits. Märk mina ord. Jag har följt många siter både svenska och internationella som får grandomani så fort det nosar framgång,,,dock har historien visat att samtliga rasar då dom inte tar hänsyn till varningssignaler,
och gör sej större än dom är.

PI är det bästa som hänt Sverige på länge, jag vill inte att PI ska förvandlas till ' det mest Politiskt Korrekta,
Politiskt inkorrekta siten.
5 people gillar det här.

PIModerator [Moderator] 23 timmar sedan som svar till Stefan K
Nej det är inte snävt. Håll er till ämnet och debattera det seriöst. Kan man inte det så får man nöja sig med läsningen.

Att alltid blanda in i stil 'han får säkert asyl som skäggbarn i Sverige och 60 000 av DO' är inte seriöst eller vidkommande.
8 people gillar det här.

ThinksTwice 23 timmar sedan som svar till Stefan K
Ja, lite väl PK.
16 people gillar det här.

Mr Spadrig 12 timmar sedan
Usch. Nog för att brottet är tillräckligt, men uppenbarligen har han inte ens blivit så pass uppfostrad så att han kan ha någon som helst medmänsklighet. Det är hur uppenbart som helst att han har gjort det. Det är bara att skicka ut honom så att han får sitta inne i sitt hemland. Han verkar uppenbarligen tro att allt är en lek, och att ingen kan skada honom.

Jag hoppas att han fälls och får ett rejält straff. Det här är helt uppenbart en person som aldrig kommer att tillföra Danmark något gott. Det är i alla fall något som han har lyckats med att bevisa!
3 people gillar det här.

cheva63 13 timmar sedan
Hoppas han får ett riktigt hårt straff, sen livstids utvisning. Hoppas också att flickstackarn får ett saftigt skadestånd och att hon inte får några framtida men.
5 people gillar det här.

AnnaF3 20 timmar sedan
Bra att de skriver om det i DK i af, sånt nämns inte i svenska medier. I Sverige skriver PK-media varje år några spaltkilometer om de ca 200 vargar som springer i skogen och om mördarsniglar...
6 people gillar det här.

argdansk 21 timmar sedan
Han kommer att få ett mycket kännbart straff - sen är frågan om han kommer att sitta straffet i Danmark - Algeriet är étt av länderna Danmark förhandlar med om återskickande av brottslingar för avtjänande av straff.
Om det blir så, då kommer han knappast att få roligt, och dét tycker jag verkligen vi skall unna honom!
15 people gillar det här.

myrornaskrig 21 timmar sedan
Om han betedde sig såhär som asylant, undra hur han beter sig då han blir outvisbar medborgare. Nej, nolltollerans för asylanter och det är hög tid att dra tillbaka alla medborgarskap och PUT som delats ut på felaktiga grunder. Nordbor har lång stubin men då måttet är rågat kommer de nordiska barbarerna att vakna. Det tråkiga är att många oskyldiga troligen då kommer att skadas.
3 people gillar det här.

tigerone11 22 timmar sedan
Rolig läsning , och då menar jag rolig på Svenska.

Mr_Realistic 22 timmar sedan
Söders bröder blöder. Tragisk situation.

Mange 22 timmar sedan
Borde inte norden kunna gå ihop, och stifta liknande lagar, samt påföljder för personer utan medborgarskap som begår brott? För att sedan övervaka varandra sålagar/påföljder efterföljs på korrekt sätt,samt har möjlighet att lägga in veto eller överklaga om dom anser att ett land dömt fel i ett mål. Och om någon utvisas från ett land,så släpper inget av dom nordiska länderna in denna person.

Vore ju en trevlig lösning,då alla utom sverige verkar förstå att man kan utvisa folk som begår brott.
6 people gillar det här.

Quexsilber 22 timmar sedan
Som jag ser det är det solklart att han åker dit och naturligtvis hoppas jag på ett långt straff med avslutande flygresa till hans hemland som han troligtvis passar bättre i.

Sen kan man ju fundera på vad det är för sorts människor som alltid nekar, uppträder fräckt osv. Säkerligen spelar kulturen in då vi västerlänningar ses som smutsiga kuffar men rimligtvis borde till och med en ganska korkad person inse att den här sortens uppträdande inte gör att staffet blir mildare. Jag skrev rimligtvis men helt uppenbart så har jag fel i det eftersom vi alltid ser detta extremkorkade uppträdande. Hursom, jag sätter mitt hopp till Danskt rättsväsende som till skillnad mot det svenska i alla fall till viss del fortfarande fungerar.
5 people gillar det här.

Tobias Erntoft 23 timmar sedan
När han blir utvisad ur Danmark får han säkerligen asyl här i Sverige så att han kan fortsätta jobba på sin karriär.
20 people gillar det här.

PIModerator [Moderator] 23 timmar sedan som svar till Tobias Erntoft
Inte om han är straffad för grova brott. Man har skärpt till informationsutbytet inom EU med tillgång alla länders databaser gällande dömda, efterlysta etc.
8 people gillar det här.

dan 11 timmar sedan som svar till PIModerator
Säg inte det. Säkert inte den första och garanterat inte den sista berikaren som troligtvis gör en vända i Sverige också ;) *ta i trä*
3 people gillar det här.

Talibananas 23 timmar sedan
Han är allt bra korkad som inte valde Sverige att begå sina brott i. Han kan inte hoppas på att betraktas som tillhörande 'de utsatta' i Danmark på samma vis som här. Vem vet, kanske har han en karriär här med.
8 people gillar det här.

kjellan11 23 timmar sedan
Detta är märkligt. Jag försöker sätta mig in i denne persons sitts dvs skulle jag av någon anledning behöva fly från sverige till något annat land för att få asyl så skulle jag göra allt för att få asyl. Då skulle jag inte begå brott dvs stjäla hota misshandla eller vålta unga flickor utan vara som hederligt folk i det landet. Kan någon förklara för mig varför folk som söker asyl mm begår brott i det landet man söker asyl till, för att för mig är det en gåta.
3 people gillar det här.

Monjo 23 timmar sedan
Heja Danmark.
5 people gillar det här.

mittmotto 23 timmar sedan
Man skulle kunna tro att han blandat ihop Sverige och Danmark, det är i Sverige man kan neka och få folk att tycka synd om en, inte i Danmark.
20 people gillar det här.

FranzJosefStrauss 23 timmar sedan
Han tar väl sig till Sverige och får gratis tandvård efter avtjänat straff.
9 people gillar det här.

Bergamott 23 timmar sedan
Från det att de anländer till Norden får den här typen av människor tyvärr lära sig att de kan göra precis vad de vill, eftersom samhället inte klarar av att bemöta ett sånt beteende. Neka till allt, ljug friskt och vägra följa regler. Hut går hem. Det är först i domstol som den attityden inte funkar längre, och då är det lite för sent.
3 people gillar det här.

Mariah_Magdalena 23 timmar sedan
En sådan här kille ska definitivt utvisas till sitt gamla hemland, där domstolens obarmhärtighet bättre kommer att matcha hans personlighet.
16 people gillar det här.

JohannesD1 1 dag sedan
Har han ingen skam överhuvudtaget? (Retorisk fråga, givetvis!)

Genom att uppträda på detta sättet har '29-åringen' enligt min mening förlorat sin rätt att försvara sig. Mentaliteten verkar ju ligga på samma nivå som hos 10-15 åringar!

Vad han förtjänar är ett kännbart straff (då menar jag alltså INTE de gamla vanliga 'ungdomsvård/månader i lyx/skamligt låga skadestånd' straffen, som tyvärr råkar vara mer regel än undantag sedan en tid tillbaka!), samt den uppfostran som han tydligen aldrig fick!!


ALL politik handlar om prioriteringar...
10 people gillar det här.

Dalton47 10 timmar sedan som svar till JohannesD1
Uppfostran är i Sverige förbjuden i sin yttersta form (aga) så det klägg som inte vill bli uppfostrad har hamnat i helt rätt land som gäller även Danmark. Något grövre än en upprörd tillsägelse har inte det nordiska 'sociala artilleriet' och därför brinner skolor o bilar, rånen står som spön i backen och skolan är ett skämt där den värsta idioten styr utbildningsmöjligheten för lärarna. Västeuropeiska domstolar och fängelser är rena skämtet för araber o afrikaner som dessutom måste vara äldre än 20 för att överhuvudtaget hamna där. Normalpåföljden är samtal med förstående socialkurator. Vi har oss själva att skylla och det här kommer att bli mkt värre. Dessutom har vi börjat rubricera mordbrand och mordförsök på räddningspersonal o polis som 'pojkstreck', utom om en vuxen svensk kastar tillbaka någon sten, då jävlar tar det hus i h-e.

Anna Svensson 1 dag sedan
han har ju många skäl för att få stanna! Utvis honom, om så behövs till Sibirien
4 people gillar det här.

Hoolabandola 1 dag sedan
Troligen utvisning? Det borde vara garanterat utvisad.
4 people gillar det här.

Reactions

SusanneLehmus 1 dag sedan
From twitter
RT @PInyheter: Trotsig asylsökande åtalad för våldtäkt, rån..: http://bit.ly/kohiho
JKasteskog 1 dag sedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: